Connect with us
banner epikhirisis
lexander 620x350.jpg lexander 620x350.jpg

ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Συμφώνησε να απελευθερώσει Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την εκεχειρία

Published

on

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να παραδώσει έναν Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο, τον 21χρονο Ίνταν Αλεξάντερ, και τέσσερις σορούς ομήρων (με διπλή υπηκοότητα) για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι επιδίδεται σε «χειραγώγηση και ψυχολογικό πόλεμο»

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους αυτόν τον μήνα ότι η απελευθέρωση του Ίνταν Αλεξάντερ αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα».

Ο Αμερικανός διαπραγματευτής για τους ομήρους, Άνταμ Μπέλερ συναντήθηκε με ηγέτες της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες για να επιδιώξει την απελευθέρωση του Αλεξάντερ.

Η Χαμάς δήλωσε ότι η κίνηση αυτή εξαρτάται από την έναρξη των συνομιλιών για τη δεύτερη φάση της κατάπαυσης του πυρός, το άνοιγμα των διαβάσεων και την άρση του πλήρους αποκλεισμού που επέβαλε το Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες.

«Εργαζόμαστε με τους διαμεσολαβητές για να πετύχει η συμφωνία και να υποχρεωθεί η κατοχή να ολοκληρώσει όλες τις φάσεις της συμφωνίας», δήλωσε ο Αμπντέλ-Λατίφ αλ-Κάνουα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Advertisement

«Η έγκριση της Χαμάς για την απελευθέρωση του Ίνταν Αλεξάντερ έχει ως στόχο να ωθήσει προς την ολοκλήρωση των φάσεων της συμφωνίας», τόνισε.

Δείτε σχετική ανάρτηση της New York Post:

Οι κατηγορίες του Ισραήλ στη Χαμάς

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς ότι επιδίδεται σε «χειραγώγηση και ψυχολογικό πόλεμο» και της προσάπτει ότι απέρριψε αυτό που ονομάζει «πρόταση Γουίτκοφ».

«Ενώ το Ισραήλ αποδέχθηκε το πλαίσιο Γουίτκοφ, η Χαμάς παραμένει σταθερή στην άρνησή της και δεν έχει υποχωρήσει ούτε εκατοστό», ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Advertisement

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με την εκεχειρία και τους ομήρους το Σάββατο το βράδυ.

Αυτό έχει επιφέρει σκληρή κριτική στον Νετανιάχου από το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων που του ζητούν να κινηθεί γρήγορα σχετικά με την υπόθεση του Αλεξάντερ.

«Είκοσι τέσσερις ώρες αιχμαλωσίας είναι 24 ώρες κόλασης, βασανιστηρίων και κακοποίησης, είναι 24 ώρες κινδύνου θανάτου και εξαφάνισης», τονίζει το Φόρουμ σε ανακοίνωσή του.

Τέσσερις νεκροί στη βόρεια Γάζα

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στη γειτονιά Ζεϊτούν στην πόλη της Γάζας, στον βορρά του παλαιστινιακού θύλακα.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο