Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορέλ: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών

Published

on

Spread the love

Το τουρκολυβικό μνημόνιο για τη Μεσόγειο πλήττει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας, δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης: «Χαστούκι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για το τουρκολυβικό μνημόνιο

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προχώρησε σε σχετική ερώτηση μετά την υπογραφή ανάμεσα στη Λιβύη και την Τουρκία μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας, στις 3 Οκτωβρίου, μιας συμφωνίας μίσθωσης της ΑΟΖ της Λιβύης όπως αυτή οριοθετήθηκε με το παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο, σε τουρκικές εταιρείες για πραγματοποίηση ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τη συμφωνία, η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενός πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, ο Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να αποφεύγει ενέργειες που υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, η αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας, η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλασσίων ζωνών όλων των παράκτιων κρατών συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων που γεννώνται από τα νησιά τους. Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές αυτές» διεμήνυσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Οι προτάσεις του Σπύρου Καπράλου στον Γιάννη Βρούτση για το Ολυμπιακό Στάδιο

ΜΠΑΣΚΕΤ22 λεπτά ago

Πήρε το ντέρμπι η Μονακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ32 λεπτά ago

Η αποστολή της Καλαμάτας για τον αγώνα με τον Γιούχτα

OIKONOMIA42 λεπτά ago

Εφορία: Στέλνει «φορο-κλήσεις» σε χιλιάδες φορολογούμενους

ΚΟΣΜΟΣ52 λεπτά ago

Μεξικό: Τουλάχιστον επτά νεκροί εξαιτίας κατάρρευσης οροφής εκκλησίας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ1 ώρα ago

Συνεχείς οι επεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για καθαρισμό ποταμών και δρόμων

LIFESTYLE1 ώρα ago

Κρατιόταν χέρι-χέρι με την Τέιλορ Ράσελ κατά τη διάρκεια βόλτας στο Λονδίνο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ1 ώρα ago

Ένα σφάλμα λογισμικού και συγκεκριμένες εφαρμογές προκαλούν υπερθέρμανση του iPhone15 – GPU

VIDEO2 ώρες ago

Λάρισα: Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες ago

Στόχος Ελλάδα και Τουρκίας η οικοδόμηση εμπιστοσύνης – Αναζήτηση των καλών στιγμών στην κοινή ιστορία

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή