ΚΟΣΜΟΣ
Χιλή: Νομοσχέδιο για βαριές ποινές σε ανήλικους για σοβαρά εγκλήματα

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η κυβέρνηση του προέδρου της άκρας δεξιάς Χοσέ Αντόνιο Καστ θα υποβάλει στο κοινοβούλιο της Χιλής σχέδιο νόμου για να γίνουν βαρύτερες οι ποινές που επιβάλλονται σε ανήλικους 16 ετών και άνω αν καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Ασφαλείας.
Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής οι έφηβοι θεωρούνται υπεύθυνοι από ποινική σκοπιά μετά την ηλικία των 14 ετών, όμως οι ποινές που επιβάλλονται από δικαστήρια ανηλίκων είναι κατά κανόνα λιγότερο αυστηρές από αυτές που εφαρμόζονται σε ενήλικους.
Η πρόσφατη δολοφονία 12χρονου κατά τη διάρκεια κλοπής με στόχο την οικογένειά του, στην οποία ενεπλάκησαν έφηβοι, προκάλεσε σάλο στη Χιλή και επανέφερε στην επιφάνεια σχέδιο νόμου με σκοπό να γίνουν βαρύτερες οι ποινές για τους ανήλικους, το οποίο δεν προχωρά στην εθνική αντιπροσωπεία από το 2022.
Ο υπουργός Ασφαλείας Μαρτίν Αράου δήλωσε στον Τύπο ότι η κυβέρνηση θα τροποποιήσει το κείμενο αυτό, προκειμένου έφηβοι 16 ετών και άνω που ενέχονται σε σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως «ανθρωποκτονίες, καταστροφές, εμπρησμούς ή βιασμούς (…) να δικάζονται όπως οι ενήλικοι».
Η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, όμως σκοπεύει να το προωθήσει με διαδικασία κατεπείγοντος, με άλλα λόγια, να δώσει στα δυο σώματα του κοινοβουλίου έξι ημέρες για να το εγκρίνουν ή να το απορρίψουν.
Παράλληλα στη Βραζιλία, βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση στο κοινοβούλιο σχετικά με αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος ώστε η ηλικία των εφήβων κατά την οποία μπορούν να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες να μειωθεί από τα 18 στα 16 χρόνια.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΒΟΛΟΣ20 ώρες agoΈφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καρυώτης- Λύπη στη Νέα Ιωνία
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΕφιάλτης για 20χρονη φοιτήτρια: Εισήχθη στο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης, κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες agoΝεκρός 59χρονος μέσα στο σπίτι του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες agoΠΑΣΟΚ: Τα εθνικά θέματα αποτελούν προτεραιότητα – Ενημέρωση Ανδρουλάκη από Δένδια και Γεραπετρίτη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΑνταλλαγή-βόμβα στο NBA: Στους 76ers ο Τζέιλεν Μπράουν, στους Σέλτικς ο Πολ Τζορτζ!
ΒΟΛΟΣ19 ώρες agoΠρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας ο Γιώργος Σακελάρης
ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες agoΕκδηλώσεις μνήμης από αύριο έως την Κυριακή, για τις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερι
ΛΑΡΙΣΑ21 ώρες agoΔήμος Λαρισαίων: Βαριά «καμπάνα» για τα ογκώδη στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων στο Αβέρωφ









