ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Champions League: Για το «χρέος» της η Τσέλσι, δύσκολη αποστολή στην Ισπανία η «Γιούβε»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το δεύτερο -και τελευταίο- …σετ των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League, το οποίο είναι προγραμματισμένο για σήμερα (22/2) και την Τετάρτη (23/2), προσφέρει μια «σειρά» από πιθανούς φιναλίστ-κατακτητές, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, παίκτες που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή, αλλά φυσικά όχι τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, που καταργήθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν 2021/22.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Λιλ … στο δρόμο της Τσέλσι για την υπεράσπιση του τίτλου
Ο δρόμος της υπεράσπισης του τίτλου για την πρωταθλήτρια Τσέλσι στη φάση των «νοκ-άουτ» ξεκινάει από το Λονδίνο κόντρα στη Λιλ, με τους «μπλε» να φέρουν τον τίτλο του φαβορί, όπως άλλωστε και η Γιουβέντους, η οποία θα αντιμετωπίσει στην Ισπανία τη Βιγιαρεάλ, με στόχο να βρεθεί στα προημιτελικά, μετά από δύο διαδοχικές αποτυχίες στη φάση των «16», το 2020 από τη Λιόν και το 2021 από την Πόρτο.
Για τους μπουκμέικερς, η Λιλ, η οποία είναι 11η στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχει ελάχιστες πιθανότητες να πετύχει τον …άθλο στο Λονδίνο, στην έδρα μιας ομάδας που μόλις κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.
Όμως, η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει δείξει πως ξέρει να …ανατρέπει τα προγνωστικά αυτή τη σεζόν, όπως έκανε τερματίζοντας στην κορυφή του (7ου) ομίλου της στο Champions League (μπροστά από τη Σάλτσμπουργκ), ειδικά από τη στιγμή που έχει τη ρεβάνς -στις 16 Μαρτίου- στο «σπίτι» της.
«Είναι ένας αγώνας κυπέλλου και σε όλους τους αγώνες κυπέλλου υπάρχουν πάντα πράγματα να κάνουμε, υπάρχουν εκπλήξεις» προειδοποίησε ο Γάλλος προπονητής, Ζοσλέν Γκουρβενέκ, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Γνωρίζει, βέβαια, καλά ότι, στη δεύτερη παρουσία της στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη, μετά τον αποκλεισμό (με 2-0 συνολικά) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007, η Λιλ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει έναν «τοίχο» στο πρόσωπο του Έντουαρντ Μέντι, ενός από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο.
Με τον διεθνή γκολκίπερ, ο οποίος στέφθηκε πρόσφατα πρωταθλητής Αφρικής με τη Σενεγάλη, η Τσέλσι έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ σε πέντε αγώνες της στο Champions League, κρατώντας τέσσερις φορές το «μηδέν» και συνολικά στα 13 από τα τελευταία 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
«Δεν πρέπει να ακούμε πολύ τους άλλους που μας βλέπουν ως φαβορί κόντρα στη Λιλ» λέει σχεδόν θυμωμένος ο τεχνικός της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, η ομάδα του οποίου προέρχεται από μια …υποτονική νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας (1-0) το Σάββατο.
Ο Γερμανός προπονητής παραδέχεται ότι η ομάδα του περνά μια «πιο δύσκολη» φάση, βλέποντας ότι ο τίτλος της Premier League δείχνει σχεδόν απρόσιτος για τους «μπλε», που βρίσκονται στην τρίτη θέση.
Η Τσέλσι νίκησε τη Λιλ δύο φορές στις αναμετρήσεις τους στη φάση των ομίλων το 2019 (2-1 κάθε φορά).
Η πρώτη φορά για Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους
Όπως και οι Άγγλοι, έτσι και η Γιουβέντους είναι φαβορί που δεν βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της. Οι Ιταλοί, τέταρτοι στη Serie A, περιορίστηκαν σε ισοπαλία στο ντέρμπι με την Τορίνο (1-1) την Παρασκευή, αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αντί να… γκρινιάξει, προτίμησε να χαιρετίσει τη σταθερότητα μιας ομάδας που παραμένει σε 12 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα.
Χωρίς τον τραυματία Πάουλο Ντιμπάλα, αλλά με τον «πρωτάρη» Ντούσαν Βλάχοβιτς (που αποκτήθηκε για περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο) στην επίθεση, οι «μπιανκονέρι» διατηρούν την ελπίδα να βρεθούν επιτέλους στην οκτάδα, μετά από τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες.
Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους είναι οι μοναδικοί αντίπαλοι της φάσης των «16» που δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.
Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει φτάσει μόνο δύο φορές στο παρελθόν στις «νοκ άουτ» φάσεις του Champions League, κερδίζοντας σε κάθε περίπτωση πριν υποστεί τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ. Η πρώτη εμφάνιση της Βιγιαρεάλ μετά από 13 χρόνια, τη φέρνει απέναντι σε μία αντίπαλο που μετέχει σε «νοκ άουτ» φάση για όγδοη διαδοχική σεζόν και για 18η συνολικά.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οδεύει προς Φορτούνα Σιτάρντ ο Σουρλής


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
O 19χρονος μέσος του Ολυμπιακού αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός στην ολλανδική ομάδα για έναν χρόνο, η οποία του εγγυήθηκε θέση βασικού και χρόνο συμμετοχής.
Ολυμπιακός και Φορτούνα Σιτάρντ είναι κοντά σε συμφωνία για τον Βασίλη Σουρλή, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο ολλανδικό πρωτάθλημα ως δανεικός από τους “ερυθρόλευκους”.
Στην ολλανδική ομάδα αγωνίζεται και ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος θα βοηθήσει τον 19χρονο μέσο να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Ο Σουρλής αγωνίστηκε τη σεζόν 2021-22 με τον Ολυμπιακό Β’ 22 φορές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, ενώ πραγματοποίησε και 10 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μπαρτσελόνα: Πάει για το “μπαμ” με Κριστιάνο Ρονάλτνο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Συνάντηση με τον Τζουάν Λαπόρτα είχε ο Ζόρζε Μέντες. Μίλησαν για τις περιπτώσεις πέντε παικτών, ενώ τα μέσα κάνουν λόγο πως συζητήθηκε και ο Πορτογάλος άσσος.
Ο ατζέντης του Κριστιάνο Ρονάλντο, βρέθηκε στη Βαρκελώνη και αμέσως συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα. Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως συζήτησαν τις περιπτώσεις πέντε παικτών ενώ έκπληξη προκάλεσε η αναφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Σύμφωνα με την AS, o Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει ζητήσει να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Μπαρτσελόνα να συζητά το ενδεχόμενο απόκτησής του.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν ο λόγος της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Μέντες εκπροσωπεί επίσης τον Τρινκάο, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο, ενώ και ο Μπερνάντο Σίλβα επιθυμεί να μετακομίσει στο Καμπ Νόου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY2 ημέρες ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αυτός είναι ο Bολιώτης προπονητής kick boxing που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριάς του