Connect with us

OIKONOMIA

Μπακογιάννης στο ΟΤ: Το 2023 θα είναι έτοιμος ο Μεγάλος Περίπατος – Ψηφιοποιημένο το 70% των υπηρεσιών του Δήμου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο σύνολο των προβλημάτων της πόλης αλλά και των έργων και των σχεδιασμών του δήμου Αθηναίων αναφέρθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο 2ο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ψηφιακή βίβλος

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η ψηφιακή βίβλος της πόλης της Αθήνας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένες δράσεις και έργα αλλά και πόρους χρηματοδότησης αυτών των έργων και έκανε λόγο για έναν οδικός χάρτη που ξεπερνάει μια θητεία και μια παράταξη.

Σήμερα, σήμερα με όσα είπε ο κ. Μπακογιάννης έχουν ψηφιοποιηθεί το 70% των υπηρεσιών του δήμου και υπάρχει συγκεκριμένη πλατφόρμα με πάνω από 140 υπηρεσίες. «Κανένας δημόσιος οργανισμός δεν έχει πετύχει κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά

Σε ότι αφορά τις υποδομές της πόλης ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στους 800 αισθητήρες σε 800 σημεία της πόλης εξηγώντας τη χρησιμότητά τους, πχ για την προστασία από το παρκάρισμα ασυνείδητων οδηγών σε ράμπες αναπήρων.  Όταν κάποιος παρκάρει πάνω σε ράμπα αναπήρων αμέσως ενημερώνεται ο δημοτικός αστυνομικός στο τάμπλετ του και παρεμβαίνει, εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης OT Forum – Πιερρακάκης: Σε ένα μήνα ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Αναφέρθηκε επίσης στην αντικατάσταση 43500 ηλεκτροφωτιστικών που θα γίνουν όλα λεντ τονίζοντας ότι στην πόλη θα υπάρχει περισσότερο που θα οδηγήσει μεγαλύτερη ασφάλεια, σε  εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και ασύγκριτες οικονομίες που μπορούν να επιτρέψουν τη μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Επίσης πιλοτικά εφαρμόζονται οι αισθητήρες στους κάδους απορριματοφόρων ώστε να πηγαίνει το απορριματοφόρο όταν γεμίζει ο κάδος. Θέλουμε να μειώσουμε τις διαδρομές των απορριματοφόρων για λόγους κυκλοφοριακούς και οικονομίας, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων με αποτέλεσμα να περνάει το απορριματοφόρο όταν χρειάζεται, όταν πχ ξεπερνάει το 50-60% της χωρητικότητας του κάδου.

Καλές πρακτικές από έξω

Το έργο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στα μέσα προς το τέλος του επόμενου χρόνου θα υλοποιηθεί πλήρως το έργο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης για τέτοιου τύπου έργα «κοιτάμε προς τα έξω με ανοιχτά τα μάτια και προσπαθούμε να δανειστούμε τις καλές πρακτικές».

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι το σχέδιο του για το δήμο είναι προϊόν διαβούλευσης με την πόλη και τις 129 γειτονιές της και τόνισε ότι οι πόροι για τα έργα δεν πρέπει να πάνε χαμένοι ή να μην πιασουν τόπο.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε, τόνισε σχετικά με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στα έργα του Δήμου και επικέστηκε την εμπειρία από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις  και ως παράδειγμα εφαρμογής ατυής της λογικής για την Αθήνα ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε το πρόγραμμα «υιοθέτησε την πόλη σου».

Πάμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό το πρόγραμμα μας επιτρέπει τη συνεργασία, είπε και έφερε επίσης ως παράδειγμα ότι 11 σημεία της πόλης έχουν δωρεάν wifi που είναι για όλους, για τον κάτοικο, τον τουρίστα, το δημόσιο και το ιδιωτικό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ σημείωσε ακόμα ότι η νέα γενιά πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες αγκαλιάζει το έργο που γίνεται στο δήμο.

Σε τρία χρόνια έτοιμο το έργο

Σε ότι αφορά τον Μεγάλο Περίπατο ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι έχει μπει στην τελική ευθεία, εξηγώντας ότι έχει τελειώσει η Ομόνοια και κοντεύει το Σύνταγμα ενώ του χρόνου ολοκληρώνεται καη η Πανεπιστημίου σημείωνοντας ότι από την πιλοτική εφαρμογή του μέσα σε τρία χρόνια το έργο θα είναι έτοιμο.

Από εκεί και πέρα ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε πως σημασία έχει όχι μόνο πόσα έργα γίονται αλλά και σε ποιες γειτονιές γίνονται τα έργα καθώς μικρές αλλαγές σε κάθε γειτονιά και περιοχή μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή όλης της πόλης για να ανταποκριθεί σε προκλήσεις όπως η ψηφιακή και η κλιματική μετάβαση.

Το συντριβάνι κατέβασε τη θερμοκρατία τρεις βαθμούς στην Ομόνοια. Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής τα συντριβάνια, είπε ο κ. Μπακογιάννης και ως δεύτερο παράδειγμα έφερε την Πανεπιστημίου με την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περίπατου όπου μειώθηκαν οι εκπομπές άνθρακα σύμφωνα με το ΕΜΠ. Με περισσότερα δέντρα θα γίνει περισσότερο βιώσιμος ο χώρος.

Όλα τα έργα είναι πράσινα. Η κλιματική κρίση είναι στην καρδιά κάθε απόφασης που εμείς λαμβάνουμε. Το πράσινο πρόταγμα είναι και θέμα εθνικής ασφαλείας και ανεξαρτησίας. Το έχει καταλάβει και όλη η Ευρώπη, πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης ΟΤ Forum – Meta Living: Οι πόλεις του μέλλοντος είναι ήδη εδώ

Διπλή ανάπλαση

Σε ότι αφορά τη διπλή ανάπλαση ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι ο δήμος βρίσκεται μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αθηναίων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γκρεμίσουμε το ιστορικό γήπεδο για να κερδίσουμε χώρο πρασίνου και στο Βοτανικό δημιουργούμε μια πόλη μέσα στην πόλη. Με όχημα το γήπεδο, τις υποδομές, τους εμπορικούς χώρους και τις επενδύσεις δημιουργούμε ένα νέο δικαίωμα για την πόλη. Ότι γίνεται στον Ελαιώνα θα είναι πάνω από 50% πράσινο.

Ο κ. Μπακογιάννης πάντως ζήτησε την εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι για μια σειρά συγκεντρώσεις το τελευταίο διάστημα ο δήμος Αθηναίων δεν έχει αδειοδοτεήσει κανένα κλείσιμο. «Υπάρχει νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται. Απευθυνθήκαμε στο αρμόδιο υπουργείο και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Μια θητεία ακόμα

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι για να γίνει βιώσιμη πόλη η Αθήνα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και σημέιωσε ότι «θέλουμε να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Αθήναιων για μια θητεία ακόμα».

Για την ασφάλεια των πολιτών ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι χρειαζόμαστε τον αστυνομικό της γειτονιάς και πιο συστηματική αστυνόμευση από την ΕΛΑΣ ενώ σε ότι αφορά τη δημοτική αστυνομία τόνισε ότι διαθέτει λίγο περισσότερους από 400 δημοτικούς στυνομικούς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει έρθει σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και έχει ζητήσει ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της. «Συμφωνεί ο κ. Βορίδης, η πρωτοβουλία έχει ληφθεί και είναι θέμα χρόνου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε ως Νο1 πρόβλημα της πόλης τα πεζοδρόμια λέγοντας για να αποκατασταθούν με νέα έργα θα χρειαστούν αρκετά χρόνι, ώς το 2030, λέγοντας ότι μια πόλη δεν μπορεί να είναι στίβος μάχη και η πόλη να έχει κατοίκους δύο ταχυτήτων όπως είναι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα επέπληξε μαγαζιά που πιάνουν χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, λέγοντας ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο να αναθεωρούμε ακόμα και άδειες τραπεζοκαθισμάτων».

Σε ότι αφορά τη συνεργασία του δήμου με την κεντρική διοίκηση ο Κώστρας Μπακογιάννης χαρακτήρισε «εξαιρετική συνεργασία με αυτή την κυβέρνηση με πολλά καλά αποτελέσματα», προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και στιγμές με προβλήματα σε αυτή τη συνεργασία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Ρωσία: Διακόπηκαν οι παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου μέσω Ουκρανίας ανακοίνωσε η Transneft

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Ουκρανίας διακόπηκαν μετά την απόρριψη μιας τραπεζικής συναλλαγής εξαιτίας των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εταιρεία που είναι αρμόδια για τη μεταφορά των υδρογονανθράκων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε ανακοίνωσή της, η Transneft εξηγεί πως η πληρωμή της για τα δικαιώματα διαμετακόμισης μέσω της Ουκρανίας για το μήνα Αύγουστο, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, απορρίφθηκε στις 28 Ιουλίου επειδή τέθηκαν σε ισχύ ορισμένες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Από τις 4 Αυγούστου

Κατά συνέπεια, η ουκρανική επιχείρηση UkrTransNafta «έπαψε από τις 4 Αυγούστου να παρέχει υπηρεσίες για τη μεταφορά πετρελαίου μέσω του ουκρανικού εδάφους», αναφέρει η Transneft.

Πρόκειται για παραδόσεις μέσω ενός κλάδου του πετρελαιαγωγού Ντρούζμπα που περνάει από την Ουκρανία και εξυπηρετεί τρεις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Οι παραδόσεις στην Πολωνία και τη Γερμανία, μέσω ενός άλλου κλάδου του Ντρούζμπα που διέρχεται από τη Λευκορωσία, «συνεχίζονται ομαλά», ανακοίνωσε η Transneft.

Παρά τη στρατιωτική επίθεση που διεξάγει από τα τέλη Φεβρουαρίου η Μόσχα στην Ουκρανία, ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο συνεχίζουν να διέρχονται από την Ουκρανία με προορισμό την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλη της οποίας εξαρτώνται σημαντικά από τους υδρογονάνθρακες της Μόσχας.

Η ΕΕ υιοθέτησε τον Ιούνιο ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, προβλέποντας κυρίως τον τερματισμό εντός έξι μηνών των εισαγωγών αργού με πλοία.

Οι προμήθειες μέσω του πετρελαιαγωγού Ντρούζμπα επιτράπηκε αντιθέτως να συνεχιστούν «προσωρινά», χωρίς να τεθεί καταληκτική ημερομηνία, μια παραχώρηση την οποία πέτυχε ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος καλλιεργεί τις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και του οποίου η χώρα εξαρτάται κατά 65% από αυτό το φθηνό ρωσικό πετρέλαιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Νέοι αγρότες: Έμειναν εκτός 303 επιλαχόντες της Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι επιλαχόντες ενώ πληρούν τα κριτήρια δεν εντάσσονται λόγω της έλλειψης πίστωσης χρημάτων

Την ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα των νέων αγροτών ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επιστολή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης των νέων αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 303 επιλαχόντων, που ενώ πληρούν τα κριτήρια δεν εντάσσονται λόγω της έλλειψης πίστωσης χρημάτων, με το συνολικό ποσό της επιχορηγούμενης δημόσιας στήριξης για το σύνολο των επιλαχόντων να ανέρχεται σε 6 εκατ ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης: Νέοι αγρότες: Τα ποσά που θα δοθούν σε Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης της περιφέρειάς μας. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε οικονομικά τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά και το αγροτικό επάγγελμα να αποτελέσει γι’ αυτούς επιχειρηματική διέξοδο και όχι ανάγκη για επιβίωση»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε στη θετική αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους του Υπουργού αυξάνοντας τον προϋπολογισμό ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι υπόλοιποι Νέοι Γεωργοί που πληρούν τα κριτήρια του εν λόγω προγράμματος».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή