«Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, να έχουμε σοβαρή επικοινωνία του λόγου και της δημόσιας θέσης» επεσήμανε, μεταξύ άλλων

Ο δρ. Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, δίνοντας τη δίκη του εκτίμηση για την έκβαση της υπόθεσης θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως είπε αρχικά, «αν αποδειχθεί πως μιλάμε για τρία φονικά, θα είναι το θέμα του αιώνα».

Ανέφερε πως η ψυχιατρική πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην προκειμένη υπόθεση, με την έννοια της ψυχολογικής αξιολόγησης τόσο των γονέων, όσο και των συντρόφων, της ποιότητας δηλαδή της μεταξύ τους σχέσης. Και παράλληλα, θα πρέπει να εξεταστεί και ο καθένας τους, ως ξεχωριστή οντότητα, όπως και το οικογενειακό περιβάλλον του καθενός.

«Αν υπάρχει ψυχική παθολογία στις οικογένειες, αν υπάρχουν χρήστες τοξικών ουσιών» είπε ο κ. Ασκητής αναφορικά με όσα πρέπει να διερευνηθούν.

Ο γιατρός επισήμανε πως η κοινωνία έχει μεταβάλλει πολύ τους ρόλους της προσωπικής ζωής, και ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει άποψη και να συμμετέχει σε ένα κοινωνικό σύστημα το οποίο μπορεί να εκφράζει ανοιχτά τη γνώμη του.

«Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, να έχουμε σοβαρή επικοινωνία του λόγου και της δημόσιας θέσης» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το προφίλ της μητέρας των τριών κοριτσιών, ο κ. Ασκητής είπε πως από τη στιγμή που δεν έχει στοιχεία μπροστά του, δεν επιθυμει να πέσει στην παγίδα και να βγάλει ένα πόρισμα από περιγραφές και δηλώσεις καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «μιλάμε για έναν άνθρωπο, βαθιά δυστυχισμένο, που φταίει ή δεν φταίει, περνά μία δοκιμασία ψυχολογική».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως είναι σημαντικό να αποδείξουμε ως κοινωνία την αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι η ζωή μας.

Δείτε αναλυτικά

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Στο στόχαστρο της Βρετανίας η «θετή κόρη» του Λαβρόφ – Σπίτι εκατομμυρίων και χλιδάτη ζωή στο Λονδίνο