ΕΛΛΑΔΑ
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Απύθμενο το θράσος – Όχι μόνο είχε κινητό στη φυλακή, αλλά… έκανε βιντεοκλήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ποια ήταν η ποινή του;
Νέες αποκαλύψεις για το κινητό που είχε παράνομα στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, όχι μόνο μιλούσε στο τηλέφωνο, αλλά πραγματοποιούσε και βιντεοκλήσεις, ενώ είχε πρόσβαση σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην απολογία του στο πειθαρχικό συμβούλιο ομολόγησε το παράπτωμά του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, στις 10 Φεβρουαρίου, ώρα 11 το βράδυ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στον θάλαμο 1 της Ζ’ πτέρυγας, όπου κρατείται ο Αναγνωστόπουλος. Είχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, κάτι που απαγορεύεται ρητά.
Πηγές αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή ο 34χρονος πραγματοποιούσε βιντεοκλήση. Μόλις αντιλήφθηκε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, επιχείρησε να κρύψει το κινητό κάτω από το μαξιλάρι, όμως ήταν πολύ αργά. Οι σωφρονιστικοί κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο, μαύρου χρώματος, καθώς και το handsfree.
Πρόκειται για ένα smartphone με κάρτα, το οποίο είχε πρόσβαση στο ίντερνετ, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχό του να κάνει βιντεοκλήσεις, αλλά και να μπαίνει σε ιστοσελίδες. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε σε απολογία στο πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού.
Ομολόγησε την ενοχή του για την κατοχή του κινητού και, όταν ρωτήθηκε τι χρήση έκανε, απάντησε ότι «είχα το κινητό για να μιλάω με την οικογένειά μου». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επικοινωνούσε με τους γονείς του, οι οποίοι έχουν μετακομίσει στην Αλόννησο, αλλά και με τον αδελφό του. Φαίνεται να τους περιέγραφε πώς κυλούν οι ημέρες του στη φυλακή, ενώ ζητούσε και ενημέρωση για την κόρη του, Λυδία. Το μικρότερο θύμα της οικογενειακής τραγωδίας μεγαλώνει με τους γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι έχουν την προσωρινή επιμέλεια. Σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης, μπορούν να τη βλέπουν πέντε ημέρες τον μήνα και οι γονείς του Μπ. Αναγνωστόπουλου.
Μόνο ο 33χρονος κατηγορούμενος και οι γονείς του γνωρίζουν αν έγινε κάποια βιντεοκλήση, προκειμένου ο Αναγνωστόπουλος να δει την κόρη του από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου. Ο ίδιος έχει πει ότι προτεραιότητα είναι η κόρη του, λησμονώντας ωστόσο ότι την άφησε πάνω στη δολοφονημένη μητέρα της. Στο πειθαρχικό συμβούλιο, ο Αναγνωστόπουλος απάντησε στην ερώτηση της εισαγγελέως πού βρήκε το κινητό. «Μου το άφησε ένας κρατούμενος που έφυγε». Στην επόμενη, εύλογη ερώτηση «ποιος είναι αυτός ο κρατούμενος», αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του. «Δεν μπορώ να σας πω», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες.
Έκανε προσφυγή
Όπως αποκάλυψε η «R» την προηγούμενη Κυριακή, ο Μπ. Αναγνωστόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή 100 πόντων και στέρηση εργασίας έξι μηνών. Παρά την ομολογία του για την κατοχή του κινητού τηλεφώνου, κατέθεσε προσφυγή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τις φυλακές, προχώρησε σε αυτή τη νομική ενέργεια προκειμένου να μη στερηθεί τα μεροκάματα που θα έκανε στην καντίνα της φυλακής μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να εξεταστεί η προσφυγή του.
Όμως, θεωρείται βέβαιο ότι από την 1η Απριλίου, οπότε και βγαίνει το πρόγραμμα με τις βάρδιες εργασίας των κρατουμένων, το όνομά του δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτό. Τις τελευταίες περίπου τρεις εβδομάδες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατείται στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Οι δύο τελευταίοι μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό από τις φυλακές της Τρίπολης, προκειμένου να δικαστούν στην Αθήνα, κατηγορούμενοι για βιασμούς. Και οι τρεις έχουν την ίδια αγωνία, που δεν αφορά τίποτα άλλο από τη διεξαγωγή της δίκης τους. Ο 34χρονος πιλότος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Παρασκευή 8 Απριλίου, συνολικά 11 μήνες μετά την αποτρόπαιη δολοφονία της συζύγου του, της 20χρονης Καρολάιν, την ώρα που εκείνη κοιμόταν, στη μεζονέτα την οποία νοίκιαζαν στα Γλυκά Νερά.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Δίκη Λιγνάδη: Όσα είπε ο τρίτος μάρτυρας που δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη – Τι απαντά ο Κούγιας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τον τρίτο μάρτυρα στην υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, εντόπισε η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο ίδιος περιέγραψε τους λόγους που δεν έχει εμφανιστεί. Στην εκπομπή μίλησε σχετικά ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.
Τι ανέφερε ο τρίτος μάρτυρας
«Επέλεξα να σπάσω τη σιωπή μου με μοναδικό σκοπό να ελαφρύνω την ψυχή μου, να καταγγείλω όσα κακοποιητικά βίωσα από το συγκεκριμένο κύριο, και να ενισχύσω τις μαρτυρίες των άλλων μηνυτών. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία ήξερα ότι θα δεχτώ λασπολογία παρά το ότι δεν απόκρυψα ότι είμαι τοξικά εξαρτημένος. Δε θεωρώ ότι η περιπέτειά μου με τις ουσίες με καθιστά αναξιόπιστο. Ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ πόλεμο, και ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Μέσα σε 48 ώρες από την κατάθεσή μου είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, το τηλέφωνό μου και η διεύθυνση κατοικίας μου με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο αυτοκίνητό μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο», περιέγραψε ο τρίτος μάρτυρας.
«Με είχαν διαβεβαιώσει για τη διασφάλιση της ανωνυμίας μου»
«Μας είχαν διαβεβαιώσει, εμένα και το συνήγορό μου, για τη διασφάλιση της ανωνυμίας μου. Αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου, να μετακομίσω εκτός Αθηνών. Οι δικαστικές αρχές δε σεβάστηκαν την επιθυμία μου για ανωνυμία. Ήρθε η σειρά μου να καταθέσω, πέρα από το ότι νοσώ από κορωνοϊό και αδυνατώ να ανταπεξέλθω οικονομικά. Θα ζητήσω η κατάθεσή μου να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ή με τηλεδιάσκεψη. Και για να προλάβω τον κ. Κούγια που θα βρει να πει ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τον ίδιο και τις ερωτήσεις του. Κύριε Κούγια δεν μπορείτε να βιάσετε παραπάνω την ψυχή μου με τα ομοφοβικά σας σχόλια και τα ρατσιστικά λογύδριά σας. Ακούστε κάτι από κάποιον αγράμματο και τελειωμένο, όπως με χαρακτηρίζεται. Ο κάθε άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται από το πώς ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος και όχι από το πώς προσφωνείται στην ταυτότητά του», πρόσθεσε.
«Αμφισβητώ ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο μάρτυρας» λέει ο Κούγιας
«Αμφισβητώ ότι είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Όσα είπε δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ. Είπε ότι ζήτησε από τις αρχές να κρατήσουν την ανωνυμία του. Αυτό είναι αδύνατο. Τώρα λέει ότι θέλει να καταθέσει με τηλεδιάσκεψη, ενώ ο δικηγόρος του ούρλιαζε για την κάλυψη της δίκης. Εγώ αμφισβητώ ότι είναι ο συγκεκριμένος καταγγέλλων», είπε ο κ. Κούγιας.
« Έχει γίνει κινητοποίηση της αστυνομίας εδώ και 20 ημέρες, και ξαφνικά υπάρχει ένα πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι αυτός και επικοινωνεί με μία ρεπόρτερ σας. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τοξικομανής, αλλά έμπορος ναρκωτικών. Έχει διαταχτεί η βίαιη προσαγωγή του, άρα λέει ψέματα. Φαίνεται να έχει στείλει στον κ. Βλάχο μια εντολή με ένα email που διαπιστώθηκε ότι είναι ανύπαρκτο. Δεν έχω ποτέ εκφραστεί για αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον αγράμματο και τελειωμένο», συνέχισε.
«Να δώσει εξηγήσεις η ρεπόρτερ»
«Δε γνώριζα καν ότι έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με μια ρεπόρτερ και όχι με το δικαστήριο. Είναι ένας καταζητούμενος μάρτυρας. Είναι υποχρέωση της ρεπόρτερ να πει πότε επικοινώνησε μαζί της και από ποιο αριθμό τηλεφώνου. Να δώσει εξηγήσεις για το πώς την επέλεξε για να μιλήσει. Την Παρασκευή έγινε συζήτηση στο δικαστήριο. Έπρεπε η ρεπόρτερ να παρέμβει και να πει για την επικοινωνία της μαζί του. Όταν υπάρχει μονόλογος, δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος του εντολέα μου, με χαρακτήρισε ομοφοβικό», ανέφερε κλείνοντας ο Αλέξης Κούγιας.
Τι λέει ο δικηγόρος των φερόμενων ως θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη
Ο δικηγόρος των φερόμενων ως θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την απουσία του τρίτου μηνυτή του ηθοποιού από την ακροαματική διαδικασία, μετά και από τη διαταγή της βίαιης προσαγωγής.
Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στους λόγους που ο τρίτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν παρέστη στο δικαστήριο να καταθέσει.
«Συγχαρητήρια για την δημοσιογραφική επιτυχία και σε εσάς και στην κ. Κεφαλλωνίτη για την συνέντευξη αυτή στον τέταρτο μάρτυρα. Καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο ο δημοσιογράφος, και δεν υποχρεούται να δίνει τα στοιχεία», ανέφερε αρχικά.
«Με αυτό που πληροφορήθηκα από την εκπομπή σας, ανακουφίστηκα γιατί, διαπίστωσα ότι ο λόγος που δεν παρέστη ο μηνυτής δεν οφείλεται σε ανώτερη βία, δεν οφείλεται σε σοβαρή ασθένεια ή κάτι άλλο. Κατά δεύτερον, αποδεικνύεται περίτρανα από τους λόγους που παρουσίασε γιατί δεν παρέστη στο δικαστήριο επειδή αισθάνεται ντροπή ανασφάλεια φόβο ότι η τακτική που έχει εξαρχής ακολουθηθεί απ΄ την υπεράσπιση, δηλαδή η τακτικής της κατατρομοκράτησης των μαρτύρων και η οποία συνεχίζεται με τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που γίνονται σε όσους καταθέτουν εναντίον του Λιγνάδη. Από τις 4 καταθέσεις οι 3 δεν πτοηθήκαν ο ένας αποδείχθηκε ότι είναι ένα ευάλωτο άτομο, τοξικοεξαρτημένο , που αυτό δείχνει ακόμη μεγαλύτερη απαξία της πράξης του εγκλήματος σε βάρος του κατηγορουμένου, εάν αυτό αποδειχθεί», συμπλήρωσε.
«Ο τρόπος που επέλεξε και οι λόγοι που επικαλέστηκε, δείχνουν, πρώτον, την αποτελεσματικότητα της κατατρομοκράτησης των μαρτύρων και των συνεχών προσβολών κατά της προσωπικής ζωής του, και που δυστυχώς επιτρέπονται από τη διεύθυνση της ακροαματικής διαδικασίας».
Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του μηνυτή η προστασία του και η εξέτασή του κεκλεισμένων των θυρών
«Η μη εμφάνισή του επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για σκευωρία. Εάν ήταν ψευδομάρτυρας, θα ήταν από την πρώτη στιγμή έξω από τα δικαστήριο για να κληθεί και να καταθέσει τα ψεύδη του, είναι η τακτική των ψευδομαρτύρων αυτή. Το ότι δεν εμφανίστηκε ο μάρτυρας καταρρίπτει τη θεωρία της σκευωρίας», τόνισε ο κ. Βλάχος.
«Δεν έχω επικοινωνήσει γενικά, το πληροφορήθηκα από εσάς, και αυτή τη στιγμή, τον καλώ να έρθει, να μην φοβάται, ακόμη και αν έχει αποβληθεί έχει το δικαίωμα μέχρι και το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας να εμφανιστεί και να καταθέσει ως θύμα, χωρίς να έχει το δικαίωμα να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων, αυτό όμως δεν ακυρώνει την κατηγορία», σημείωσε ο κ. Βλάχος, και ουσιαστικά κάλεσε τον μάρτυρά να μην φοβάται να εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του μηνυτή η προστασία του και η εξέτασή του κεκλεισμένων των θυρών.
«Έχει το δικαίωμα να ζητήσει να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών, ο νόμος το επιτρέπει. Ο συγκεκριμένος μηνυτής έχει καταθέσει 2 φορές. Είναι ένα καθόλα υπαρκτό άτομο», κατέληξε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Ευλογιά των πιθήκων: Πολύ πιθανό να έρθει και στη χώρα μας λέει η Παγώνη


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το ενδεχόμενο να έρθει και στη χώρα μας η ευλογιά των πιθήκων, ανέφερε ως πολύ πιθανό η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ωστόσο τόνισε ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι πανδημία, είναι ενδημική νόσος στην Αφρική και ιδιαίτερα στο Κονγκό, τη γνωρίζαμε από παλιά» είπε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
«Στον κόσμο εκτός από Αφρική που είναι πολλά τα περιστατικά, είναι περίπου 100 κρούσματα, είναι δηλαδή διαχειρίσιμα» σημείωσε.
Δεν είναι πανδημική νόσος
«Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ιογενής λοίμωξη. Πολύ πιθανόν να έρθει και στη χώρα μας τη στιγμή που έχει έρθει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε πλέον ότι είναι ένας ιός., ξέρουμε τα συμπτώματα, πως ξεκινά και μεταδίδεται μέσω αναπνευστικής οδού και από επαφές από δερματικές βλάβες».
Τα συμπτώματα, εξήγησε η γιατρός, είναι πυρετός, μυαλγίες, αδυναμία, πονοκέφαλος, διόγκωση λεμφαδένων και δερματικές εκδηλώσεις που ξεκινάνε από το κεφάλι και καταλήγουν στο σώμα, δηλαδή οι χαρακτηριστικές φουσκάλες.
«Όλες οι νόσοι που μπορούν να γίνουν θανατηφόρες, αλλά τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς ιδιαίτερη θεραπευτική οδό πήγαν σπίτι τους» σημείωσε η κ. Παγώνη.
Διευκρίνισε ότι υπάρχει εμβόλιο για τη νόσο, «αλλά είμαστε μακριά, θα δούμε την εξέλιξή της, και αν έχουμε περιστατικά στην Ελλάδα».
«Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά προσοχή στην υγιεινή, πλύσιμο χεριών» υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη…

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο για τον δικηγόρο της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Γλυκά Νερά: Η αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Θανάσης Χαρμάνης για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Τη σκότωσε επειδή θα τον χώριζε