Η άνοδος συνοδεύεται από ισχυρό τζίρο αποτυπώνοντας και τη διάθεση τοποθετήσεων μετά τη χθεσινή βουτιά

Ισχυρή άνοδο καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά τη χθεσινή βουτιά προσπαθεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 900 – 910 μονάδων και να απομακρυνθεί από τον κινητό μέσο των 200 ημερών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 2,49% στις 910,42 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι ισχυρός, πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας και τη διάθεση τοποθετήσεων μετά την ισχυρή πτώση.

Η «συμμετοχή» των χαρτοφυλακίων στην άνοδο είναι μαζική, με την εικόνα να είναι αντίστροφη της χθεσινής, κατά την οποία η μείωση του κινδύνου ήταν άκριτη. Και όπως επισημαίνουν σήμερα οι εγχώριοι αναλυτές, παρά το γεγονός ότι το διεθνές γεωπολιτικό κλίμα είναι εύθραυστο και αρνητικό, το γεγονός των τοποθετήσεων σήμερα δίνει την εικόνα ενός υγιούς αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, το πρώτο στοίχημα, την ανάκτηση του ΚΜΟ 200 των 893 μονάδων επιτυγχάνεται σήμερα, όπως και το δεύτερο στοίχημα που είναι η ανάκτηση του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων. Πλέον, η επόμενη δοκιμασία εστιάζει στην ανάκτηση των 930 μονάδων, αν και ακόμη αυτό το στοίχημα φαίνεται μακρινό, στη σκιά των πυκνών γεωπολιτικών εξελίξεων που έχουν επηρεάσει και τις μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Eurobank και ΕΛΧΑ ηγούνται της ανόδου, με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ εκείνα των Ελληνικών Πετρελαίων, Aegean, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Εθνικής, Λάμδα και Alpha Bank το 3%. Σε θετικά εδάφη είναι 91 τίτλοι του ΧΑ, ενώ μόλις 10 κινούνται σε ήπια αρνητικά εδάφη.

Πηγή: OT

Σπάει τη σιωπή του ο σύζυγος της Χάτσινς – Οργισμένος με την συμπεριφορά του Άλεκ Μπάλντγουιν