Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Χαβάη: Γιοτ «ξεβράστηκε» λόγω των ανέμων σε παραλία στη Χονολουλού – Δείτε βίντεο

Published

on

ap25222849415821.jpg

Ένα επιβατηγό σκάφος μεγέθους θαλαμηγού προσάραξε σε παραλία της Χαβάης, παρασυρμένο από ισχυρό κυματισμό, με τις εικόνες να δείχνουν το σκάφος να γέρνει επικίνδυνα στο πλάι πριν σταθεροποιηθεί στην ακτή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο KHON-TV, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί, την ώρα που τα κύματα έφταναν στο αποκορύφωμά τους και η παλίρροια βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο της.

Το 18 μέτρων σκάφος Discovery, με δύο μέλη πληρώματος, προσάραξε κοντά στο λιμάνι Kewalo Basin της Χονολουλού. Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκαν μηχανικές βλάβες, ενώ ο χειριστής του σκάφους δήλωσε πως δύο μεγάλα κύματα χτύπησαν την πρύμνη, με αποτέλεσμα να χάσει την πορεία του. Μετά την προσάραξη, το σκάφος έχασε την πρόωση.

Η εταιρεία Atlantis Adventures, ιδιοκτήτρια του Discovery, δήλωσε ότι τα καύσιμα, τα λάδια και οι μπαταρίες αφαιρέθηκαν εγκαίρως για να αποτραπεί ρύπανση, ενώ προγραμματίστηκε ρυμούλκηση με την παλίρροια το απόγευμα της Κυριακής. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, με μάρτυρες να φωνάζουν καθώς το σκάφος παρασυρόταν στα κύματα, γύριζε στο πλάι και τελικά ακούμπησε σε τσιμεντένιο τοίχωμα της ακτής.

Advertisement

Ο 41χρονος κινηματογραφιστής σέρφινγκ, Ραμόν Μπρόκινγκτον, που κατέγραψε το συμβάν, δήλωσε ότι η θάλασσα ήταν τόσο ρηχή που σε σημεία το βάθος δεν ξεπερνούσε τα 60 εκατοστά. «Ουσιαστικά προσπάθησαν να προλάβουν το κύμα, αλλά δεν είχαν αρκετή ισχύ. Το κύμα σήκωσε το σκάφος και ο καπετάνιος έχασε κάθε έλεγχο στο τιμόνι», ανέφερε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο