Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Μπικίνι: Το νησί που είναι γεμάτο ραδιενέργεια – Έγιναν 23 πυρηνικές δοκιμές

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ επιδόθηκαν σε μια τρελή κούρσα για το ποια από τις δυο θα αποκτήσει έχει τα περισσότερα πυρηνικά όπλα. Η περίοδος αυτή ονομάστηκε «ψυχρός πόλεμος» και υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες ολόκληρη η ανθρωπότητα φλέρταρε με την απόλυτη καταστροφή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο παράλογος αυτός ανταγωνισμός των πυρηνικών δεν είχε τέλος. Και όταν η ΕΣΣΔ για παράδειγμα, έβγαζε μια νέα πυρηνική βόμβα, οι ΗΠΑ απαντούσαν με μια καταστροφικότερη. Και το αντίθετο.

Οι ΗΠΑ έκαναν τις πυρηνικές τους δοκιμές στα νέα όπλα μαζικής καταστροφής σε ένα μικρό νησάκι στον Ειρηνικό, το Μπικίνι. Ένας κοραλλιογενής ουσιαστικά ύφαλος ο οποίος μέχρι το 1946 είχε 167 μόνιμους κάτοικους.

Τότε έγινε η πρώτη πυρηνική δοκιμή των ΗΠΑ και οι κάτοικοι έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλο σημείο. Ακολούθησαν άλλες 23 πυρηνικές δοκιμές μέσα σε 12 χρόνια, μέχρι το 1968.

Και όταν λέμε «δοκιμές» εννοούμε ότι η μικρότερη δοκιμή που έγινε στο νησάκι ήταν 1000 φορές ισχυρότερη από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Και έγιναν παντού. Στη στεριά, υποθαλάσσια, στον αέρα. Πυρηνικές βόμβες έπεσαν παντού στο Μπικίνι, εκτινάσσοντας τα επίπεδα ραδιενέργειας σε δυσθεώρητα ύψη.

Στο συμφωνητικά απομάκρυνσης των 167 κατοίκων του Μπικίνι με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπήρχε ο όρος ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν όταν σταματούσαν οι δοκιμές. Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια από την τελευταία δοκιμή του 1958, και να φτάσουμε στο 1970 για τις πρώτες επιστροφές.

Η ραδιενέργεια όμως δεν είχε φύγει. Οι λίγες οικογένειες που επέστρεψαν ήταν υπό τον άμεσο έλεγχο γιατρών που μετρούσαν συνεχώς τις επιδράσεις της, στον οργανισμό. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι το «Στρόντιο-90» και το «Καισίο-137» είχε αυξηθεί στους οργανισμούς στο νερό και στα τρόφιμα κατά 75% μέσα σε λίγες εβδομάδες παραμονής.

Η ακτινοβολία «Γ» επίσης είχε επηρεάσει κατά πολύ τόσο το έδαφος, το υπέδαφος αλλά και το νερό του Ωκεανού. Το νησί εκκενώθηκε εκ νέου και μόλις το 1980 το επισκέπτονται περιστασιακά, δύτες και κάποιοι λίγοι επιστήμονες.

Οι γυναίκες απέβαλλαν σε τεράστιο ποσοστό, ενώ μεγάλη ήταν η θνησιγένεια αλλά και οι γενετικές ανωμαλίες στα νεογέννητα.

Οι κάτοικοι

Πριν ξεσπιτωθούν για να γίνει ο τόπος τους πεδίο δοκιμών, οι κάτοικοι του Μπικίνι αλλά και του συμπλέγματος των νησιών Μάρσαλ όπου ανήκει, ήταν επιδέξιοι ναυπηγοί και θαλασσοπόροι σκαφών.

Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των νησιωτών μπικίνι βασιζόταν στην καλλιέργεια φυτών και στην κατανάλωση οστρακόδερμων και ψαριών. Είχαν αναπτύξει μια κλειστή κοινωνία με ισχυρούς δεσμούς και παραδόσεις. Το κάθε νησί είχε έναν βασιλιά και μια βασίλισσα.

Για όλους τους κατοίκους των νησιών Μάρσαλ, η «γη είναι χρυσός» και το να κατέχει κάποιος ένα κομμάτι γης στα νησιά, τον κάνει αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας. Όμως πλέον η γη στο Μπικίνι, είναι σκέτο δηλητήριο και μυρίζει θάνατο.

Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στο Μπικίνι έγινε μια σφοδρή πολυήμερη μάχη μεταξύ Αμερικανών και ιαπώνων. Μετά από μέρες το μικρό νησί είχε καταληφθεί από τους Αμερικανούς ενώ είχαν επιζήσει από τις μάχες μόνο 5 Ιάπωνες οι οποίοι προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να παραδοθούν.

Το νησί σήμερα παραμένει ακόμη ακατοίκητο ενώ οι ΗΠΑ συμφώνησαν να καταβάλλουν στους απογόνους των κατοίκων του Μπικίνι το ποσό των 125 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν από το πρόγραμμα πυρηνικών δοκιμών και τον εκτοπισμό από το σπίτι τους.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της στον πόλεμο στην Ουκρανία – Τα οπλικά συστήματα και τα εξαρτήματα από τη Δύση

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Περισσότερα από 450 ξένης κατασκευής εξαρτήματα έχουν βρεθεί σε ρωσικά όπλα που ανακτήθηκαν στην Ουκρανία, απόδειξη ότι η Μόσχα απέκτησε κρίσιμη τεχνολογία από εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία τα χρόνια πριν από την εισβολή, αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Άμυνας του Royal United Services (RUSI), που δημοσιεύει το Reuters.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα από την έναρξη του πολέμου πριν από πέντε μήνες, ο ουκρανικός στρατός έχει καταλάβει ή ανακτήσει από το πεδίο της μάχης άθικτα ή μερικώς κατεστραμμένα ρωσικά όπλα. Όταν αποσυναρμολογήθηκαν, 27 από αυτά τα οπλικά συστήματα, που κυμαίνονται από πυραύλους κρουζ μέχρι αεράμυνα, βρέθηκαν να βασίζονται κυρίως σε δυτικά εξαρτήματα.

Επισημαίνεται δε, ότι αυτή είναι η πιο λεπτομερής δημοσιευμένη αξιολόγηση μέχρι σήμερα για τον ρόλο που έπαιξαν δυτικοί παράγοντες στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Ο ρόλος των αμερικανικών εταιρειών

Περίπου τα δύο τρίτα των εξαρτημάτων κατασκευάστηκαν από εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, όπως διαπίστωσε η RUSI, με βάση τα όπλα που ανακτήθηκαν από την Ουκρανία. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Analog Devices και την Texas Instruments με έδρα τις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των δυτικών εξαρτημάτων στα όπλα.

Άλλα στοιχεία προήλθαν από εταιρείες σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εδρεύει η RUSI.

«Τα ρωσικά όπλα που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα δυτικά ηλεκτρονικά έχουν οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδων Ουκρανών», δήλωσε ο Τζακ Γουότλινγκ, ειδικός σε χερσαίους πολέμους στη RUSI.

Είδη οικιακής χρήσης

Ενώ πολλά από τα ξένα εξαρτήματα βρίσκονται σε καθημερινά είδη οικιακής χρήσης, όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων, που δεν υπόκεινται σε εξαγωγικούς ελέγχους, η RUSI είπε ότι η ενίσχυση των εξαγωγικών περιορισμών και επιβολής θα μπορούσε να δυσκολέψει τη Ρωσία να αναπληρώσει το οπλοστάσιό της με όπλα, όπως πύραυλους κρουζ.

Σε μια περίπτωση, ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ 9M727 – ένα από τα πιο προηγμένα όπλα της χώρας που μπορεί να κάνει ελιγμούς σε χαμηλό ύψος για να αποφύγει τα ραντάρ και μπορεί να χτυπήσει στόχους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά – περιείχε 31 ξένα εξαρτήματα.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ Kh-101, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει πόλεις της Ουκρανίας , συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου, είχε επίσης 31 ξένα εξαρτήματα που κατασκευάζονταν από εταιρείες όπως η Intel Corporation με έδρα τις ΗΠΑ και η Xilinx της AMD.

Φτηνά ανταλλακτικά

Πολλά από τα ξένα εξαρτήματα κοστίζουν μόνο λίγα δολάρια και οι ρωσικές εταιρείες θα μπορούσαν να τα αγοράσουν πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία μέσω διαδικτύου μέσω εγχώριων ή διεθνών διανομέων, επειδή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μη στρατιωτικές εφαρμογές.

Ωστόσο, περισσότερα από 80 δυτικής κατασκευής μικροτσίπ υποβλήθηκαν σε ελέγχους εξαγωγών των ΗΠΑ τουλάχιστον από το 2014, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαζόταν άδεια για να αποσταλούν στη Ρωσία, ανέφερε η RUSI. Οι εταιρείες που εξάγουν τα εξαρτήματα είχαν την ευθύνη να επιδείξουν τη δέουσα επιμέλεια για να διασφαλίσουν ότι δεν αποστέλλονται στον ρωσικό στρατό ή για στρατιωτική τελική χρήση, σύμφωνα με την RUSI.

Ο μακρόσυρτος πόλεμος μπορεί να αφήσει τη Ρωσία χωρίς εναλλακτικές

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πήγε σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα και ο στρατός της χώρας πρέπει να δαπανήσει μεγάλους όγκους όπλων και εξοπλισμού για να εξασφαλίσει μικρά κέρδη. Λαμβάνοντας υπόψη την υπεροχή των εξαρτημάτων που κατασκευάζονται στη Δυτική και Ανατολική Ασία σε αυτά τα συστήματα, η Ρωσία δεν έχει σαφή εναλλακτική για την παραγωγή ανάλογων εξαρτημάτων στο εσωτερικό, ούτε η υποκατάσταση των εισαγωγών θα ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τους όγκους που απαιτούνται για την αντικατάσταση αυτών που δαπανήθηκαν ή χάθηκαν στην Ουκρανία, εκτιμούν οι αναλυτές.

Ως αποτέλεσμα, καταλήγουν οι αναλυτές, η Ρωσία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αντικατάσταση του εξοπλισμού, δεδομένης της αδυναμίας της να παράγει εγχώρια σημαντικά εξαρτήματα μέσω των προγραμμάτων υποκατάστασης εισαγωγών. Συγκεκριμένα, η Μόσχα θα χρειαστεί είτε να σχεδιάσει ή να παράγει λιγότερο ικανά προϊόντα για να αντικαταστήσουν τα δυτικά εξαρτήματα, είτε να εμπλακεί σε δραστηριότητες αποφυγής κυρώσεων για να αποκτήσει τα απαραίτητα εξαρτήματα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Διαβαθμισμένα έγγραφα, λαθραία αντικείμενα και προϊόντα εγκλήματος κατέσχεσε το FBI από το σπίτι του

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το FBI ανακάλυψε 11 σειρές διαβαθμισμένων εγγράφων -συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που φέρουν την ένδειξη άκρως απόρρητο –  στην έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την έφοδό του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές. Η έρευνα των αρχών για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μεταξύ των διαβαθμισμένων υλικών που συλλέχθηκαν ήταν τέσσερις σειρές άκρως απόρρητων εγγράφων, τρεις σειρές απόρρητων εγγράφων και τρεις σειρές εμπιστευτικών εγγράφων, σύμφωνα με τη λίστα. Το «άκρως απόρρητο» είναι το υψηλότερο επίπεδο διαβάθμισης, το οποίο προορίζεται για τις πιο στενά φυλασσόμενες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Το ένταλμα έδωσε στους πράκτορες την εξουσία να κατάσχουν «όλα τα έγγραφα και αρχεία που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, λαθραία αντικείμενα, καρπούς εγκλήματος ή άλλα αντικείμενα που κατέχονται παράνομα» κατά παράβαση του κώδικα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων με σήμανση διαβάθμισης και προεδρικών αρχείων που δημιουργήθηκαν μεταξύ 20 Ιανουαρίου 2017 και 20 Ιανουαρίου 2021, ανέφερε το Fox News, επικαλούμενο έγγραφα που εξέτασε.

Άκρως απόρρητα έγγραφα

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, οι πράκτορες του FBI που πραγματοποίησαν την έρευνα στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τη Δευτέρα αφαίρεσαν 11 σειρές διαβαθμισμένων εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που χαρακτηρίζονται άκρως απόρρητα.

Στην αίτηση για έκδοση εντάλματος έρευνας, που προηγήθηκε, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε στον αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστή ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι ο Τραμπ παραβίασε τον νόμο περί κατασκοπείας, έναν νόμο που απαγορεύει την κατοχή ή τη διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι πράκτορες του FBI πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα, ντοσιέ με φωτογραφίες, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την εκτελεστική άδεια χάριτος για τον σύμμαχο του κ. Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, όπως προκύπτει από τον κατάλογο των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το ακίνητο, ανέφερε η εφημερίδα. Στον κατάλογο περιλαμβάνονταν επίσης πληροφορίες σχετικά με τον «Πρόεδρο της Γαλλίας», ανέφερε.

Ο κατάλογος των εγγράφων που ευρέθησαν περιλαμβάνεται σε ένα επτασέλιδο έγγραφο που περιλαμβάνει επίσης το ένταλμα για την έρευνα των χώρων που χορηγήθηκε στο FBI από τον δικαστή Bruce Reinhart, αναφέρει η WSJ. Ο κατάλογος δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των εγγράφων.

Νομικός κίνδυνος για τον Τραμπ

Οι πληροφορίες ότι ο Τραμπ είχε στην κατοχή του έγγραφα με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό νομικό κίνδυνο για τον ίδιο.

Πολλοί ομοσπονδιακοί νόμοι απαγορεύουν τον κακό χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί κατασκοπείας καθώς και ενός άλλου νόμου που απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή υλικού.

Ο Τραμπ αύξησε τις ποινές γι’ αυτό όσο ήταν στην εξουσία, καθιστώντας το κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο η έρευνα του FBI στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, αφορούσε πιθανό απόρρητο υλικό που σχετίζεται με πυρηνικά όπλα, γράφοντας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «το θέμα των πυρηνικών όπλων είναι μια φάρσα».

Δήλωση του προέδρου της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Adam Schiff προχώρησε σε δήλωση σχετικά με τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο Mar-a-Lago.

«Εάν οι αναφορές είναι ακριβείς και μεταξύ αυτών των εγγράφων περιέχονται μερικές από τις πιο άκρως απόρρητες πληροφορίες που κατέχει η κυβέρνησή μας – πληροφορίες που έχουν χαρακτηριστεί ως άκρως απόρρητες/απόρρητες πληροφορίες – τότε αυτό θα εξηγούσε πολλά σχετικά με το γιατί το Υπουργείο και το FBI προχώρησαν στο ένταλμα για την ανάκτηση των εγγράφων», δήλωσε ο Schiff.

«Φαίνεται ότι το FBI επεδίωξε να μεταφέρει τα έγγραφα αυτά σε ασφαλή τοποθεσία προηγουμένως, αλλά ο Τραμπ δεν συνεργάστηκε πλήρως. Κάθε μέρα που πληροφορίες τέτοιας διαβάθμισης παραμένουν σε μη ασφαλή τοποθεσία αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια. Εάν οποιοδήποτε άλλο άτομο είχε στην κατοχή του πληροφορίες τέτοιας φύσης, το FBI θα εργαζόταν γρήγορα για να μετριάσει τους κινδύνους της αποκάλυψης».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

H πανσέληνος του Αυγούστου μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

ΜΠΑΣΚΕΤ12 λεπτά ago

Αταμάν: «Χρωστάει συγνώμη στον τούρκικο λαό ο Γιουτσεβέν»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 λεπτά ago

Το… δις εξαμαρτείν της Μίντιλαντ

LIFESTYLE14 λεπτά ago

Ο ΘΕΜΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΣΤΟ CARNAYO ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΚΟΣΜΟΣ16 λεπτά ago

Ρωσία: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της στον πόλεμο στην Ουκρανία – Τα οπλικά συστήματα και τα εξαρτήματα από τη Δύση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Καθηλωτικές εικόνες της πανσελήνου από όλο τον κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26 λεπτά ago

Υποκλοπές: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από σκληρό άρθρο των New York Times

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 52χρονος – Βρέθηκε μαχαιρωμένος στο δωμάτιο του

ΚΟΣΜΟΣ37 λεπτά ago

Τραμπ: Διαβαθμισμένα έγγραφα, λαθραία αντικείμενα και προϊόντα εγκλήματος κατέσχεσε το FBI από το σπίτι του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ37 λεπτά ago

Με πίστη και θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά Αγρυπνία με τα εγκώμια της Παναγίας στον Άγιο Αχίλλιο (φώτο) –

ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

LIFESTYLE6 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή