Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Απαγορεύει τη χρήση TikTok στα εταιρικά κινητά

Published

on

Spread the love

Το BBC προέτρεψε το προσωπικό του να διαγράψει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok που ανήκει στην Κίνα από τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα. Η καθοδήγηση προς το προσωπικό του BBC που κυκλοφόρησε την Κυριακή ανέφερε: «Δεν συνιστούμε την εγκατάσταση της εφαρμογής σε μια εταιρική συσκευή του BBC εκτός εάν υπάρχει δικαιολογημένος επαγγελματικός λόγος. Εάν δεν χρειάζεστε το TikTok για επαγγελματικούς λόγους, θα πρέπει να διαγραφεί.»

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κίνηση έρχεται αφότου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε την εφαρμογή σε τηλέφωνα που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση εν μέσω φόβων για πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα από την κινεζική κυβέρνηση, λόγω της ιδιοκτησίας της από την κινεζική εταιρεία διαδικτύου ByteDance.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πώς εξήγησε το BBC την απόφαση του

Εξηγώντας την κίνηση, η καθοδήγηση του BBC ανέφερε: «Η απόφαση βασίζεται σε ανησυχίες που εκφράζονται από τις κυβερνητικές αρχές παγκοσμίως σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων». Το BBC ζήτησε από τους υπαλλήλους που έχουν το TikTok στα προσωπικά τους τηλέφωνα, αλλά χρησιμοποιούν και αυτές τις συσκευές για επαγγελματικούς λόγους, να επικοινωνήσουν με την ομάδα ασφάλειας πληροφοριών του οργανισμού προκειμένου να συζητήσουν «το είδος των πληροφοριών του BBC με τις οποίες εργάζεστε».

Εκπρόσωπος του δήλωσε: «Το BBC λαμβάνει απίστευτα σοβαρά την ασφάλεια των συστημάτων, των δεδομένων και των ανθρώπων μας. Ελέγχουμε συνεχώς τη δραστηριότητα σε πλατφόρμες τρίτων – συμπεριλαμβανομένου του TikTok – και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Η εταιρεία είπε ότι η χρήση του TikTok σε εταιρικές συσκευές του BBC – οι οποίες έχουν αγοραστεί και πληρωθεί από τον οργανισμό – εξακολουθεί να επιτρέπεται για λόγους σύνταξης και μάρκετινγκ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος είπε ότι το BBC θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να αξιολογεί την κατάσταση.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια απότομη αλλαγή προσέγγισης από το BBC, το οποίο έχει αγκαλιάσει το TikTok ως τρόπο προσέγγισης νέου κοινού. Το κανάλι TikTok λειτουργεί για περισσότερο από ένα χρόνο και έχει στρατολογήσει μια ομάδα τεσσάρων ειδικών στο TikTok.

«Δεν μοιραζόμαστε δεδομένα με την Κίνα»

Η TikTok λέει ότι δεν μοιράζεται δεδομένα με την Κίνα, αλλά η νομοθεσία πληροφοριών της χώρας απαιτεί από τις εταιρείες να βοηθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα όταν τους ζητηθεί. Οι επικριτές φοβούνται ότι αυτή η πολιτική θα μπορούσε να εκθέσει δεδομένα στο Πεκίνο, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το πώς η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ενάντια στη Δύση.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι το κινεζικό κράτος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον αλγόριθμο συστάσεων του TikTok, ο οποίος επιμελείται το τι βλέπουν οι χρήστες στην εφαρμογή, προκειμένου να χειραγωγήσει αυτό που βλέπουν στην κύρια ροή «Για σένα» της εφαρμογής.

Πώς αντέδρασε το TikTok

Το TikTok είπε: «Είμαστε απογοητευμένοι με την καθοδήγηση που μοιράστηκε το BBC, αλλά χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το TikTok μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί ως μέρος εκδοτικών σκοπών, μάρκετινγκ και αναφοράς. Το BBC έχει ισχυρή παρουσία στην πλατφόρμα μας, με πολλούς λογαριασμούς από ειδήσεις μέχρι μουσική να φτάνουν στην κοινότητά μας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε όλο τον κόσμο.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι απαγορεύσεις βασίστηκαν σε θεμελιώδεις παρανοήσεις και οδηγήθηκαν από ευρύτερη γεωπολιτική. Παραμένουμε σε στενό διάλογο με το BBC και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες που έχουν».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ1 λεπτό ago

Μεξικό: Δέκα μετανάστες νεκροί, 25 τραυματίες από ανατροπή φορτηγού.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 λεπτά ago

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μαγνησίας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 λεπτά ago

Βόλος: «Φούσκωσε» ο ποταμός Άναυρος και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 λεπτά ago

Γειτονιές “βομβαρδισμένο” τοπίο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 λεπτά ago

Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια πολιτική κόντρα για τον Αχιλλέα Μπέο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ11 λεπτά ago

Αγωγός ύδρευσης έσπασε και «έσκισε» οδόστρωμα – Κλειστή η Παπαναστασίου απ’ την Ηρώων Πολυτεχνείου (φωτό – βίντεο) –

ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 λεπτά ago

Βουτηγμένα στις λάσπες πολλά νοικοκυριά στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ13 λεπτά ago

Άλλαξαν τον χάρτη της Θεσσαλίας οι πρωτοφανείς κακοκαιρίες – Μάχη με τα λασπόνερα και έκκληση για αρωγή από τους πληγέντες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 λεπτά ago

Βόλος: Η κακοκαιρία λάβωσε και τις υποδομές της πόλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 λεπτά ago

Ο Μπέος «άναψε φωτιές» σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

MEDIA6 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία

VIDEO2 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

VIDEO2 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Market Pass: Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή