

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
“Bring Them Back” – Η συμβολική κίνηση μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Σε μία συμβολική κίνηση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα προχώρησαν μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου μέσα στο Βρετανικό Μουσείο.
Τα παιδιά βρέθηκαν στο Λονδίνο με αφορμή τρία εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα ένα εκ των οποίων υπό τον τίτλο «Λέσχη Ανάγνωσης – Δύο Άγγλοι Λόρδοι με εντελώς διαφορετικές επιδιώξεις» αφορά τον Λόρδο Έλγιν και τον Λόρδο Βύρωνα.
Οι μαθητές φόρεσαν μπλε μπλουζάκια με λευκά γράμματα που σχημάτιζαν τη φράση “Bring Them Back” και στάθηκαν μπροστά από τα Γλυπτά στέλνοντας με ιδιαίτερο τρόπο το μήνυμα ότι αυτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.
Η εκπαιδευτικός Μελπωμένη Χωριατέλη που είναι υπεύθυνη του προγράμματος που αφορά τους δύο λόρδους και της δράσης που έγινε, είπε στο ertnews.gr ότι τα παιδιά έχουν αντιληφθεί πώς αποκτήθηκαν από το Βρετανικό Μουσείο τα Γλυπτά και έχουν ξεκαθαρίσει τι είναι δίκαιο και τι άδικο. «Δεν φοβήθηκαν καθόλου» επεσήμανε.
Μάλιστα όπως είπε μέσα από χριστουγεννιάτικο bazaar συγκέντρωσαν τα χρήματα για να αγοράσουν τα μπλουζάκια που φόρεσαν ενώ επέλεξαν τα συγκεκριμένα χρώματα τα οποία παραπέμπουν στην ελληνική σημαία.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου, Κυριακή Μήτσιου, τόνισε από την πλευρά της ότι τα παιδιά ήταν γεμάτα ενθουσιασμό καθώς ένιωσαν ότι πήραν μια σημαντική πρωτοβουλία. «Πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη, έμαθαν την έννοια του ακτιβισμού» υπογράμμισε.
«Οι μαθητές έχουν επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και ήθελαν να δουν από κοντά τους εξόριστους θησαυρούς. Ενιωσαν μεγάλη περηφάνια που αγωνίζονται για ένα σπουδαίο σκοπό. Το Βρετανικό Μουσείο σεβάστηκε το δικαίωμά τος να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους μέσα στην αίθουσα των Γλυπτών ενώ παρευρισκόμενοι τουρίστες που ρωτήθηκαν αν συμφωνούν με την επιστροφή των Γλυπτών και τη δράση των παιδιών απάντησαν καταφατικά» είπε ακόμα η κ. Μήτσιου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
LIFESTYLE22 ώρες ago
Νωρίς πέταξες προς το φως και μας άφησες
-
ΒΟΛΟΣ11 ώρες ago
Θλίψη και συγκίνηση στον Βόλο για τον θάνατο του Δημήτρη Στόϊκου
-
VIDEO5 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 19/03/2025 Μέρος Β
-
LIFESTYLE3 ώρες ago
Με νέο σύντροφο μετά τον χωρισμό της από τον πατέρα του παιδιού της
-
VIDEO5 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 18/03/2025 Μέρος Α
-
VIDEO4 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 18/03/2025 Μέρος Β
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη και τα γειτονικά νησιά είναι ασφαλή και οι υποδομές λειτουργούν κανονικά
-
LIFESTYLE9 ώρες ago
Το ελληνικό φαγητό που δοκίμασε στη Μεσσηνία και ξετρελάθηκε – Ρωτούσε να μάθει πως φτιάχνεται