Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Τριαντόπουλος: Εγκατάσταση ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην πλατεία της Μακρυράχης

Published

on

Τριαντόπουλος
Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου και πιο συγκεκριμένα στη Μακρυράχη βρέθηκε χθες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και, ειδικότερα, τη Μακρυρράχη, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, αλλά και πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τριαντόπουλος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την πλατεία της Μακρυρράχης. Εκεί ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ ΑΒΕΕ, η οποία εγκατέστησε -μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής- έναν ειδικό ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα, ώστε να εξυπηρετούνται και να έχουν πρόσβαση στην πλατεία τα άτομα με αναπηρία. Επρόκειτο για ένα ζήτημα που είχε τεθεί -προ καιρού- από κατοίκους της Μακρυρράχης στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, εκκινώντας μια διαδικασία συνεργασίας της ΒΕΜΕΚΕΠ ΑΒΕΕ με το Τοπικό Συμβούλιο της Μακρυρράχης και τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου, η οποία έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, και σε συνέχεια της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου, μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στη Μακρυρράχη μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου τριμήνου του 2021, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής για την ένταξη, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της κατεπείγουσας μελέτης αποκατάστασης του υδρογραφικού δικτύου της Δημοτικής Κοινότητας Μακρυρράχης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνέχεια της σχετικής προεργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «σήμερα είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη μέρα, εδώ στη Μακρυρράχη, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό εγχείρημα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα μιας σημαντικής κίνησης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τη βολιώτικη εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ, η οποία μόλις ενημερώθηκε για το αίτημα της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα στην πλατεία του χωριού, για να έχουν πρόσβαση σε αυτή τα άτομα με αναπηρία, αμέσως ανταποκρίθηκε θετικά. Και όχι απλώς έδειξε ενδιαφέρον, αλλά άμεσα δρομολόγησε και ανέλαβε την απόκτηση και εγκατάστασή της, ώστε, πλέον, οι κάτοικοι της Μακρυρράχης, και όχι μόνο, να μπορούν να την αξιοποιούν όταν χρειαστεί, διαμορφώνοντας συνθήκες πρόσβασης για όλες και όλους. Ένα έργο με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο. Και θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ για τη σημαντική προσφορά και, ιδιαίτερα, τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, κ. Ιωάννη Αντζούρη, καθώς και τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τη στενή και ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί την τελευταία περίοδο.

Συνάμα, όσον αφορά επίσης τη Μακρυρράχη, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εντάχθηκε, στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης μετά από φυσικές καταστροφές, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κατεπείγουσα μελέτη αποκατάστασης του υδρογραφικού δικτύου της Μακρυρράχης, ώστε να είμαστε σε θέση -με την ολοκλήρωσή της- να διαχειριστούμε και να διευθετήσουμε βιώσιμα και με ανθεκτικές παρεμβάσεις τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στη Μακρυρράχη. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους».

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βάνα Μπάρμπα με καταπράσινο φόρεμα στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το “παρών” έδωσε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα της Παρασκευής και η Βάνα Μπάρμπα. Μεταξύ άλλων, φωτογραφήθηκε με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Φορώντας ένα πράσινο φόρεμα εμφανίστηκε και η Βάνα Μπάρμπα, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η γνωστή ηθοποιός ιδιαίτερα ευδιάθετη και κοινωνικότατη φωτογραφήθηκε με τον βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι δυο τους συναμίλησαν μάλιστα και για αρκετή ώρα.

Μετά τη συνομιλία, η γνωστή ηθοποιός μίλησε με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη της για την πολιτική. Άραγε στις σκέψεις της είναι να κατέβει υποψήφια με το συγκεκριμένο κόμμα; Ίδωμεν!

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η κοινωνική αλλαγή είναι δυνατή, είπε ο Κώστας Σημίτης

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πυροδοτήσει την κοινωνική αλλαγή, είπε από το βήμα του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Βασικό είναι», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «να μην περιορίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στον τρόπο με τον οποίο θα εκθέσουμε τους αντιπάλους μας. Απαιτείται η επεξεργασία ενός πειστικού προγράμματος δράσης για την επίτευξη μιας δικαιότερης κοινωνίας».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κώστα Σημίτη:

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας για να αποκτήσει το κόμμα μας δημιουργική δυναμική, να καθορίσει και πάλι αποφασιστικά την πορεία για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να γνωρίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα προβλήματα της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη στιγμή αυτή της νέας αρχής θέλω να τονίσω, ότι η επιτυχία μας απαιτεί συστηματική εργασία για την κατανόηση των προβλημάτων και την επεξεργασία λύσεων.

Πολλές φορές στην πολιτική αντιπαράθεση το ενδιαφέρον στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο θα εκθέσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και πως θα δημιουργήσουμε μια εικόνα γνώσεων και επιδιώξεων παρ’ όλο που δεν έχουμε εξετάσει ουσιαστικά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς στην πραγματοποίηση της κοινωνικής αλλαγής.

Η σημερινή αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει βέβαια και το θέμα της καλύτερης οργάνωσης και της κοινής δράσης. Θα πρέπει όμως να επιδιώξει επίσης το δυσκολότερο θέμα, την επεξεργασία ενός πειστικού προγράμματος δράσης για την επίτευξη μιας δικαιότερης κοινωνίας.

Ένα προοδευτικό κόμμα οφείλει να προσφέρει ερμηνείες για τις δυναμικές που διέπουν την εξέλιξη, να προσδιορίσει με ποιες πραγματικότητες θα συγκρουστεί, να μιλήσει με την γλώσσα της εποχής σ’ ένα ακροατήριο που ζητά να καταλάβει ποιες λύσεις προσφέρονται.

Σύγχρονος λόγος

Ο λόγος του πρέπει να είναι σύγχρονος. Ένα αριστερό κόμμα με σοσιαλδημοκρατικές αρχές οφείλει να διαμορφώνει απόψεις για την εκμετάλλευση, την αλλοτρίωση, το δημόσιο, το ιδιωτικό, τον ανθρωπισμό, την ελευθερία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη στην νέα εποχή να προσθέσει, στις γνωστές αξίες και ιδέες, νέες που εκφράζουν καλύτερα την πραγματικότητα του καινούργιου κόσμου να εντοπίσει τους νέους μηχανισμούς ανισότητας που καλείται να καταπολεμήσει, αλλά και να υποδείξει τους νέους τρόπους κατάκτησης της κοινωνικής συνοχής και δημιουργίας μιας πιο δίκαιης και ελεύθερης κοινωνίας˙ να λαμβάνει υπ’ όψη του τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, των τεχνολογικών εξελίξεων που δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον και την επείγουσα ανάγκη για έρευνα ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι νέες εξελίξεις.

Αντίληψη

Το ζητούμενο είναι, η προοδευτική παράταξη να παρουσιάζει μια συνολική και ολοκληρωμένη άποψη για την κοινωνία που επιδιώκει, στην οποία θα εντάσσονται και οι επιμέρους στόχοι της, να έχει γι’ αυτό μια επεξεργασμένη αντίληψη για το ποιες μεταρρυθμίσεις επαγγέλλεται. Χρειάζεται να αντιμετωπίζει τα κοινωνικά φαινόμενα ως στοιχεία ενός συστήματος, το οποίο είναι ο κύριος στόχος της μεταρρυθμιστικής του παρέμβασης˙ να παρεμβαίνει σε ό,τι πρέπει να μεταβληθεί˙ να θέτει διαρκώς ερωτήματα˙ αλλά και να δεσμεύεται από μια θεώρηση απαλλαγμένη από ψευδαισθήσεις και προκαταλήψεις.

«Η κοινωνική αλλαγή είναι δυνατή»

Η κοινωνική αλλαγή είναι δυνατή, αλλά δεν σημαίνει πραγμάτωση μιας άλλης, οραματικής κοινωνίας. Σημαίνει συνεχείς βελτιώσεις τώρα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, με κριτήριο πάντα τη κοινωνική δικαιοσύνη και τη κοινωνική συνοχή, την ανάγκη για μια δικαιότερη κοινωνία και για βιώσιμη ανάπτυξη.

Το κόμμα βέβαια δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ανάλυση των φαινομένων. Πρέπει να είναι κόμμα δράσης. Να επεμβαίνει με το λόγο του αλλά και με τη κινητοποίηση του στην πληροφόρηση της κοινωνίας, στην κινητοποίηση για την πραγματοποίηση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Η προσέγγιση στα προβλήματα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να επιδιώκει την κινητοποίηση για την εφαρμογή των επιβεβλημένων λύσεων. Οι αντιδράσεις με γενικές αρχές, ασαφείς λύσεις, δεκάλογο κατευθύνσεων είναι, για τους πολίτες, πολιτικολογίες που δεν τους ενδιαφέρουν.

Δύο παρατηρήσεις: Εχω παραστεί σε όλα τα συνέδρια, αλλά η σημερινή ημέρα, ήταν η πιο εντυπωσιακή. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας και το ανέπτυξε πολύ ωραία ο πρόεδρος του κόμματος, πώς το κόμμα μας θα αναπτύξει μια νέα δυναμική, να εξασφαλίσει προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να αναπτύξει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, Ο πρόεδρος μας έδωσε σήμερα μια πολύ ωραία εικόνα και των προβλημάτων και της προσπάθειας που πρέπει να γίνει.

Η σημερινή αρχή

Η σημερινή αρχή πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της καλύτερης οργάνωσης και της κοινής δράσης. Ο πρόεδρος ανέπτυξε προβλήματα και κατευθύνσεις. Ένα προοδευτικό κόμμα οφείλει να μιλήσει τη γλώσσα της εποχής που ζητά να καταλάβει ποιες λύσεις προσφέρονται. Ένα αριστερό κόμμα με σοσιαλδημοκρατικές αρχές οφείλει να διατυπώσει θέσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη στη νέα εποχή, οφείλει να προσθέσει στις γνωστές θέσεις και αξίες, νέες που εκφράζουν καλύτερα τη μεγάλη αλλαγή που πρέπει να γίνει.

Το έργο που αναλαμβάνεται σήμερα είναι δύσκολο αλλά και απαραίτητο για την πρόοδο της χώρας. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Καλή επιτυχία».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA5 λεπτά ago

Αισχροκέρδεια: Πρόστιμα 15.000 ευρώ σε 3 βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία

ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Νορβηγία: «Υπό έλεγχο» ο ύποπτος για την «τυφλή» επίθεση με μαχαίρι

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Καταγγελία φοιτητή για bullying από τους γονείς του επειδή είναι γκέι: «Παλιοπ@@@ θα σε σκοτώσω»

ΚΟΣΜΟΣ26 λεπτά ago

Πώς ο Ερντογάν υπονομεύει το ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ36 λεπτά ago

Η Βάνα Μπάρμπα με καταπράσινο φόρεμα στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΑΔΑ37 λεπτά ago

Πάτρα: Ποια ήταν η αντίδραση της Πισπιρίγκου για το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

ΚΟΣΜΟΣ45 λεπτά ago

Αεροσυνοδός κατήγγειλε τον Έλον Μασκ για σεξουαλική παρενόχληση – Το αρνείται και το διακωμωδεί ο ίδιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ55 λεπτά ago

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η κοινωνική αλλαγή είναι δυνατή, είπε ο Κώστας Σημίτης

ΕΛΛΑΔΑ56 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας σε σπίτι με λεία 800.000

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Τουρκία: Aυτό είναι το νέο γεωτρύπανο του Ερντογάν – Ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο

Δημοφιλή