Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χαρακόπουλος: Χρέος η αποκατάσταση των συντάξεων των ομογενών

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Είναι καθολική απαίτηση η άμεση κατάπαυση του πυρός, η διάνοιξη και άλλων ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη διάσωση των αμάχων και η έναρξη, βεβαίως, διαπραγματεύσεων για μία συμφωνία που θα φέρει την ειρήνη. Η συνεχιζόμενη αιμορραγία που προκαλεί αυτός ο πόλεμος πληγώνει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο». Τα παραπάνω τόνισε ο, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη β΄ ανάγνωση του «ερανιστικού νομοσχεδίου» του Υπουργείου Εσωτερικών στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία ο ίδιος προεδρεύει.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως υπογράμμισε, «δεκάδες χιλιάδες άμαχοι συνωστίζονται σε καταφύγια και υπόγεια της Μαριούπολης για να αποφύγουν τον θάνατο από τις λυσσώδεις μάχες που γίνονται στους δρόμους και τα κτίρια της πόλης, στην οποία έχει καταφτάσει ο τσετσενικός στρατός. Ανάμεσά τους είναι και χιλιάδες ομογενείς μας, που η μοίρα το έφερε να βρίσκονται στο κέντρο αυτού του κυκλώνα και η σκέψη μας, βεβαίως, αυτές τις στιγμές είναι κοντά τους. Θέλω να πιστεύω κ. υπουργέ ότι θα είμαστε κοντά τους και την επόμενη μέρα του πολέμου, προκειμένου να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, να δημιουργήσουν συνθήκες ευημερίας για τα παιδιά τους, έτσι ώστε να συνεχιστεί η μακρόχρονη ιστορική παρουσία του ελληνισμού στα εδάφη της Αζοφικής».

Συντάξεις ομογενών από Β. Ήπειρο και π. Σοβιετική Ένωση

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, αναφερόμενος στη ρύθμιση του συνταξιοδοτικού των ομογενών, επισήμανε ότι «η πολιτεία στέκεται δίπλα στους ομογενείς μας που κατέφυγαν στη μητέρα πατρίδα είτε από την Αλβανία είτε από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Είναι άνθρωποι, δεν πρέπει να το ξεχνούμε, που έζησαν σε πολύ αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές υπέστησαν διώξεις λόγω της ελληνικής τους καταγωγής. Φέρνω σαν παράδειγμα τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου που βίωσε τη φρίκη του καθεστώτος του Χότζα, τις φυλακίσεις, τις εκτελέσεις, τον εξευτελισμό, αλλά και τον ελληνισμό της Σοβιετικής Ένωσης που γνώρισε την καταστολή από τον σταλινισμό με τις εκτοπίσεις στα Γκουλάγκ της κεντρικής Ασίας, το κλείσιμο των σχολείων και των εφημερίδων τους. Να θυμίσουμε ότι η Μαριούπολη ήταν από τις πρώτες περιοχές που δέχθηκε τη σιδηρά γροθιά του καθεστώτος, ήδη από το 1937. Η αποκατάσταση, λοιπόν, των συντάξεων των ομογενών μας είναι μόνο μια μικρή ανταπόδοση σε αυτούς τους ανθρώπους και ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν να δούμε ακόμη περισσότερες διευθετήσεις των προβλημάτων τους».

Ρύθμιση για δασωμένα χωράφια

Σχετικά με τη ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα δασωμένα χωράφια που τα αποδίδει για χρήση στους ιδιοκτήτες τους, ο Θεσσαλός πολιτικός, απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ρύθμιση «που θα έπρεπε να γίνει εδώ και δεκαετίες, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω -και νομίζω κ. υπουργέ συμφωνείτε και εσείς, γιατί και εσείς θητεύσατε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια επανάσταση στην πρωτογενή παραγωγή. Χρειάζεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες που της παρέχει η φύση για να αυξήσει την ποσότητα του αγροτικού προϊόντος. Ζήτημα ιδιαίτερα επίκαιρο με τη συζήτηση για την επισιτιστική κρίση. Όπως σημείωσε και ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρώπη απειλείται με επισιτιστική κρίση. Τέτοιες ρυθμίσεις δίνουν, επιπλέον, τη δυνατότητα επιστροφής στην ύπαιθρο πολιτών που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή, αξιοποιώντας πατρογονική περιουσία που ήταν σε αδράνεια γιατί είχε βγάλει πουρνάρια, βάτα και θεωρούνταν από τους δασικούς χάρτες ως δασική έκταση. Όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν στην αντιστροφή των τάσεων συρρίκνωσης του πληθυσμού στην περιφέρεια».

Ρύθμιση για σεισμοπαθείς

Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε μια «νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 77 παράγραφος 5 -και νομίζω ότι και η συνάδελφός μου από τη Λάρισα, η Ειδική Αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής, θα συμφωνήσει- που δίνει τη δυνατότητα παράτασης της υποβολής αίτησης για την τακτοποίηση των ακινήτων κατηγορίας 5 χωρίς επιβολή κυρώσεων στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το 2020 που αφορά τους σεισμοπαθείς της Σάμου. Ζητούμε η δυνατότητα αυτή να δοθεί και για τους σεισμοπαθείς του Δαμασίου, του Τυρνάβου και της Ελασσόνας του 2021. Έτσι, θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που προκύπτουν για την ανέγερση νέων κατοικιών, που οφείλονται στην αδυναμία τακτοποίησης αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, δηλαδή κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια ή με υπερβάσεις άνω του 40% της επιτρεπόμενης δόμησης και κάλυψης, που κρίνονται κατεδαφιστέα. Θέλω να πιστεύω, κ. υπουργέ, ότι θα γίνει δεκτή η πρόταση που καταθέτω, η νομοτεχνική αυτή βελτίωση, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε “η εσχάτη πλάνη να είναι χείρον της πρώτης”. Να δίνουμε γενναία στεγαστική συνδρομή σε κάποιους σεισμοπαθείς, την οποία, όμως, δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/n7Yk6iw7uQU

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα: Με χορούς και τραγούδια “άνοιξε” η αυλαία της 12ης Φοιτητικής Εβδομάδας – Πλήθος κόσμου στην Κεντρική Πλατεία (φώτο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

“Άνοιξε” τις πύλες του απόψε το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας η 12η Φοιτητική Εβδομάδα Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πλήθος Λαρισαίων μαζεύτηκαν στην Κεντρική πλατεία της πόλης προκειμένου να απολαύσουν τις μελωδίες και τους χορούς των φοιτητών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης αποκτά η Δ.Ε. Παμίσου στο Δήμο Μουζακίου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Παμίσου του Δήμου Μουζακίου που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε Ριζοβούνι, Κρανιά και στον οικισμό της Άγιοι Ανάργυροι. Στη Μαγούλα το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό άνω του 50% και απομένει το Παλαιοχώρι για να τελειώσει η συγκεκριμένη εργολαβία, η οποία ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2021 με συμβατική προθεσμία περαίωσης μέχρι τον 2/2023.

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.710.000 ευρώ και με την έκπτωση 55,73% που πρόσφερε ο ανάδοχος, διαμορφώθηκε στα 1.659.488 ευρώ (με ΦΠΑ).

 Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση των παραπάνω δικτύων και των συνοδών τεχνικών έργων χειρισμού τους, καθώς είναι πεπαλαιωμένα και αποτελούνται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, σιδηροσωλήνες ή PVC.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, με τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Φούντα και κ. Ηλία Τρυφέρη, πραγματοποίησαν περιοδεία στα έργα διαπιστώνοντας τη σημαντική πρόοδο των εργασιών.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος επισήμανε: «Τα έργα ύδρευσης που εκτελούνται στη Δ.Ε. Παμίσου ήταν επιβεβλημένα και βέβαια είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τις κυρίαρχες ανάγκες των κατοίκων αφού, πλην του Αγναντερού, στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες τα δίκτυα ήταν απαρχαιωμένα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, χάρη στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη διεκδικητική ισχύ της δημοτικής Διοίκησής μας επιλύεται ένα τεράστιο πρόβλημα δεκαετιών της περιοχής. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα υλοποιούσαμε όσο γίνεται γρηγορότερα αυτά τα έργα και το κάνουμε πράξη όπως έγινε άλλωστε και με άλλα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, η βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη».


Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
VIDEO8 λεπτά ago

Επιστρέφει στη βάση Στεφανοβικείου το Apache που έκανε αναγκαστική προσγείωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά ago

Στουρνάρας με Νικολάου για τα «πυρόπληκτα δάνεια»

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα από την κατάρρευση διαδικτυακής «πυραμίδας» – Σε κρυπτονομίσματα οι πληρωμές

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ11 λεπτά ago

Aναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη του ερασιτέχνη – Sportrikala.gr

ΚΟΣΜΟΣ17 λεπτά ago

Σοϊγκού: Η πρόοδός μας είναι πιο αργή από ό, τι σχεδιάζαμε – Είμαστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένο πόλεμο

VIDEO27 λεπτά ago

Βόλος: Διογκώνονται συνεχώς οι ελλείψεις φαρμάκων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28 λεπτά ago

Μάνφρεντ Βέμπερ: Στηρίζω Μητσοτάκη που υπερασπίζεται την Ελλάδα – Ο Ερντογάν να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους στο ΝΑΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Πάτρα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά στην Αρόη δίπλα σε σπίτια

ΚΟΣΜΟΣ37 λεπτά ago

Μακελειό στο Τέξας: Η δεύτερη πιο φονική επίθεση που έχει καταγραφτεί ποτέ σε σχολείο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ38 λεπτά ago

Λάρισα: Με χορούς και τραγούδια “άνοιξε” η αυλαία της 12ης Φοιτητικής Εβδομάδας – Πλήθος κόσμου στην Κεντρική Πλατεία (φώτο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

Δημοφιλή