ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς «λευκό καπνό» η συζήτηση για το άρθρο 16 στην επιτροπή της Βουλής

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Χωρίς να διαμορφωθεί προοπτική ευρείας συναίνεσης ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται έντονα διαιρεμένο.
Κατά τη συνεδρίαση, δεν προέκυψε η απαιτούμενη πλειοψηφία που θα επέτρεπε τη συγκέντρωση 180 ψήφων στη δεύτερη ψηφοφορία της προτείνουσας Βουλής, προϋπόθεση που θα διευκόλυνε την αναθεώρηση στην επόμενη, αναθεωρητική Βουλή με πλειοψηφία 151 βουλευτών.
Η κυβερνητική πλειοψηφία υπερασπίστηκε τη ρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας ότι δεν θίγεται η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, υπογράμμισε πως στόχος της μεταρρύθμισης είναι να ανακοπεί η «φυγή» φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού προς το εξωτερικό, καθώς και να αντιμετωπιστούν χρόνιες αδυναμίες του υφιστάμενου πλαισίου της ανώτατης εκπαίδευσης.
Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως σε κάθε ρύθμιση πρέπει να αποτυπώνεται ρητά ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, παραπέμποντας ουσιαστικά το ζήτημα στην αναθεωρητική Βουλή.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν τη σχετική πρόταση, ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε υπέρ υπό προϋποθέσεις. Το κόμμα «Νίκη» εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην αναθεώρηση του άρθρου 16.
Αύριο, η κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τη συζήτηση των υπόλοιπων συνταγματικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της Επιτροπής και συγκεκριμένα τα άρθρα 17, 21 και 24 του Συντάγματος, τα οποία επίσης εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης αναθεωρητικής διαδικασίας.
Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες agoΒόλος: Ένοχοι για ενδοοικογενειακή απειλή γονείς ανήλικης – Τους κατήγγειλε η 15χρονη κόρη τους
ΒΟΛΟΣ3 ώρες agoΔύο Ρομά πιάστηκαν στα πράσα, να ξηλώνουν καλώδια χαλκού από στύλους ηλεκτροφωτισμού στον Περιφερειακό Βόλου
VIDEO22 ώρες agoΈσωσαν Πουλιά οι Εθελοντές της ΛΕΔ Μαγνησίας
ΒΟΛΟΣ9 ώρες agoΠαγίδα για τους οδηγούς από Λαμπράκη έως τον κόμβο Αθηνών – Η Τροχαία Βόλου ήδη καταγραφεί τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ14 ώρες agoΕταιρεία ΑΙ και βιντεοπαιχνιδιών εκπαιδεύει με εξομοιωτές τα στρατιωτικά ρομπότ της Νότιας Κορέας
VIDEO22 ώρες agoΑστικό ΚΤΕΛ Βόλου: Ξεκίνησαν τα Θερινά Δρομολόγια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΠαπασταύρου για East Med Gateway Act: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνη για την Ανατολική Μεσόγειο στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΧαλκίδα: Κάηκε ολοσχερώς διαμέρισμα που άρπαξε φωτιά












