ΕΛΛΑΔΑ
Άρτα – Κίνδυνος για παιδιά και εκπαιδευτικούς δημοτικού σχολείου από ζημιές στο κτίριο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις που προκάλεσε φαίνεται ότι δημιούργησαν πρόβλημα σε μια πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, η οποία κυριολεκτικά είναι στον… αέρα μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με τον Δήμο Αρταίων, η υποχώρηση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Έτσι, με απόφαση του Δήμου και ύστερα από σχετική συνεννόηση με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε από αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων από το πρωί ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.
Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Τα μαθήματα για το διάστημα αυτό θα γίνουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.
«Η καθίζηση του εδάφους στο πίσω μέρος του σχολείου είναι πρόβλημα τουλάχιστον πέντε ετών… Και βεβαίως, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες, τα έγγραφα των εκάστοτε διευθυντών του σχολείου, ποτέ δεν τέθηκε θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο», σχολιάζει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή.
Πηγή φωτογραφιών: ertnews.gr
Γράψτε το σχόλιό σας


https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Μαζική φυγή εργατών γης από την Ελλάδα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την τεράστια έλλειψη σε εργατικά χέρια για την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων στην Ιεράπετρα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας υπογραμμίζουν στα «ΝΕΑ» εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, κάνοντας λόγο για αναγκαστική αγρανάπαυση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που εμφανίστηκε προ τριετίας, πλέον λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς, όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και μέλος της Εθνικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μιχάλης Βιαννιτάκης, τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια πολύ έντονη και μαζική φυγή αλλοδαπών εργατών προς άλλες χώρες, με αποτέλεσμα, ενώ στην Ιεράπετρα απασχολούνταν 8.000-10.000 εργάτες, σήμερα να έχουν μείνει μόνο 1.500.
Το φλέγον ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος απόψε, με έκτακτη γενική συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, όπου θα συμμετέχουν αγρότες της περιοχής, βουλευτές του Ν. Λασιθίου και αιρετοί από τον Δήμο και την Περιφέρεια, με στόχο να ασκηθεί πίεση στα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυση αυτού του δύσκολου γρίφου.
«Στην Ελλάδα για να μπορέσει ένας οικονομικός μετανάστης να κινηθεί ελεύθερα χρειάζεται να παρέλθουν επτά έτη. Την ίδια στιγμή, η Ιταλία ολοκληρώνει την αντίστοιχη διαδικασία σε τρία χρόνια. Αρα, η κύρια παράμετρος του προβλήματος είναι αυτή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι οι εργάτες φεύγουν, ενώ ο μέσος όρος του μεροκάματου είναι 35-40 ευρώ το 8ωρο και ενώ δεν υπάρχει εργαζόμενος με κάτω από 1.100-1.200 τον μήνα», αναφέρει ο Μ. Βιαννιτάκης για την Ιεράπετρα, όπου το κατεξοχήν αγροτικό προϊόν είναι τα κηπευτικά εκτός εποχής – ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές -, τα οποία εξάγονται και σε Γερμανία, Αγγλία και βαλκανικές χώρες.
«Η Ιεράπετρα διαθέτει το 55% των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα. Από Ιανουάριο έως Μάιο, η Κρήτη καλύπτει το 60%-70% της εγχώριας κατανάλωσης. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θα διαθέσει 25.000 νέες θέσεις για οικονομικούς μετανάστες σε όλη την Ελλάδα. Ομως η Κρήτη, μόνο για τα 12.000 στρέμματα ντομάτας, χρειάζεται 25.000 άτομα. Για το Λασίθι, οι διαθέσιμες εγκεκριμένες θέσεις για δύο έτη είναι 350 κι έχουν ήδη καλυφθεί, όταν η Ιεράπετρα μόνο έχει ανάγκη για 5.000 εργατικά χέρια τουλάχιστον».
Η βόρεια Ελλάδα
Σήμα κινδύνου εκπέμπει και η Βόρεια Ελλάδα – με τις παραδοσιακές καλλιέργειες σε ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια και κεράσια -, όπου, ενώ οι αγροτικές εργασίες έχουν ξεκινήσει, οι εργάτες γης που αναμένονται από την Αλβανία δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους και ένα μέρος τους έχει ήδη βρει δουλειά αλλού.
«Συνήθως χρειαζόμαστε κάθε χρόνο γύρω στους 3.500 εργάτες. Καλυπτόμαστε από την Αλβανία. Το αν θα έρθουν φέτος δεν το γνωρίζουμε διότι ένας αριθμός έχει ήδη δηλώσει στους προηγούμενους εργοδότες ότι έχει φύγει για Ιταλία, Γερμανία», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο Χρήστος Γιαννακάκης, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ημαθίας, συμπληρώνοντας:
«Σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα στη συγκομιδή. Στην Πέλλα, όπου χρειάζονται 10.000 εργάτες για τα κεράσια, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Τώρα κοιτάμε να φέρουμε από τη Ν. Ελλάδα Πακιστανούς, Αφγανούς και Μπανγκλαντεσιανούς και δεν αποκλείεται να φέρουμε ένα μέρος εργατών και εργατριών από Ουκρανία ή ουκρανούς πρόσφυγες από Πολωνία, Ρουμανία».
Κίνδυνος ελλείψεων
Σε περίπτωση που δεν ληφθεί άμεσα απόφαση από την πολιτεία που να ανατρέπει τη σημερινή κατάσταση, όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Βιαννιτάκης, η αγρανάπαυση είναι μονόδρομος.
«Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, θα ακολουθήσει αναγκαστική αγρανάπαυση σε καλλιέργειες, δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα, θα αυξηθούν οι εισαγωγές, θα μειωθούν οι εξαγωγές, ενώ θα ανέβουν οι τιμές στα υπάρχοντα προϊόντα. Ηδη πολλά θερμοκήπια έχουν δοθεί προς ενοικίαση, αλλά χωρίς εργατικά χέρια ποιος θα τα νοικιάσει; Από έλληνες εργάτες έχουμε κάνει προσπάθειες με τον τοπικό ΟΑΕΔ και δεν υπάρχει ανταπόκριση. Στο τέλος της αποψινής συνεδρίασης, θα τεθεί το ερώτημα τι διαθέσεις υπάρχουν στον κλάδο για πιο δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Χωρίς εργάτες, πάντως, μέλλον δεν υπάρχει».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Καισαριανή: Πυρκαγιά στο εργοτάξιο του μετρό – Καταστράφηκαν φορτηγό και μηχάνημα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοτάξιο του μετρό στην Καισαριανή και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο οχήματα.
Για πυρκαγιά στο εργοτάξιο του μετρό επί της οδού Οδεμησίου στην Καισαριανή ενημερώθηκε η Πυροσβεστική (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi), σήμερα τα μεσάνυχτα (Τρίτη προς Τετάρτη).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ερευνώνται τα αίτια
Αμέσως δόθηκε εντολή και 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα έσπευσαν επί τόπου και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ένα φορτηγό και ένα χωματουργικό μηχάνημα.
Τα αίτια του συμβάντος καθώς και την πιθανότητα εμπρηστικής ενέργειας εξετάζει το ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας