Connect with us
banner epikhirisis

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπακογιάννης στο ΕΡΤnews: Μόνο όσοι είχαν ήδη μελέτη και άδεια μπορούν να χτίσουν με το παλιό χωροταξικό – Πλέον μπαίνουν σαφείς κανόνες

Published

on

Για τις αλλαγές που φέρνει στον τουρισμό το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤnews ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι πλέον μπαίνουν «σαφείς και διαφανείς κανόνες».

Με απλά λόγια, όπως ανέφερε, «το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο αποτελεί ένα εθνικό σχέδιο που καθορίζει πού, με ποιους τρόπους και με τι κανόνες μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός στη χώρα».

Εξήγησε ότι διαθέτει «κατευθύνσεις και μεσοπρόθεσμους στόχους σε εθνικό επίπεδο, έτσι ώστε να γνωρίζουμε με όρους οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικής βιωσιμότητας με ποιον οργανωμένο και βιώσιμο τρόπο μπορεί να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον και οι τοπικές κοινωνίες».

Επομένως, δεδομένης της αναγκαιότητας για την τουριστική ανάπτυξη, το Χωροταξικό Πλαίσιο «βάζει σαφείς, ενιαίους και διαφανείς κανόνες για τις νέες τουριστικές επενδύσεις, οργανώνει καλύτερα την ανάπτυξη των ξενοδοχείων και των άλλων τουριστικών υποδομών, ενώ προστατεύει τις περιοχές που έχουν αυξημένες πιέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement
Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι «στις μεταβατικές διατάξεις μπορεί κάποιος να πάει με τις προηγούμενες διατάξεις του χωροταξικού, με τα τέσσερα στρέμματα, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είχε σήμερα μία οικοδομική άδεια και επομένως μπορεί να την αναθεωρήσει ή είχε καταθέσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην στην αρμόδια αρχή και είχαν πάρει πληρότητα. Τότε μπορούν να συνεχίσουν το επενδυτικό τους έργο και να το ολοκληρώσουν με τις παλιές διατάξεις».

«Όποιος σήμερα ξεκινήσει να το υποβάλλει, θα πάει με τις καινούργιες διατάξεις», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο