Connect with us

OIKONOMIA

Bloomberg: Κινήσεις για εξαγορά Washington Post και Dow Jones

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σε επιχειρηματικό αναβρασμό φαίνεται ότι είναι ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς επιθυμεί να εξαγοράσει είτε την εφημερίδα Washington Post είτε τη Dow Jones. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Axios. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο όμιλος Bloomberg επιδιώκει να διευρύνει τον οικονομικό όμιλο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο πλαίσιο αυτό έχει θέσει στο στόχαστρό του να εξαγοράσει τις δύο προαναφερόμενες εταιρείες. Η εφημερίδα Washington Post ανήκει σε έναν άλλο δισεκατομμυριούχο, τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Bloomberg: Μέχρι το τέλος του 2022, 101 χώρες θα μπορούσαν να βιώσουν εμφύλιες ταραχές

Πρώτη προτεραιότητα η Dow Jones

Στην περίπτωση όμως της Dow Jones, πρόκειται για μια εταιρεία που πέραν της διαχείρισης του ομώνυμου δείκτη στη Wall Street, έχει στην ιδιοκτησία της την εφημερίδα Wall Street Journal και τις οικονομικές ιστοσελίδες Barron’s και MarketWatch.

Σύμφωνα με το Axios, η Dow Jones θεωρείται ως πρώτη προτεραιότητα για απόκτηση από το Bloomberg, καθώς διαθέτει περισσότερα μέσα. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ που κατέχει το 88% του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bloomberg, σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί επαφές με τον Ρούπερτ Μέρντοχ ιδιοκτήτη της μητρικής της Dow Jones, News Corp. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επί του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια επίσημη συνομιλία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Θέλει και την Washington Post ο Μπλούμπεργκ

Ο Μπλούμπεργκ, εκτιμάει ότι οι προσπάθειες του Μέρντοχ να συγχωνεύσει τις News Corp και Fox Corporation δεν θα στεφθούν με επιτυχία. Στην περίπτωση αυτή ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης θεωρεί ότι θα είναι ευκαιρία για εκείνον να καταθέσει πρόταση για εξαγορά της Dow Jones.

Από την άλλη, ο Μπλούμπεργκ ενδιαφέρεται και για την απόκτηση της εφημερίδας Washington Post. Εντούτοις για να υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει ο Τζεφ Μπέζος να θέλει να πουλήσει. Εκπρόσωπος της εφημερίδας μιλώντας στο Axios ήταν σαφής λέγοντας ότι η Washington Post δεν πωλείται.

Ο Μπλούμπεργκ θεωρεί ότι ο συνδυασμός του ομίλου Bloomberg και της Washington Post θα καταστεί ένας ισχυρότατος ανταγωνιστής των New York Times.

Στην περίπτωση που αποκτηθεί κάποιο από τα προαναφερθέντα μέσα, θα ενσωματωθούν στον όμιλο Bloomberg, καθώς αυτό επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του.

Πηγή: ΟΤ.GR

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ41 δευτερόλεπτα ago

Από την Σκόπελο διπλή διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Σεισμός τώρα στην Αττική |

ΜΠΑΣΚΕΤ8 λεπτά ago

Ανακοίνωσαν Γκρίφιν οι Μπακς! – www.ertsports.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 λεπτά ago

Mια… ανάσα από τη Μίλαν ο Καμάντα!

ΚΟΣΜΟΣ14 λεπτά ago

Ανατίναξη φράγματος στη Χερσώνα: «Προετοιμαστείτε για εκκένωση» – Ανησυχία για το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

LIFESTYLE20 λεπτά ago

«Έπεσα σε ένα πηγάδι και έμεινα μέσα δύο μέρες, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26 λεπτά ago

Εκλογές: Οι δημοσκοπήσεις, οι αναποφάσιστοι και ο πήχης των κομμάτων για τις 25 Ιουνίου

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Δολοφονία Άλκη: Σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέα – Θα διαρκέσει 10 ώρες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ35 λεπτά ago

Ντε Λαουρέντις: «Όλη η Ευρώπη θέλει να κάτσει στον πάγκο μας»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ38 λεπτά ago

Ενημέρωση για τους κινδύνους από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στο 12ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή