ΕΛΛΑΔΑ
Χαμόγελο του Παιδιού: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 17χρονης Κάρμεν από την Τρίπολη


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε εγρήγορση έχουν τεθεί όλες οι αρχές, μετά από την εξαφάνιση 17χρονης από την Τρίπολη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην έκδοση έκτακης ειδοποίησης όπου επισημαίνονται τα εξής:
«Στις 26.04.2022, βραδινές ώρες, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στην Τρίπολη, η Κάρμεν Ν., 17 ετών, ρουμανικής καταγωγής.
Η Κάρμεν Ν., έχει ύψος 1.70 μ., είναι εύσωμη, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρο παντελόνι , μαύρη μπλούζα και μαύρα αθλητικά παπούτσια.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ και για Apple κινητά εδώ ».
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνει στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργάζεται επίσης με τα Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεσή τους.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: https://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Κοροναϊός: Πού εντοπίζονται τα 2.385 κρούσματα – Ο χάρτης της διασποράς


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πού εντοπίζονται τα κρούσματα κοροναϊού πανελλαδικά.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.385 κρούσματα. Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.378 κρούσματα και άλλα 197 βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μόνο στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν 369 μολύνσεις.
Η κατανομή κρουσμάτων στην Αττική
Ανατολικής Αττικής 176
Βόρειος Τομέας Αθηνών 226
Δυτικής Αττικής 56
Δυτικός Τομέας Αθηνών 173
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 369
Νήσων 12
Νότιος Τομέας Αθηνών 183
Πειραιάς 183
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, υπό διερεύνηση τελούν 71 περιπτώσεις κρουσμάτων. Καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης, δεν καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Ευλογιά των πιθήκων: Μετάλλαξη του ιού που μπορεί να κολλήσει με την αναπνοή εξετάζουν οι επιστήμονες


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το σενάριο να «υπάρχει μια μετάλλαξη του ιού της ευλογιάς των πιθήκων που μπορεί να κολλήσει με την αναπνοή» εξετάζουν οι επιστήμονες σύμφωνα με τον πνευμονολόγο Παναγή Γαλιατσάτο, ο οποίος όπως τονίζει «αναρωτιόμαστε, γιατί δεν εξηγείται πως έχουμε τόσα κρούσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Υπάρχουν δύο παραλλαγές του ιού της «ευλογιάς των πιθήκων» επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, ο Παναγής Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, επικεφαλής μονάδας Covid του νοσοκομείου John Hopkins.
Οι δύο παραλλαγές του ιού
Αυτή της κεντρικής Αφρικής είναι πιο σοβαρή σημείωσε, με θνησιμότητα στο 10%των κρουσμάτων.
Στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α εντοπίζεται η παραλλαγή της Ανατολικής Αφρικής, που είναι ηπιότερη, σημείωσε.
«Η τόσο γρήγορη διασπορά του συγκεκριμένου ιού στον κόσμο, μας κάνει να πιστεύουμε πως ίσως πρόκειται για μετάλλαξη του ιού της ευλογιάς των πιθήκων», σημείωσε, «καθώς φαίνεται να μεταδίδεται μέσω του αναπνευστικού συστήματος κατόπιν εισπνοής μεγάλου μεγέθους σταγονιδίων και όχι μόνο με την επαφή με εξάνθημα πάσχοντος, όπως συμβαίνει στην Αφρική».
Ο καθηγητής εκτίμησε πως δεν υπάρχει φόβος πανδημίας με την ευλογιά των πιθήκων. Όσο για την παραλλαγή της Ανατολικής Αφρικής σημείωσε πως «είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν οδηγεί σε σοβαρή νόσο, οπότε δεν υπάρχει και κίνδυνος να δημιουργηθεί συμφόρηση στα νοσοκομεία από τις νοσηλείες».
Δεν υπάρχει απάντηση για το «πως βγήκε από την Αφρική»
Το μυστήριο στο οποίο η επιστημονική κοινότητα δεν έχει απαντήσει ακόμη είναι το «πως βγήκε από την Αφρική και μεταδόθηκε στον κόσμο η ευλογιά των πιθήκων».
Επιπλέον σημείωσε, πως τα συμπτώματα της νόσου με τον πυρετό, τις κεφαλαλγίες και τα εξανθήματα είναι πιο εμφανή από αυτά του κοροναϊού και ο ασθενής οδηγείται σε απομόνωση και στην άμεση αντιμετώπισή τους, περιορίζοντας έτσι την μετάδοση.
«Είναι μικρόβιο γνωστό εδώ και 70 χρόνια στην ιατρική κοινότητα” επισημαίνει, όσο για τη μετάδοσή της συγκεκριμένης ιογενούς λοίμωξης, σημειώνει πως “γίνεται με την επαφή με δερματικές βλάβες πάσχοντος (εξάνθημα)».
«Εξετάζουμε τώρα εάν υπάρχει μια μετάλλαξη του ιού της ευλογιάς των πιθήκων που μπορεί να κολλήσει με την αναπνοή. Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν εξηγείται πως έχουμε τόσα κρούσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ» κατέληξε.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ώρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη