Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροβομβίδα στο Κορδελιό: Στο σημείο ο στρατός – Θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην περιοχή του Κορδελιού και τη συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Αγίου Γεωργίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή δυνάμεις του στρατού μετά την τυχαία εύρεση χειροβομβίδας

Ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατιωτικού σώματος θα παραλάβουν τη χειροβομβίδα προκειμένου να απελευθερωθεί το σημείο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Θα οδηγήσουν μάλιστα το εύρημα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του GrTimes, σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη έκρηξη.

Πότε βρέθηκε η χειροβομβίδα

Σημειώνεταί ότι μια χειροβομβίδα παλαιού τύπου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Κορδελιού, στη συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Αγίου Γεωργίου, στη διάρκεια εργασιών για τοποθέτηση οπτικής ίνας στο οδόστρωμα.

Η χειροβομβίδα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο GRTimes.gr, βρισκόταν θαμμένη σε βάθος μόλις 20 εκατοστών και βγήκε στην επιφάνεια από το ειδικό σκαπτικό μηχάνημα πού χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών.

Οι εργαζόμενοι βλέποντας το αντικείμενο έκριναν πώς πρόκειται για χειροβομβίδα και για αυτό το λόγο απομακρύνθηκαν από το σημείο και ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία μέσα σε λίγα λεπτά είχε αποκλείσει τον χώρο.

Πλέον την κατάσταση θα αναλάβουν πυροτεχνουργοί του στρατού.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη χειρότερη στα εμπόδια υγείας η Ελλάδα από τις χώρες της Ε.Ε.

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Επτά από τις 15 πρώτες περιφέρειες της Ευρώπης όπου οι ανάγκες των ασθενών δεν καλύπτονται είτε γιατί οι υπηρεσίες υγείας είναι πολύ ακριβές, είτε γιατί οι μονάδες υγείας βρίσκονται πολύ μακριά ή έχουν μεγάλη λίστα αναμονής, είναι ελληνικές περιφέρειες, ενώ στις ενδιάμεσες θέσεις οι περιφέρειες που αντιμετωπίζουν το αντίστοιχο πρόβλημα, βρίσκονται στην Αλβανία, την Εσθονία, τη Ρουμανία ή απομακρυσμένες περιοχές της Φινλανδίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στις περιφέρειες αυτές σχεδόν το 14% του πληθυσμού βλέπει οι ιατρικές του ανάγκες να μην μπορούν να καλυφθούν με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται δυσανάλογα ο οικογενειακός προϋπολογισμός ή η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στη χώρα μας, παρότι ο πληθυσμός που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες υγείας που αντιμετωπίζει μειώθηκε στο μισό από το 2016 ως το 2020, από το 13,1% στο 6,5%, αντίστοιχα, εντούτοις η Ανατολική  Μακεδονία – Θράκη, παραμένει στη 2η θέση στην Ευρώπη από πλευράς ακάλυπτων ιατρικών αναγκών και το πρόβλημα αφορά σχεδόν το 11% του πληθυσμού της περιοχής. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται επίσης το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, καθώς και η βόρεια Ελλάδα συνολικά με ποσοστό 9,2% του πληθυσμού.

Τα σχετικά στοιχεία της Ε.Ε. δείχνουν παράλληλα πως το ΕΣΥ διατηρεί τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό ιατρικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν γρήγορα οι νοσηλευόμενοι ή οι εξωτερικοί ασθενείς που καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει τουλάχιστον τριπλάσια δυναμικότητα σε ιατρικό εξοπλισμό για αξονικές, μαγνητικές και PET/CT τομογραφίες, μαστογραφίες και ακτινοθεραπεία.

Καθώς τα παραπάνω δεδομένα αφορούν την περίοδο πριν την πανδημία, το υπουργείο Υγείας, έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ χειρότερες επιδόσεις του ΕΣΥ εξαιτίας του κοροναϊού και της απομάκρυνσης των ασθενών από το σύστημα υγείας συνολικά κατά την τελευταία διετία και πλέον, προωθεί τώρα την δημιουργία «χάρτη υγείας» με στόχο να εντοπιστούν οι όποιες ελλείψεις και να ξεκινήσει σταδιακά η αποκατάστασή τους, αυτή τη φορά όμως βάσει συγκεκριμένων δεικτών ποιότητας.

Το εγχείρημα έχει στόχο να αναδειχθούν οι ανάγκες σε επίπεδο περιφερειών και να αποτιμηθούν οι πολιτικές υγείας που εφαρμόζονται στην κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών υγείας, αλλά και η καθιέρωση συγκεκριμένων δεικτών που θα προσδιορίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται.

Οι δείκτες υγείας που θα εξετασθούν, περιλαμβάνουν κατ΄ αρχήν τα εξής:

 1. Μη καλυπτόμενες ιατρικές ανάγκες
 2. Ενδονοσοκομειακή δαπάνη
 3. Ίδιες/άμεσες πληρωμές για δαπάνες υγείας
 4. Μέσος χρόνος ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημέρες
 5. Κλίνες μακροχρόνιας νοσηλείας/ 100.000 κατοίκους
 6. Κλίνες οξείας περίθαλψης/ 100.000 κατοίκους
 7. Διαθεσιμότητα βαρέος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
 8. Άτομα στα οποία έχει παρασχεθεί φροντίδα σε κοινότητα/στο σπίτι/σε οίκο ευγηρίας
 9. Ποσοστό ατόμων στο πρώτο πεμπτημόριο εξισορροπημένου εισοδήματος (20% των πολιτών με το χαμηλότερο εισόδημα) με δηλωμένες ακάλυπτες ανάγκες για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης είτε λόγω οικονομικών φραγμών, χρόνου αναμονής ή διανυκτερεύσεων
 10. Αριθμός κατοίκων ανά έναν γενικό ιατρό ανά περιφέρεια/περιφερειακή ενότητα
 11. Αριθμός γυναικών ανά γυναικολόγο, ανά περιφέρεια/περιφερειακή ενότητα
 12. Έλλειψη γιατρών ανά 100.000 κατοίκους
 13. Έλλειψη νοσηλευτών ανά 100.000 κατοίκους
 14. Προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση
 15. Παιδική θνησιμότητα
 16. Προτεραιοποίηση ειδικευμένου προσωπικού/ κλινών με βάση την επίπτωση ασθενειών (π.χ. ισχαιμική καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνος του πνεύμονα)
 17. Κλίνες ΜΕΘ / 100.000 κατοίκους
 18. Κλίνες Μακροχρόνιας Φροντίδας / 100.000 κατοίκους.

Διαβάστε επίσης: Δείκτες ποιότητας σχεδιάζονται για το σύστημα υγείας

Την αναζήτηση των παραπάνω δεικτών έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο όμως σύμφωνα με τις προδιαγραφές του σχετικού έργου, μπορεί παράλληλα να παρουσιάζει επιπλέον δείκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τις προτεινόμενες επενδύσεις ΕΣΠΑ και θα μπορούσαν να βελτιώσουν τους στόχους και τις κατευθύνσεις των πολιτικών υγείας.

Πρόσθετα στοιχεία που θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν αφορά:

 • Υπηρεσίες/Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (υποδομές, προσωπικό, νοσολογική κίνηση, εξοπλισμό υγείας)
 • ΤΟΜΥ & ΚΟΜΥ (προσωπικό – υποδομές κ.ά.)
 • Δημόσια Νοσοκομεία (όπως προσωπικό, νοσολογική κίνηση, νοσοκομειακές κλίνες και βαρύς εξοπλισμός υγείας)
 • Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ (προσωπικό + οχήματα)
 • Υποδομές τηλεϊατρικής (e Health) Δομές Μακροχρόνιας Φροντίδας Υγείας
 • Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
 • Δομές υγείας σε προσωρινούς τόπους διαμονής Μεταναστών ή/και Προσφύγων
 • Δομές Ψυχικής Υγείας (προσωπικό, υποδομές, κλίνες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης)
 • ΚΟΙΣΠΕ
 • Αντιμετώπιση εξαρτήσεων.

Τα δεδομένα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην περίθαλψη, αλλά και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του συστήματος υγείας, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια περίθαλψη και καταλήγοντας ακόμη και στη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα της οικογένειας και της τοπικής κοινότητας, όταν πρόκειται για υπηρεσίες μακροχρόνιας περίθαλψης.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη: Επιστροφή διευθυντή νοσοκομείου που είχε συλληφθεί να παίρνει «φακελάκια»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ερωτήματα προκαλεί σε στελέχη της ΕΛΑΣ κι άλλους κρατικούς λειτουργούς το πόρισμα εσωτερικής έρευνας  κι απόφαση στο Υπουργείο Υγείας , το οποίο επιτρέπει την πλήρη επιστροφή στα καθήκοντα του   διευθυντή κρατικού νοσοκομείου σε βάρος του οποίου είχε συντάξει προ 1,5 έτους  δικογραφία η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ότι έπαιρνε σε σειρά περιπτώσεων «φακελάκια» από ασθενείς!  Μάλιστα στην δικογραφία της υπόθεσης περιεχόταν και σειρά βίντεο από τους χρηματισμούς του ιατρού.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης να είναι εκκρεμής   όμως ο γιατρός να «δικαιώνεται» περιέργως από το Υπουργείο Υγείας και να έχει επιστρέψει τα τελευταία 24ωρα στην θέση του. Με στελέχη της ΕΛΑΣ  που πληροφορήθηκαν   την επιστροφή του εν λόγω ιατρού, ενώ υπάρχει εκκρεμοδικία για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων   ως  «τουλάχιστον παράδοξη με βάση τα ισχύοντα σε αυτές τις περιπτώσεις». Με την  πλευρά του γιατρού να μιλά ωστόσο για «ορθή απόφαση».

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές μάλιστα , το τελευταίο διάστημα   στο  νοσοκομείο από το οποίο   είχε απομακρυνθεί είχαν σταλεί ερωτήματα –καταγγελίες   από ιδιώτες (Σ.Σ. χωρίς να υπάρχει επαλήθευση και προσδιορισμός των στοιχείων τους) για ενδεχόμενη αυξημένη θνητότητα  σε εγχειρήσεις ασθενών από συναδέλφους του εν λόγω ιατρού. Με τους υπευθύνους του νοσοκομείου να ερευνούν το ενδεχόμενο αν αυτές οι αναφορές   «άγνωστης προέλευσης»   θα μπορούσαν να είχαν οποιαδήποτε σχέση με την αρχική απομάκρυνση του εν λόγω διευθυντή ή αφορά άλλη περίπτωση.

Σε ένα έντονο παρασκήνιο, διαμάχες και πιθανόν παιγνίδι σκοπιμοτήτων και παρεμβάσεων σε νευραλγικής σημασίας, για την δημόσια υγεία, νοσοκομείο της Αττικής.

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο

Για την δραστηριότητα του εν λόγω γιατρού είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 δελτίο τύπου από τους επονομαζόμενους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ, δελτίο τύπου στο οποίο μνημονευόταν «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ιατρού δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός, το διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε ταυτοποιημένες περιπτώσεις, έλαβε από ή για ασθενείς συνολικά (1.600) ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει»

Σύμφωνα με τότε αναφορές όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 όταν ένας ασθενής του είχε καταγγείλει ότι αναγκάστηκε να δώσει το φακελάκι, για να κάνει εγχείρηση. Ο γιατρός, όπως υποστηρίζει τουλάχιστον ο ασθενής , είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν πληρωνόταν εξτρά, δε θα έμπαινε στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές τον  Σεπτέμβριο του 2020 συγκεντρώθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ  οκτώ καταγγελίες από ασθενείς και το στενό τους περιβάλλον με ισχυρισμούς ότι πιέστηκαν εκβιάστηκαν από τον γιατρό   για να δώσουν «φακελάκι»  Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020, βρέθηκε σε αιφνιδιαστικό  διπλό έλεγχο στο γραφείο του στο νοσοκομείο αλλά και στο σπίτι του, το ποσό των 54.350 ευρώ καθώς και 4.845 δολάρια ΗΠΑ.

Με τον λόγω γιατρό  που πλέον δίνει εκ  νέου παρόν στο νοσοκομείο  Για όλα αυτά, ο μεγαλογιατρός υποστηρίζει ότι δε ζήτησε ποτέ χρήματα στην καριέρα του να έχει υποστηρίξει πως κάποιοι του έδωσαν φακελάκια για ένα γεύμα επειδή, όπως λέει, αισθάνονταν υποχρεωμένοι που τους έσωσε τη ζωή.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Δημοφιλή