Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Χάπια έκσταση με ναζιστικά σύμβολα κυκλοφορούν τώρα στην Ευρώπη

Published

on

nazi pills 620x350.jpeg

Η ακροδεξιά προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους υποστηρικτές στην Ευρώπη, και τώρα μια νέα ανησυχητική τάση στη σκηνή των ναρκωτικών στην Ευρώπη φαίνεται να αντικατοπτρίζει αυτή την αυξανόμενη προτίμηση για τη ακροδεξιά μεταξύ της Gen Z: χάπια έκσταση με ναζιστικό σύμβολο.

Η εφημερίδα Sunday World αναφέρθηκε στην εμφάνιση αυτών των χαπιών, όταν στα τέλη του 2023, η αστυνομία στο Kerkrade της Ολλανδίας σταμάτησε έναν οδηγό που βρέθηκε να μεταφέρει μια μεγάλη σακούλα με χάπια έκστασης που έφεραν αποτυπωμένο το σύμβολο του ναζιστικού αετού.

«Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση σε ορισμένους ψυχεδελικούς κύκλους, η κατανάλωση αυτών των ουσιών δεν σας κάνει σε καμία περίπτωση ειρηνιστή, οικολόγο ή «είμαστε όλοι αδέρφια»

Τα ναρκωτικά με ναζιστικό μοτίβο κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ χάπια MDMA με σφραγισμένο το λογότυπο των SS βρέθηκαν να κυκλοφορούν το 2019. Όμως, μιλώντας στο αγγλικό VICE, η Dr. Zoë Dubus, μεταδιδακτορική ερευνήτρια που ειδικεύεται στα ψυχοτρόπα ναρκωτικά, σημείωσε ότι φέτος υπήρξε μια αύξηση στον αριθμό των ναζιστικών ναρκωτικών.

«Στις αρχές του 2024, πολλά δισκία με τον ναζιστικό αετό και τη σβάστικα εξετάστηκαν, γεγονός που υποδηλώνει αύξηση της παραγωγής», δήλωσε η ίδια. «Τα χάπια διαφέρουν σε ποιότητα και σύνθεση: 2C-B, MDMA και ένα περίεργο μείγμα, που υποδηλώνει ότι μια παρτίδα φτιάχτηκε από ερασιτέχνη χημικό».

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τα ecstasy

Χάπια με ναζιστικά σύμβολα έχουν βρεθεί να κυκλοφορούν και αλλού στην Ευρώπη: πρόσφατα, ένα μέλος της Γαλλικής Ψυχεδελικής Εταιρείας ανέφερε ότι βρήκε γκρίζα χάπια με σφραγισμένο τον ναζιστικό αετό στη δυτική Γαλλία. Τα χάπια αυτά έχουν επίσης βρεθεί στην Ελβετία, την Ισλανδία και τις Κάτω Χώρες. Δοκιμές στη Ζυρίχη αποκάλυψαν ότι αυτό το σχέδιο έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για χάπια 2C-B όσο και για χάπια MDMA.

Είναι πιθανόν αυτή η νέα τάση να συνδέεται με τα αυξανόμενα επίπεδα υποστήριξης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί κάτω των 25 ετών έδωσαν στο ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» το 16% των ψήφων τους στις ευρωεκλογές- ο Γκερτ Βίλντερς έφτασε στην εξουσία στην Ολλανδία πέρυσι με τη βοήθεια της ψήφου των νέων- και πιο πρόσφατα, οι νέοι ήταν πιο πιθανό να ψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν από ό,τι τον κεντρώο συνασπισμό στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών (η Λεπέν ηττήθηκε τελικά στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας).

«Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση σε ορισμένους ψυχεδελικούς κύκλους, η κατανάλωση αυτών των ουσιών δεν σας κάνει σε καμία περίπτωση ειρηνιστή, οικολόγο ή «είμαστε όλοι αδέρφια», έγραψε η Dr Dubus σε ένα νήμα που αναρτήθηκε στο X. «Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι τα ψυχεδελικά ενισχύουν τις προϋπάρχουσες ιδεολογίες».

«Η ύπαρξη αυτών των χαπιών με τρομοκρατεί. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς πρέπει να είναι τα συμβάντα κατά τη διάρκεια των οποίων οι άνθρωποι τα παίρνουν. Στο σημερινό πολιτικό πλαίσιο της Γαλλίας, αυτό είναι προφανώς ακόμη πιο ανησυχητικό», συνέχισε. «Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα για να εδραιώσουν τη φασιστική τους ιδεολογία, για να νιώσουν πιο ενωμένοι, πιο νόμιμοι. Είναι τρομακτικό».

Advertisement

Πηγή: Dazed Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο