Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χαμόγελο του Παιδιού: Και τρίτο ακίνητο για τον πρόεδρο της ΜΚΟ

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Νέα σημαντικά ερωτήματα για τις επιλογές διοικητικών στελεχών του δραστήριου Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκύπτουν μετά τη διαπίστωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει «Το Βήμα της Κυριακής», ότι ο ιδρυτής του Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος έχει για προσωπική του χρήση και διαμονή και τρίτο ακίνητο (μετά τη μεζονέτα στον Αλιμο και πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα) μεγάλης αξίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στον Λευκό Πύργο, που είχε δωρηθεί προ 13 ετών στην εν λόγω ΜΚΟ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Και όλα αυτά ενώ οι υπεύθυνοι του Οργανισμού αποφεύγουν να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις και δεν έχουν διαψεύσει αναφορές κυβερνητικών στελεχών ότι τα δωρηθέντα ακίνητα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι άνω των 400-500, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν πωληθεί ή ενοικιαστεί ώστε να επωφεληθούν τα παιδιά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, στελέχη του Οργανισμού απευθύνουν δημόσιες εκκλήσεις για οικονομική ενίσχυση, με επίκληση ότι «η ΜΚΟ δεν έχει να πληρώσει χρέη της τάξης 50.000-60.000 ευρώ σε δημόσιες υπηρεσίες». Επίσης αποκαλύπτεται ότι κεντρική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δεχθεί σοβαρή αναφορά στις 19 Δεκεμβρίου 2022 ότι στελέχη του «Χαμόγελου» στη διαδικασία αποσφράγισης κατοικίας από δωρεά φιλάνθρωπων αφαίρεσαν τιμαλφή και επιχείρησαν να ανταλλάξουν χρηματικό ποσό σε ξένα νομίσματα που εντόπισαν εκεί σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταγγελλόμενα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία ήταν από το προσωπικό περιβάλλον σημαντικού στελέχους του Οργανισμού. Με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επιχειρούν ήδη να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση.

Παράλληλα συνεχίζονται οι αποχωρήσεις υπαλλήλων του Οργανισμού από σημαντικές θέσεις στο λογιστήριο και στο τμήμα διαχείρισης ακινήτων με σαφείς υπαινιγμούς για ύποπτες μεθοδεύσεις και επωφελείς ενέργειες για άτομα που σχετίζονται με τον πρόεδρο του Οργανισμού. Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη αρχίσει πλήρης εξονυχιστικός έλεγχος της ΑΑΔΕ στην εν λόγω ΜΚΟ, ύστερα από σχετική αποστολή εγγράφων της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και με βάση τα προηγούμενα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας.

Σύμφωνα με παραστατικό που παρουσιάζει «το Βήμα», ο κ. Γιαννόπουλος εμφανιζόταν επί σειρά ετών, ενώ ήταν πρόεδρος της ΜΚΟ, και ως «σύμβουλος διαχείρισης επιχειρήσεων» που εισέπραττε χρήματα από τις δωρεές των φιλανθρώπων. Με ισχυρισμό του κ. Γιαννόπουλου ότι για όλα αυτά είχε λάβει άδεια «συλλογικού οργάνου», ενώ ο φορέας είναι, προφανώς, προσωποκεντρικός

Τα ερωτήματα και οι επιβεβαιώσεις

«Το Βήμα της Κυριακής» σε τρία διαδοχικά δημοσιεύματά του είχε παραθέσει σειρά στοιχείων για προβληματικές επιλογές των υπευθύνων του «Χαμόγελου». Ο Οργανισμός έχει γραφεία, υποδομές και χώρους φιλοξενίας σε 17 πόλεις της Ελλάδας όπου εργάζονται περίπου 500 υπάλληλοι και 4.000 εθελοντές. Με στόχο της δημοσιογραφικής έρευνας να μην υπάρχουν περαιτέρω αμφιβολίες και ενδοιασμοί των πολιτών για τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, μετά την υπόθεση της «Κιβωτού». Τα ερωτήματα που έθεσε αρχικά «Το Βήμα» αφορούσαν τα πλεονάσματα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε αντίθεση με «δραματικές αναφορές» του κ. Γιαννόπουλου για «οριακές οικονομικές καταστάσεις», για τη διαχείριση και εκμετάλλευση εκατοντάδων ακινήτων, για προβληματικές σχέσεις με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα εξαφανίσεων ανηλίκων, για τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων και τις επακόλουθες καταγγελίες τους.

Ακόμη είχαμε παρουσιάσει στοιχεία, που επιβεβαιώθηκαν, ότι ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» διέμενε σε πολυτελή μεζονέτα έκτασης τουλάχιστον 500 τ.μ., αξίας περίπου 2.000.000 ευρώ, στον Αλιμο, που προερχόταν από φιλανθρωπική δωρεά προς τη ΜΚΟ μιας συνταξιούχου από τη Δράμα που διέμενε παλιότερα στο εξωτερικό. Ακόμη παρουσίασε στοιχεία για συνεχή ροή μεγάλων χρηματικών ποσών από τον οργανισμό προς μονοπρόσωπη εταιρεία που είχε διατηρήσει ο κ. Γιαννόπουλος μέχρι προ μερικών ετών, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Ανεκμετάλλευτα ακίνητα

Επιπλέον, σε σχετική δήλωση προχώρησε προσφάτως και η κυρία Μιχαηλίδου που ανέφερε ότι «έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει, διάβασα, σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων, με πόσα μπάνια λέει ότι έχει, και να μη χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική». Μιλώντας ταυτόχρονα για τουλάχιστον 400 δωρηθέντα ακίνητα στον Οργανισμό που έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα.

Οικειοποιούνται τις δωρεές για να καλύψουν προσωπικές ανάγκες

Τα νεότερα στοιχεία είναι καταλυτικά. Καθότι διαπιστώνεται, σύμφωνα με συμβόλαιο που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αλλά και σχετικές μαρτυρίες υπαλλήλων όπως και κατοίκων της περιοχής, ότι ο κ. Γιαννόπουλος πέρα από τα δύο πολυτελή ακίνητα του «Χαμόγελου» στην Αττική παρακρατεί για προσωπική χρήση και διαμέρισμα περίπου 90 τ.μ. στον 2ο όροφο κτιρίου στην οδό Καστριτσίου (ανάμεσα στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατίας) στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, που είχε παραχωρηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2010 με δωρητή έναν συνταξιούχο γιατρό από τις Σέρρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ο κ. Γιαννόπουλος δίνει συχνά το «παρών» στο εν λόγω ανακαινισμένο διαμέρισμα όταν μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα. Χωρίς να διευκρινίζεται γιατί αυτό το διαμέρισμα δεν είχε αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα, ώστε να επωφεληθούν τα παιδιά που φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο». Επιπλέον ζητούμενο είναι αν για τη χρήση αυτού του ακινήτου ζητήθηκε άδεια από τη Γενική Συνέλευση της ΜΚΟ, όπως έχει μνημονεύσει ο κ. Γιαννόπουλος για τα δύο άλλα πολυτελή σπίτια όπου διαμένει στην Αθήνα. Με κύριο ζητούμενο ποιος είναι ο διαχωρισμός του «νόμιμου» και του «ηθικού» σε αυτές τις αμφιλεγόμενες αδειοδοτήσεις στον ιδρυτή της ΜΚΟ.

Επιπλέον εντυπωσιάζει ότι ενώ οι υπεύθυνοι του «Χαμογέλου» δίνουν αμέσως απαντήσεις στις αιτιάσεις της κυρίας Μιχαηλίδου για το ακριβές ύψος του πλεονάσματος της ΜΚΟ, δεν σχολιάζουν τις αναφορές της για «τουλάχιστον 400 ακίνητα που έχει το “Χαμόγελο”», αποφεύγοντας οποιονδήποτε προσδιορισμό…
Σημειώνεται ότι σε διερευνώμενες αναφορές που έχουν σταλεί στις δικαστικές αρχές πρώην υπαλλήλων του «Χαμογέλου» υποστηρίζεται ότι «υπάρχει σιωπηρός κανόνας όταν ο Οργανισμός λαμβάνει δωρεά σε “καλά είδη”, που πιθανολογείται ότι θα ενδιαφέρουν διευθυντικά στελέχη και τις συζύγους τους, να διατηρούνται μέχρι να τα δουν και να διαλέξουν ό,τι θέλουν και ό,τι δεν θέλουν να αξιοποιηθεί για τον σκοπό που εξαρχής δωρήθηκαν. Δηλαδή οικειοποιούνται τις δωρεές, χορηγίες και κάθε πόρο του Οργανισμού για να καλύπτουν προσωπικές ανάγκες τους και να αποταμιεύουν ή να δαπανούν όπως οι ίδιοι επιθυμούν το παχυλό εισόδημα που τους αποφέρει η αυτοθυσία τους στον Οργανισμό».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΠερισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ43 δευτερόλεπτα ago

Μουσταφά Μπαργούτι: «Το Ισραήλ εφαρμόζει απαρτχάιντ – η “λύση δύο κρατών” έχει τελειώσει»

LIFESTYLE7 λεπτά ago

Οι “πειρασμοί” που θέλουμε να προσθέσουμε στο νεσεσέρ τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Μύκονος: Μπουλντόζες στην Ψαρρού και στον Πάνορμο

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Ισραήλ: Γυναίκα πεθαίνει έπειτα από 22 χρόνια σε κώμα εξαιτίας επίθεσης βομβιστή-καμικάζι

LIFESTYLE25 λεπτά ago

Αυτά τα face mists ενυδατώνουν, δροσίζουν και ανανεώνουν την επιδερμίδα στη στιγμή

ΕΛΛΑΔΑ31 λεπτά ago

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν συνδέεται με κάποιο γενετικό καρδιακό νόσημα» λέει ο διευθυντής του Ωνασείου

ΚΟΣΜΟΣ37 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΥΠΕΞ του NATO συζητούν για τις σχέσεις με την Ουκρανία

LIFESTYLE43 λεπτά ago

Μια γυναίκα αποκαλύπτει τι έμαθε όταν έκανε σεξ με έναν άντρα που είχε μικρό πέος

ΕΛΛΑΔΑ49 λεπτά ago

Αγίου Πνεύματος: Σε ποιες περιοχές τα αγγίξει τους 30 ο υδράργυρος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ52 λεπτά ago

Όλες οι λεπτομέρειες για το Run Bike Care 2023

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Θεσσαλονίκη: Οχιά δάγκωσε εθελόντρια ερπετολόγο σε σχολείο – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago

Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή