Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

Claudio Domenicali: «Αντίο σε έναν πρώτο αναβάτη. Θέλουμε να βγάλουμε δύο πρωταθλητές»

Published

on

francesco bagteam 1.jpg

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο παρελθόν χρησιμοποιούσαμε μια πιο συντηρητική στρατηγική, αλλά δεν πέτυχε. Ο εσωτερικός αγώνας κάνει τους πάντες να εκφράζονται στο μέγιστο και να αναπτύσσουν τη μοτοσυκλέτα. Ο Marquez; Όσοι τον αμφισβήτησαν αλλάζουν γνώμη», είπε ο CEO της Ιταλικής μάρκας, Claudio Domenicali.
Το ποιος θα αγωνιστεί με την Ducati το επόμενο έτος στο πλευρό του Pecco Bagnaia είναι το μεγάλο ερώτημα της στιγμής. Ένα ερωτηματικό που έχει υποσχεθεί το “αφεντικό” του αγωνιστικού τμήματος Gigi Dall’Igna ότι θα απαντηθεί σύντομα. Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις διεκδικητές για τη θέση και είναι απίθανο να μπουν άλλα ονόματα στη διεκδίκηση.


Σε σχετική δημοσκόπηση του Ελληνικού website www.mgp.gr, το οποίο είναι το site του MotoGP στη χώρα μας, στο σχετικό ερώτημα το 47.7% πιστεύει ότι δίπλα στον Bagania θα είναι ο Marc Marquez, το 39.0% θεωρεί ότι τη θέση θα πάρει ο Jorge Martin, το 6.9% πιστεύει ότι θα παραμείνει στην ομάδα ο Enea Bastianini, ενώ ένα 6.4% δίνει λίγες ελπίδες στον Marco Bessecchi που έδειξε να ανεβαίνει σε απόδοση, θυμίζοντας τον περσινο καλό εαυτό του.

Advertisement

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Claudio Domenicali είναι επίσης πεπεισμένος ότι θα υπάρξει σύντομα απάντηση για αυτό και στην παρουσίαση της Monster αφιερωμένης στον Ayrton Senna, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης που προσελκύει αυτή η απόφαση.
«Είναι μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της σπουδαίας δουλειάς που έχουμε κάνει» είπε, «Αν και γνωρίζουμε ότι όποια επιλογή και να κάνουμε θα υπάρχει κριτική, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Θα προσπαθήσουμε να μην εμπλακούμε πολύ από σεβασμό προς τους εμπλεκόμενους αναβάτες».

Jorge Martin

Και μόλις στον πρόσφατο Γύρο του Le Mans, ένας από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή ο Martin, ζήτησε ρητά από τη μάρκα να επισπεύσει την απόφαση. Όπως αναφέρθηκε, ωστόσο, αυτή δεν είναι τόσο εύκολη κίνηση. Το συναίσθημα είναι ότι πιθανότατα ο Bastianini θα θυσιαστεί και ότι στο τέλος θα είναι μια σύγκρουση μεταξύ του αναβάτη της ομάδας Pramac και του Marquez.
«Είναι δύσκολο για τον Jorge να τα πάει καλύτερα από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα και ο Marc βελτιώνεται με εξαιρετικό τρόπο. Ο Enea δεν είναι σε καλή θέση βαθμολογικά, αλλά έκανε σπουδαίο Aγώνα στη Γαλλία», σχολίασε ο μηχανολόγος CEO.

Για τον 59χρονο, ενώ υπάρχει φόβος για αδελφοκτόνες συγκρούσεις, με δύο κόκορες έτοιμους να πολεμήσουν και να σταθούν εμπόδιο, το να υπάρχουν δύο κορυφαίοι αναβάτες στην επίσημη ομάδα είναι σε κάθε περίπτωση δύναμη.
«Ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι ένα κίνητρο για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας επίσης. Έχουμε υιοθετήσει μια διαφορετική στρατηγική στο παρελθόν, εκλέγοντας έναν επικεφαλής αναβάτη, αλλά δεν απέδωσε. Το να έχουμε και τους δύο αναβάτες ανταγωνιστικούς βοηθάει στο να διατηρείται το επίπεδο ψηλά. Σήμερα όλα τα παιδιά μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», επισήμανε.
Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τον άσο της Cervera, αναγεννημένο ή σχεδόν αναγεννημένο μετά τη μετακόμιση στην ομάδα από το Borgo Panigale. «Μόλις ανέβηκε στη Desmosedici, επέστρεψε, διώχνοντας έτσι τις αμφιβολίες όσων πίστευαν ότι δεν θα τον ξαναδούμε σε φόρμα μετά τις πτώσεις», σχολίασε με ικανοποίηση.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Anassa
Advertisement
Dei
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή