Το γεράκι της ΕΚΤ ξαναχτυπά διαφωνώντας με το χρονοδιάγραμμα της κεντρικής τράπεζας

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πριν τη διακοπή του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων, δήλωσε την αυστριακή εφημερίδα Crone, το γεράκι της ΕΚΤ, Ρόμπερντ Χόλτσμαν, και με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Χόλτσμαν, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, υποστηρίζει την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΚΤ, αναφέρει το δημοσίευμα της Krone, αλλά πρόσθεσε: «Το σύστημα αγορών ομολόγων είναι δύσκολο να το κατανοήσει η κοινωνία. Μια αύξηση των επιτοκίων θα ήταν σήμα ότι όλοι ‘έχουν καταλάβει».

Επιπλέον αμφισβήτησε τη μακροχρόνια άποψη της για το χρονοδιάγραμμα της νομισματικής πολιτικής της.

Ανακόπτεται η εξαιρετικη πορεία

Όσον αφορά την οικονομία της ευρωζώνης εκτιμά ότι θα είχε μια «εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία» την οποία ανακόπτει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το υψηλό επίπεδο χρέους σε ορισμένες χώρες, είπε: «Αυτό το θέμα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από το eurogoroup, αλλά, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το δούμε».

Η απλή περικοπή των κρατικών δαπανών δεν θα ήταν αρκετή χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές , συμπλήρωσε,  επισημαίνοντας την πρόκληση της προώθησης της ανάπτυξης που μπορεί να δημιουργήσει επαρκή οικονομικά περιθώρια, ενώ παράλληλα καταπολεμά την κλιματική κρίση.

Πηγή: ΟΤ

Νεκρό όλο το πλήρωμα ΝΑΤΟϊκού αεροσκάφους που συνετρίβη