ΚΟΣΜΟΣ
Μπάιντεν: Βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης τον «καρφώνει» μετά τα σχόλια για τον Πούτιν


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ρίτσαρντ Χάας κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι έκανε μια δύσκολη κατάσταση ακόμα δυσκολότερη.
Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και μέσα στην ίδια την Αμερική. Είναι ενδεικτικό ότι ο Λευκός Οίκος έτρεξε να «μαζέψει» την τοποθέτηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, ενώ άμεσα υπήρχε σχόλιο και από τη Ρωσία, από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έντονη κριτική για τις δηλώσεις Μπάιντεν έκανε και ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χάας. Τα σχόλια Μπάιντεν «έκαναν μια δύσκολη κατάσταση πιο δύσκολη και μια επικίνδυνη κατάσταση πιο επικίνδυνη», έγραψε στο Twitter ο Χάας, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ.
«Αυτό είναι προφανές», πρόσθεσε. «Λιγότερο προφανές είναι το πώς θα αναιρέσει τη ζημιά, αλλά προτείνω οι επικεφαλής βοηθοί του να επικοινωνήσουν με τους ομολόγους τους και να καταστήσουν σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με αυτή τη ρωσική κυβέρνηση».
Η ανάρτηση Χάας
The comments by @potus made a difficult situation more difficult and a dangerous situation more dangerous. That is obvious. Less obvious is how to undo the damage, but I suggest his chief aides reach their counterparts & make clear US prepared to deal with this Russian govt. https://t.co/AMGx6KzToP
— Richard N. Haass (@RichardHaass) March 27, 2022
Ο Χάας επανήλθε στο θέμα αφού ο Λευκός Οίκος έκανε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου. «Η υποχώρηση του Λευκού Οίκου από την έκκληση του @POTUS για αλλαγή καθεστώτος είναι απίθανο να ξεπλυθεί.
Ο Πούτιν θα το δει ως επιβεβαίωση αυτού που πίστευε από την αρχή. Κακό ολίσθημα πειθαρχίας που ενέχει τον κίνδυνο να επεκτείνει το εύρος και τη διάρκεια του πολέμου», σχολίασε ο Χάας.
Γράψτε το σχόλιό σας


https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ντράγκι: Ζήτησε από τον Πούτιν να μην μπλοκάρεται το σιτάρι που βρίσκεται στις ουκρανικές αποθήκες


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Έψαξα τον Πούτιν για να του ζητήσω να σταματήσει να μπλοκάρεται το σιτάρι που βρίσκεται στις ουκρανικές αποθήκες, διότι η επισιτιστική κρίση η οποία πλησιάζει και ήδη υφίσταται σε ορισμένες αφρικανικές χώρες θα έχει τεράστιες διαστάσεις και τρομερές συνέπειες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
«Ας ελπίσουμε να φέρει αποτέλεσμα»
«Η συνεργασία θα πρέπει να έχει ως στόχο τον καθαρισμό των λιμανιών από τις νάρκες, με την εγγύηση ότι δεν θα γίνουν επιθέσεις κατά την διαδικασία αυτή. Δεν αναφερθήκαμε σε εγγυήσεις. Υπήρξε μια διάθεση του Πούτιν να ακολουθηθεί αυτή η οδός. Είναι μια πρωτοβουλία που ένιωσα ότι έπρεπε να αναλάβω, λόγω της σοβαρότητας της ανθρωπιστικής κρίσης. Ας ελπίζουμε να φέρει αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Ντράγκι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, δήλωσε ότι θα μιλήσει πάντα για το ίδιο θέμα κύριας σημασίας και με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, ενώ «κατά το τηλεφώνημα με τον Πούτιν δεν διέκρινε αχτίδες ελπίδας σε ό, τι αφορά μια συνολική ειρήνευση στην Ουκρανία».
«Θα ενημερώσω σχετικά με την επικοινωνία αυτή και την ευρωπαϊκή σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα. Μπορεί η προσπάθεια να μην επιτύχει, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης μας επιβάλλει να καταβάλουμε την συγκεκριμένη προσπάθεια», είπε τέλος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Κατέρρευσε η Άμπερ Χερντ: «Απειλούν να βάλουν το μωρό μου στο φούρνο μικροκυμάτων»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Άμπερ Χερντ κατέρρευσε στην αίθουσα του δικαστηρίου την Πέμπτη, καθώς ανέφερε πως «εκστρατεία συκοφαντίας» του Τζόνι Ντεπ εναντίον της έχει φέρει τη ζωή της πάνω κάτω, και πως δέχεται χιλιάδες απειλές για τη ζωή της, ακόμα και για τη ζωή του παιδιού της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ερωτηθείσα από τον δικηγόρο της είπε: «Με παρενοχλούν, με ταπεινώνουν, με απειλούν κάθε μέρα. Οι άνθρωποι θέλουν να με σκοτώσουν και μου το λένε κάθε μέρα. Οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν το μωρό μου στο φούρνο μικροκυμάτων και μού το λένε αυτό. Ο Τζόνι με απείλησε, μου υποσχέθηκε ότι αν τον άφηνα ποτέ θα με έκανε να τον σκέφτομαι κάθε μέρα που ζούσα».
Η Χερντ έχει μια κόρη ενός έτους, την Οούνα Πέιτζ Χερντ μέσω παρένθετης μητέρας. Η Χερντ δεν έχει αποκαλύψει δημοσίως ποιος είναι ο πατέρας.
«Δεν κάθομαι σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου και κοροϊδεύω… Δεν κάθομαι σε αυτό το δικαστήριο να γελάω και να κάνω αστεία. Αυτό είναι φρικτό, τόσο οδυνηρό και αυτό είναι ταπεινωτικό για κάθε άνθρωπο» ανέφερε η ηθοποιός, αφήνοντας αιχμές για τον Τζόνι Ντεπ, σύμφωνα με τη DailyMail.
«Δεν το αξίζω αυτό. Οι επιθέσεις εναντίον μου, η εκστρατεία που ο Τζόνι έχει παρακινήσει εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν για λογαριασμό του, με βασανίζουν» δήλωσε.
Απειλές θανάτου
Η Χερντ είπε ότι έχει δεχτεί «εκατοντάδες» απειλές θανάτου, και «χιλιάδες απειλές» μετά την έναρξη της δίκης. Όπως υποστήριξε, η όλη ιστορία της προκαλεί συνεχείς εφιάλτες.
«Άνθρωποι που κοροϊδεύουν τη μαρτυρία μου ότι δέχθηκε επίθεση. Το να κοροϊδεύουν… ήταν το πιο οδυνηρό, επώδυνο και ταπεινωτικό πράγμα που χρειάστηκε να περάσω ποτέ. Ελπίζω να μην χρειαστεί κανείς να περάσει κάτι τέτοιο. Θέλω απλώς ο Τζόνι να με αφήσει ήσυχο. Το έλεγα χρόνια τώρα και νόμιζα ότι θα το έκανε».
Πάντως, η Άμπερ Χερντ έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, καθώς το μοντέλο Κέιτ Μος, επίσης πρώην σύντροφος του Ντεπ, τον υπερασπίστηκε στο δικαστήριο, λέγοντας πως ο διάσημος ηθοποιός δεν την έσπρωξε ποτέ από τις σκάλες.
Ο Τζόνι Ντεπ έκανε μήνυση στην Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ η ίδια τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σοκ 41χρονος Πα-τέρας ασελγούσε στην 10χρονη κόρη του στον Βόλο