ΕΛΛΑΔΑ
Χανιά: 29 κρούσματα κοροναϊού στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων – Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ

Πώς προέκυψε το πρόβλημα στο Ίδρυμα στα Χανιά, σύμφωνα με τον Ά Αντιπρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης.
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει μετά τα κρούσματα κοροναϊού που έχουν εντοπιστεί στην Α’ Πτέρυγα του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κουκλάκης, ανέφερε ότι το πρόβλημα προέκυψε στην Α’ Πτέρυγα, όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, τετραπληγικοί ασθενείς, άνθρωποι που πάσχουν από άνοια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε σύνολο 18 εργαζομένων στην πτέρυγα, 10 έχουν βρεθεί θετικοί. Την ίδια ώρα από τους 65 φιλοξενούμενους, έχουν προσβληθεί από τη νόσο 19 άτομα.
Δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων και μία ακόμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Γιατί διατάχθηκε ΕΔΕ
Σύμφωνα με τον κ. Κουκλάκη, η ΕΔΕ διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί πώς υπήρξε η διασπορά της νόσου, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι, είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Ο κ. Κουκλάκης διέψευσε καταγγελίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έλλειψη ευαισθησίας των περιστατικών που φιλοξενούνται εντός του ιδρύματος, αλλά και απροσεξία, καθώς, υπάλληλοι του Κέντρου που νοσούν, φέρονται να εργάζονται κανονικά.
Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας τους σε rapid test, τόνισε αρνούμενος κατηγορηματικά ότι υπάρχουν εργαζόμενοι θετικοί στον κοροναϊό που εξακολουθούν να εργάζονται.
Πηγή φωτογραφίας: ertnews.gr
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος- Πέθανε ο Γιάννης Ξυνογαλάς
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ελάχιστες αλλαγές στη νέα κάλπη