Να πετάς όπου θέλεις στα Χανιά τα σκουπίδια που παράγεις βρωμίζοντας τον τόπο που ζεις ή επισκέπτεσαι σε κατατάσσει στην ειδική κατηγορία των ασυνείδητων ανθρώπων. Αλλά και ως Δήμος να παραδέχεσαι πως μετά από χρόνια προσέγγισες απροσπέλαστα σημεία, σημαίνει πως υπήρχε τρόπος να γίνει νωρίτερα αυτό.

Η ασυνειδησία κάποιων στα Χανιά που μολύνουν με τα σκουπίδια τους το περιβάλλον συνεχίζεται ακατάπαυστα λες και το μυαλό τους δεν μπορεί να αντιληφθεί το προφανές. Δηλαδή πως για τα σκουπίδια υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων. Από την άλλη δεν μπορεί ο Δήμος Χανίων να παραδέχεται πως κατάφερε να προσεγγίσει σημεία απροσπέλαστα για χρόνια, αφού τα προσέγγισε όπως υποστηρίζει. Άρα υπήρχε ο τρόπος. Απλά άργησε να εφαρμοστεί.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε σχετικά: «Ακόμα μια επιχείρηση εκτεταμένου καθαρισμού εκτελείται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χανίων και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Τάφρου και περιμετρικά της  οδού Πειραίως, στο κέντρο των Χανίων.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. όπως κάθε χρόνο προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού, αποψίλωσης και καλλωπισμού, αλλά και διατήρησης των σημείων επέμβασης, τα οποία παρέμεναν παραμελημένα για χρόνια. Από την επιχείρηση καθαρισμού συγκεντρώθηκαν έως τώρα περισσότερα από 6 φορτηγά απορριμμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης υπογράμμισε πως: «Ο εκτεταμένος καθαρισμός περιοχών εντός και εκτός του κέντρου του Δήμου μας, δεν κατεβαίνει ποτέ χαμηλά στην ατζέντα μας, ειδικά τώρα που ο καιρός το επιτρέπει. Πέρυσι, με συντονισμένους και εις βάθους καθαρισμούς προσεγγίσαμε σημεία απροσπέλαστα για χρόνια. Φέτος, φροντίζουμε να τα διατηρήσουμε και φυσικά θα συνεχίσουμε».

Τέλος, οι εργασίες καθαρισμού θα  συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα περιμετρικά της παλιάς πόλης, στην οδό Πόρτου, στον Αγ. Δημήτριο, αλλά και σε άλλες συνοικίες της πόλης μας όπως στην Αμπεριά κ.α».

Για εμάς, η καθαριότητα ενός Δήμου δεν είναι απλή υπόθεση. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν έχει ιδέα. Έχουμε ξαναγράψει πως για να είναι μια πόλη καθαρή απαιτείται η συνεργασία των δημοτών. Οι άνθρωποι της καθαριότητας στα μάτια μας είναι οι πιο σημαντικοί υπάλληλοι σε ένα Δήμο. Διότι, επιχειρούν με παγωνιά, καύσωνα, βροχές και κρύο. Διότι είναι λιγότεροι σε σχέση με τις ανάγκες σε πόλεις όπως τα Χανιά που πέραν των μόνιμων κατοίκων, την επισκέπτονται και εκατομμύρια τουρίστες.

Διότι, κάνουν μια δουλειά άκρως επικίνδυνη καθόλη την διάρκεια της βάρδιας.Τέλος, πείτε μου αν γνωρίζετε πολλές εργασίες κατά τις οποίες έρχεται κανείς σε άμεση επαφή και με ελάχιστα μέτρα προστασίας με τόσο επικίνδυνα υλικά που φέρουν κάποιες σακούλες σκουπιδιών.

Οι δημότες οποιουδήποτε Δήμου να ξέρουν πως ευθύνη για την καθαριότητα σε μια πόλη έχουν και οι ίδιοι. Όποιος μπορεί να αποδεχθεί την ευθύνη του και δεν πετάει όπου βρίσκει τα σκουπίδια και δεν απορρίπτει ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά χωρίς να έχει προηγουμένως ειδοποιήσει τον τμήμα καθαριότητας, είναι ο σωστός πολίτης που σέβεται.

Διότι οι υπάλληλοι για την καθαριότητα δεν είναι κατώτεροι άνθρωποι. Άλλωστε η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Άρα αυτοί που φροντίζουν για την καθαριότητα είναι άρχοντες, Αυτοί που βρωμίζουν είναι ακριβώς το αντίθετο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Οι «κόκκινες γραμμές» της Δύσης σε μια ειρηνευτική συμφωνία… Ουκρανίας-Ρωσίας – Ποιοι δεν θέλουν την ειρήνη και γιατί