Το γεράκι της FOMC θεωρεί ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν στο 3% φέτος

H κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια ισοδύναμα, τουλάχιστον 12 φορές φέτος, προκειμένου να πείσει ότι επιθυμεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, εκτίμησε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ένας εκ των γερακιών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Μπούλαρντ, ο μόνος που διεφώνησε στην τελευταία συνεδρίαση της Fed, είπε ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 3% προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Αυτό θα προσάρμοζε γρήγορα το επιτόκιο πολιτικής σε ένα πιο κατάλληλο επίπεδο για τις τρέχουσες συνθήκες», είπε.

Μετά τη διήμερη συνεδρίασή της, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη ανακοίνωση αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ιστορικά την τυπική αύξηση με την οποία κινείται η FOMC. Οι συνοδευτικές οικονομικές προβλέψεις έδειξαν μια πορεία φέτος που θα ισοδυναμούσε με άλλες έξι αυξήσεις επιτοκίων, διαμορφώνονται το επιτόκια στο 1,75%.

Διαβάστε επίσης «Μειώστε τη ζήτηση πετρελαίου»: SOS από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας προς τις κυβερνήσεις

Διαβάστε επίσης Ανίλ Σόνι: Η εμβολιαστική αδικία κοστίζει πολλά τρισ. δολάρια

Ο Μπούλαρντ ήταν το μόνο μέλος της FOMC που καταψήφισε την απόφαση αυτή, δηλώνοντας ότι θα προτιμούσε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Πρόσθεσε ότι η Fed θα έπρεπε επίσης να είχε ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης των σχεδόν 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογα που έχει συσσωρεύσει τα τελευταία 14 χρόνια.

Στη δήλωσή του την Παρασκευή , ο Μπούλαρντ είπε ότι ο πληθωρισμός βλάπτει τους ανθρώπους που η Fed προσπαθεί να βοηθήσει περισσότερο, δηλαδή αυτούς που βρίσκονται στα χαμηλότερα σκαλοπάτια της οικονομικής κλίμακας.

Πηγή ΟΤ

Ο Μπόνο έγραψε ποίημα για την Ουκρανία – και ήταν απαίσιο