ΚΟΣΜΟΣ
Μπιλ Γκέιτς: Έρχονται χειρότερες πανδημίες – Να προετοιμαστούμε για να σώσουμε ζωές και να γλυτώσουμε από οικονομική καταστροφή


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς
Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για πανδημίες πολύ χειρότερες από αυτήν του κοροναϊού, καλώντας τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν με δισεκατομμύρια δολάρια στην προετοιμασία για το επόμενο πανδημικό κύμα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως αν και οι παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα του κοροναϊού ήταν μερικές από τις πιο μεταδοτικές στα χρονικά, ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν ιό που θα προκαλεί πολύ πιο σοβαρή νόσηση και περισσότερους θανάτους.
Η συνεισφορά Γκέιτς για την καινοτομία στα εμβόλια
Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και το βρετανικό Wellcome Trust προσφέρουν 300 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI), έναν από τους βασικούς εταίρους του μηχανισμού Covax που εξασφαλίζει σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19. Ο CEPI προσπαθεί να συγκεντρώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς έχει βάλει στόχο να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε μόλις 100 ημέρες.
«Παράξενες» οι προτεραιότητες του κόσμου
Ο Γκέιτς υποστήριξε ότι οι προτεραιότητες του κόσμου είναι «παράξενες» και ότι εναπόκειται σε φιλάνθρωπους και κυβερνήσεις πλούσιων χωρών να αντιμετωπίσουν των ανισοτήτων στο θέμα του εμβολιασμού. «Μιλάμε για δαπάνες δισεκατομμυρίων (δολαρίων) προκειμένου να σώσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια ζωές και να γλιτώσουμε τρισεκατομμύρια από οικονομικές ζημιές», επισημαίνει ο Γκέιτς.
- Διαβάστε επίσης: Μπιλ Γκέιτς – Στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσουμε ιούς προϊόν βιοτρομοκρατίας – Τι λέει για τα εμβόλια κατά του κοροναϊού
Συμπλήρωσε ότι πολλές από τις καινοτομίες για την προετοιμασία απέναντι σε μία μελλοντική πανδημία, θα ήταν επίσης χρήσιμες στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων υγείας στον κόσμο, όπως η ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον HIV και η βελτίωση των εμβολίων για τη φυματίωση και την ελονοσία.
Χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα την επόμενη φορά
Ο Γκέιτς σημείωσε ότι οι δύο μεγάλοι χρηματοδότες της ανάπτυξης εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ο CEPI και η αμερικανική κυβέρνηση επέδειξαν τόλμη, ρισκάροντας τεράστια ποσά. Παραδέχθηκε, βέβαια, πως χρειάζεται να γίνουν πολλά προκειμένου να αυξηθούν τα αποθέματα για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.
«Με τα χρήματα που ρίσκαραν, πραγματοποιήθηκαν οι κλινικές δοκιμές. Επομένως υπήρξε ένα τεράστιο όφελος για όλον τον κόσμο. Είμαστε σοφότεροι σήμερα. Και χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα για την επόμενη φορά», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Τρεις μήνες μαρτυρικού πολέμου – Οι τελευταίες διπλωματικές εξελίξεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στον τέταρτο μήνα πολέμου εισέρχεται σήμερα η Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να επικεντρώνουν την επίθεσή τους στον τελευταίο θύλακα αντίστασης στον περιφέρεια Λουγκάνσκ, στο Ντονμπάς (ανατολικά).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μολονότι διαβεβαιώνουν πως απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την πρωτεύουσα Κίεβο στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου και κατόπιν στο Χάρκοβο τον Μάιο, οι Ουκρανοί παραδέχονται εδώ και λίγες ημέρες ότι αντιμετωπίζουν ολοένα μεγαλύτερες «δυσκολίες» στο Ντονμπάς, που σχηματίζουν οι περιφέρειες Λουγκάνσκ και Ντανιέτσκ.
Δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες λέει ο Ζελένσκι
«Οι επόμενες εβδομάδες του πολέμου θα είναι δύσκολες», αναγνώρισε χθες βράδυ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του.
«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να δείξουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις κατειλημμένες περιοχές στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), ότι δεν θα παραδώσουν την περιφέρεια της Χερσώνας (νότια), τις κατεχόμενες περιοχές της περιφέρειας της Ζαπορίζιας (νοτιοανατολικά) και του Ντονμπάς (ανατολικά). Προελαύνουν εν μέρει. Ενισχύουν τις θέσεις τους αλλού», συνέχισε.
Η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη» στο Ντονμπάς, όπου οι Ρώσοι επιδιώκουν να «εξοντώσουν όποιον ζει», κατήγγειλε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Η Μόσχα συγκεντρώνει τη δύναμη πυρός της στον τελευταίο θύλακα των Ουκρανών στη Λουγκάνσκ, περικυκλώνοντας τις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για σφοδρές μάχες σε εξέλιξη κοντά στις κοινότητες Ποπάσνα και Μπαχμούτ, κάτι που μοιάζει να επιβεβαιώνει την κυκλωτική κίνηση.
«Υποχρεωτικές» εκκενώσεις
Η κατάσταση γίνεται «ολοένα πιο δύσκολη» για τους Ουκρανούς, κυριώς στα ανατολικά της χώρας. Ωστόσο πολλοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους
Η πτώση της Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, θα έδινε στους Ρώσους τον έλεγχο ενός στρατηγικού σταυροδρομιού, που αποτελεί επιπλέον το τρέχον διάστημα αυτοσχέδιο κέντρο διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.
Οι κάτοικοί της αρνούνται να την εγκαταλείψουν, παρά τον κίνδυνο: «Ο κόσμος δεν θέλει να φύγει», είπε ο αντιδήμαρχος της Μπαχμούτ, ο Μαξίμ Σούτκοβι, μπροστά σε μισοάδειο λεωφορείο που υποτίθεται πως θα μετέφερε άμαχους προς πιο ασφαλείς περιοχές.
Οι αρχές πλέον φθάνουν «στο σημείο που θα κάνουμε υποχρεωτικές εκκενώσεις», είπε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην Μπαχμούτ, ο Σερχίι Κάλιαν.
Όσοι παραμένουν λένε πως οι πύραυλοι και οι βόμβες αρχίζουν να πέφτουν τα ξημερώματα και συνεχίζουν ως το μεσημέρι γύρω από την Μπαχμούτ.
Η Σεβεροντονιέτσκ βομβαρδίζεται «24 ώρες το 24ωρο», από τους Ρώσους, που «χρησιμοποιούν τακτική καμένης γης, καταστρέφουν εσκεμμένα την πόλη», κατήγγειλε προχθές Κυριακή ο ουκρανός περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι.
Η τύχη της Σεβεροντονιέτσκ ενδέχεται να είναι παρόμοια με αυτή της Μαριούπολης, του λιμανιού στρατηγικής σημασίας που καταστράφηκε σχεδόν εντελώς έπειτα από εβδομάδες πολιορκίας.
Σε μέρος της κοιλάδας του Ντονμπάς δημιουργήθηκαν από το 2014 οι δύο αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες των φιλορώσων. Για να τους υπερασπιστεί από την «γενοκτονία» που υποστήριξε πως ετοιμαζόταν να διαπράξει το Κίεβο διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την 24η Φεβρουαρίου την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, λίγα 24ωρα αφού αναγνώρισε επίσημα ως αυτόνομες κρατικές οντότητες τις δύο «λαϊκές δημοκρατίες», με την επικράτειά τους να εκτείνεται σε όλο το Ντονμπάς.
Στρατιωτική βοήθεια από 20 χώρες

Η ΕΕ παραμένει ενωμένη στην αταλάντευτη υποστήριξή της προς την Ουκρανία και έχει εντείνει την πολιτική, ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική της στήριξη προς τη χώρα.
Το νότιο μέτωπο μοιάζει σταθερό, αν και οι Ουκρανοί λένε πως σημείωσαν κέρδη. Η διοίκηση των δυνάμεών τους στον νότο έκανε λόγο σήμερα για «προέλαση» στην περιοχή της Μικολάιφ «προς την κατεύθυνση της περιφέρειας της Χερσώνας», όπου οι νέες φιλορωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως θέλουν να καθιερώσουν το ρούβλι. Κατηγόρησε εξάλλου τις ρωσικές δυνάμεις πως σκότωσαν άμαχους που προσπαθούσαν να φύγουν οδικώς, με τοποθέτηση ναρκών σε δρόμο και με βόμβες και κατόπιν εκτελώντας όσους επέζησαν.
Ενώ η Μόσχα κλιμακώνει την προσπάθεια να καταλάβει όλο το Ντονμπάς, το Κίεβο, που επιμένει να ζητά περισσότερα όπλα, εξασφάλισε υποσχέσεις για υποστήριξη από δυτικά κράτη.
Σε ψηφιακή σύνοδο της «Ομάδας επαφής για την υπεράσπιση της Ουκρανίας» 44 κράτη συζήτησαν χθες τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Είκοσι δεσμεύτηκαν να στείλουν κι άλλα όπλα, ενώ άλλες να εκπαιδεύσουν τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, τον Λόιντ Όστιν.
Ο ίδιος απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για τα όπλα που θα στείλουν οι ΗΠΑ, μετά την έγκριση από το Κογκρέσο του γιγαντιαίου πακέτου βοήθειας στην Ουκρανία, με αξία 40 δισεκ. δολαρίων συνολικά.
Πάντως ανάμεσα στα όπλα που θα σταλούν θα είναι πύραυλοι κατά πλοίων επιφανείας Harpoon, μαζί με έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτήρα τους, που υποσχέθηκε η Δανία. Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του θεωρούν πως με αυτούς τους πυραύλους μπορεί να κατορθωθεί να αρθεί ο αποκλεισμός του λιμανιού της Οδησσού, κόμβου των εξαγωγών σιτηρών από τη χώρα, οι οποίες είναι κρίσιμες όχι μόνο για την ουκρανική οικονομία αλλά και για τον εφοδιασμό με τρόφιμα αρκετών άλλων χωρών. Θεωρητικά οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να απειλήσουν ως και την Κριμαία, που προσάρτησε η Μόσχα το 2014.
Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ είπε πως ελπίζει να «μπορέσει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της χρήσης» των όπλων που έλαβε υποσχέσεις ότι θα παραδοθούν χθες καθώς «μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα στα πεδία των μαχών».
Οκτώ εκατομμύρια εκτοπισμένοι

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ήδη στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, ενώ έχει αναγκάσει περίπου εκατομμύρια Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Σε τρεις μήνες, χιλιάδες άνθρωποι, άμαχοι και στρατιωτικοί, έχουν σκοτωθεί, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής απολογισμός. Μόνο στη Μαριούπολη, οι ουκρανικές αρχές μιλούν για 20.000 νεκρούς.
Στο στρατιωτικό επίπεδο, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διατείνεται ότι οι Ρώσοι έχουν χάσει 29.200 άνδρες, 204 αεροσκάφη και 1.300 άρματα μάχης από την έναρξη του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου. Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι η Ρωσία έχει υποστεί «μεγάλες απώλειες», χωρίς να γίνεται πιο σαφές. Δυτικές πηγές κάνουν λόγο για 12.000 ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς. Γαλλική στρατιωτική πηγή ανέβασε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο τον αριθμό τους στους 15.000.
Αν οποιοσδήποτε από τους αριθμούς αυτούς είναι ακριβής, σημαίνουν πως οι απώλειες της Ρωσίας ξεπερνούν εκείνες που υπέστη σε εννέα χρόνια ο σοβιετικός στρατός στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Όσο για την Ουκρανία, δεν ανακοινώνει ως τώρα σαφή στοιχεία για τις απώλειες του δικού της στρατού.
Ο πόλεμος ανέτρεψε εξάλλου τη δημογραφική εικόνα της χώρας. Πάνω από οκτώ εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Σε αυτούς προστίθενται 6,5 εκατομμύρια π

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στο Ντονμπάς – Αντίστροφη μέτρηση για το εμπάργκο της ΕΕ στο πετρέλαιο της Ρωσίας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τρεις μήνες πολέμου στην Ουκρανία συμπληρώνονται σήμερα, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο σημάδι για κατάπαυση του πυρός, καθώς η Ρωσία ενισχύει τις επιθέσεις της στις ανατολικές περιοχές του Ντονμπάς, ενώ το Κίεβο διαμηνύει ότι δεν εννοεί να κάνει την παραμικρή εδαφική παραχώρηση προκειμένου να επισπεύσει την ειρήνευση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο ρωσικός κλοιός σφίγγει γύρω από το Σεβεροντονέτσκ της επαρχίας Λουγκάνσκ, με τους εισβολείς να έχουν καταλάβει αρκετές μικρές πόλεις και χωριά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως αναγνώρισε ο κυβερνήτης της περιοχής, Σεργκέι Χαϊντάι.
Η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τη δύναμη πυρός της στο Ντονμπάς. Εκεί βρίσκονται, σύμφωνα με τον Χαϊντάι, μονάδες που αποσύρθηκαν από την περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), δυνάμεις που πήραν μέρος στην πολιορκία της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά), οι παραστρατιωτικές μονάδες των φιλορώσων αυτονομιστών των περιφερειών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, τσετσενικά στρατεύματα και μονάδες που ήρθαν να ενισχύσουν τις ανεπτυγμένες από τη Σιβηρία και από τη ρωσική Άπω Ανατολή.
Καταιγισμό πυρών δέχεται η ουκρανική άμυνα και στη στρατηγικής σημασίας πόλη Κραματόρσκ στο Ντονέτσκ. Ο Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι ο ουκρανικός στρατός χάνει 50 έως 100 άνδρες κάθε μέρα στις δύο επαρχίες του Ντονμπάς.
Την ίδια ώρα αντίστροφα φαίνεται πως μετρά πλέον ο χρόνος προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, για την οποία πλήγμα αποτέλεσε η πρώτη δημόσια καταγγελία του πολέμου από εν ενεργεία διπλωμάτη. Πρόκειται για τον Μπόρις Μποντάρεφ, μέλος της ρωσικής αποστολής στο γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο οποίος, με επιστολή του, δήλωσε ότι αισθάνεται «ντροπή» για τον «επιθετικό πόλεμο» στην Ουκρανία.
Ζελένσκι: Μόνο με τον Πούτιν θα συζητήσω για τον τερματισμό του πολέμου
Το Ουκρανικό ήταν βασικό θέμα διαβούλευσης χθες στο Νταβός της Ελβετίας, όπου διεξάγεται η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των διεθνών πολιτικών και οικονομικών ελίτ, χωρίς παρουσία, αυτή τη χρονιά, εκπροσώπων της Ρωσίας. Τιμώμενο πρόσωπο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Ζελένσκι, ξεκαθάρισε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο μοναδικός ρώσος αξιωματούχος με τον οποίο είναι πρόθυμος να συναντηθεί και με ένα μόνο θέμα στην ατζέντα: τον τερματισμό του πολέμου.
Ο ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως ο σχεδιασμός συνομιλιών με τη Μόσχα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, επικαλούμενος τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο ρωσικός στρατός στη διάρκεια αυτού του πολέμου.
Ζήτησε οι κυρώσεις στη Ρωσία να είναι οι μέγιστες δυνατές και υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε απόπειρα ανάκτησης δια της βίας της χερσονήσου της Κριμαίας, που η Ρωσία προσάρτησε το 2014, θα προκαλούσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.
Λίγες ώρες νωρίτερα γινόταν γνωστό ότι η Μόσχα έχει παραλάβει και μελετά το σχέδιο για την ειρήνευση, που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. Η ιταλική πρόταση προβλέπει μία συμφωνία τεσσάρων σταδίων, που ξεκινά από την άμεση κατάπαυση του πυρός, ένα καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας με παροχή ισχυρών εγγυήσεων ασφαλείας και ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναγνωρίζει την αυτονομία του Ντονμπάς και της Κριμαίας, χωρίς όμως αλλαγή συνόρων.
Αντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας
Στο μεταξύ, αντίστροφα φαίνεται πως μετρά πλέον ο χρόνος προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία «εντός ημερών», προεξόφλησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, πρόσθεσε ωστόσο πως για να μειωθούν τα έσοδα της Μόσχας πιθανόν θα χρειαστεί η επιβολή ορίου στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
«Θα καταλήξουμε σε συμφωνία εντός ημερών», διαβεβαίωσε ο κ. Χάμπεκ, κατά τη διάρκεια εκπομπής του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην ΕΕ όσον αφορά την επιβολή εμπάργκο σε αντίποινα για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι το μέτρο δεν θα εξασθενίσει αυτόματα το Κρεμλίνο.
Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το δικό τους εμπάργκο στο ρωσικό αργό επέτρεψε στη Μόσχα να αυξήσει τα έσοδά της πωλώντας μικρότερες ποσότητες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ΗΠΑ επεξεργάζονται κατά συνέπεια πρόταση για να επιβληθεί όριο τιμών στο πετρέλαιο διεθνώς, είπε ο κ. Χάμπεκ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Πρόκειται «προφανώς για ασυνήθιστο μέτρο, αλλά ζούμε ασυνήθιστους καιρούς», εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Το μέτρο «λειτουργεί μόνο αν το ενστερνιστούν πολλές χώρες» και αυτό ακριβώς αποδεικνύεται το πρόβλημα, πρόσθεσε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου