«Οι μάσκες έχουν πέσει. Δεν θα γίνει ανεκτό να εργαλειοποιούνται οι ζωές των κατοίκων των Εξαρχείων»

Από τη σημερινή υπογραφή του Μνημονίου με τον Υπουργό Κ. Καραμανλή αξίζει να κρατήσουμε την απάντηση του Κ. Μπακογιάννη σε ερώτηση για τις «αντιδράσεις» σχετικά με το  σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Είναι πολύ σαφές αυτό το οποίο κάποιοι επιχειρούν στα Εξάρχεια αλλά οι μάσκες έχουν πέσει. Επιχειρούν, και αυτό είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία να πολιτικοποιήσουν και να ιδεολογικοποιήσουν το σταθμό του ΜΕΤΡΟ.  Λες και υπάρχουν αριστερά ή δεξιά βαγόνια» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης και σημείωσε »  αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό διότι δεν μπορεί να επιτρέψει ο Δήμος Αθηναίων όπως είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει και η κυβέρνηση, οι ζωές των κατοίκων των Εξαρχείων να εργαλειοποιούνται. Και οι ίδιοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων να κρατούνται ως όμηροι για να εξυπηρετηθούν τα  όποια μικροπολιτικά συμφέροντα ή ιδεοληπτικές θεωρήσεις».

Οπως είπε, ο Δήμος Αθηναίων είναι παρών στα Εξάρχεια, όπως είναι και στις άλλες 128 γειτονιές της Αθήνας. » θα είμαστε εκεί σε διαβούλευση και ανοιχτό συμμετοχικό, ζωντανό, δημοκρατικό διάλογο με όλους τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής για να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα προχωρήσει με τη λιγότερη δυνατή όχληση, με το μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στο περιβάλλον, στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή της περιοχής.» διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Σημείωσε δε πως τα δυο τελευταία δυο χρόνια έχει πραγματικά συντελεστεί μια πολύ μεγάλη πρόοδος στη γειτονιά.

«Τα Εξάρχεια του 2019 δεν έχουν καμία σχέση με τα Εξάρχεια του 2022 όπως πιστεύω ότι και η Αθήνα του 2022 με την Αθήνα του 2019» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Σε ενάμιση χρόνο βγάλαμε 800 παιδιά από τα ιδρύματα»