Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

COP 27: ΑΠΕ και πράσινες ηλεκτρικές διασυνδέσεις στην ατζέντα Μητσοτάκη

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ποντάρει η κυβέρνηση στην αυξημένη παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές για να δώσει υπεραξία σε οικονομία, επενδύσεις, αλλά και για την πράσινη μετάβαση. Ο κεντρικός άξονας της κυβερνητικής στρατηγικής, για να αναμορφώσει η Ελλάδα το ενεργειακό της μείγμα, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί εκτενώς από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών της φετινής συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP27. Ο πρωθυπουργός θα ξεδιπλώσει τις στρατηγικές που υλοποιεί η Ελλάδα ώστε να αναμορφώσει το ενεργειακό μείγμα της και να παραμείνει ένας από τους πρωτοπόρους στο κρίσιμο μέτωπο της πράσινης μετάβασης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με πηγές, στις παρεμβάσεις του, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει τη σημασία της αυξημένης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η οποία είναι κομβικής σημασίας για τη μείωση των βλαβερών ρύπων αλλά ταυτόχρονα έχει αποκτήσει πλέον γεωπολιτική διάσταση, καθώς είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της χρόνιας εξάρτησης της Ευρώπης από τις μεγάλες εισαγωγές ορυκτών καυσίμων κι από συγκεκριμένους προμηθευτές ή οδεύσεις.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 30 δισ. ευρώ σε πράσινη ανάπτυξη

Πλωτή μονάδα για LNG ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πρωτοπόρους στην υιοθέτηση των ΑΠΕ. Σύμφωνα με στελέχη, από το 2020 έχει προσθέσει στο δίκτυό της ηλιακές και αιολικές υποδομές που υπερβαίνουν σε ισχύ τα 3.800 MW, παραγωγή που αντιστοιχεί σχεδόν στο 40% της συνολικής παραγωγής των ΑΠΕ στη χώρα μας. Παράλληλα, όπως τονίζουν πηγές, αναπτύσσει κρίσιμες υποδομές και διασυνδέσεις που θα της επιτρέψουν να υποδέχεται, να αποθηκεύσει και να προωθεί ενεργειακά φορτία στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, όπως η πλωτή μονάδα για LNG ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και ο κάθετος αγωγός φυσικού αερίου IGB

Ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο
Η σύνοδος, που αρχίζει την Κυριακή στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η εργαλειοποίηση της ενέργειας από το Κρεμλίνο έχει εντείνει τις ανησυχίες της επιστημονικής κοινότητας για την επίτευξη των περιβαντολλογικών στόχων.

Στις εργασίες της COP27 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει ελληνικές πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα GR – eco islands, το οποίο πιλοτικά έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στη Χάλκη. Η παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο αποβλέπει μεταξύ άλλων στην αντικατάσταση ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα μικρά νησιά και την τόνωση της ηλεκτροκίνησης, θα γίνει στον χώρο που θα διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο.

Πέραν της τοποθέτησής του στην ολομέλεια της COP27, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παραστεί σε εκδήλωση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, στην οποία δεν αποκλείεται να παραστεί και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα συμπροεδρεύσει -μαζί με τον πρόεδρο της Σενεγάλης και προεδρεύοντα στην Αφρικανική Ένωση Macky Sall- σε μία από τις έξι θεματικές στρογγυλές τράπεζες υψηλού επιπέδου που θα φιλοξενήσει η σύνοδος, με θέμα την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό.

Προσέλκυση επενδύσεων

Στις παρεμβάσεις του, ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα επισημάνει τη σημασία της αυξημένης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το σχέδιο αυτό είναι κομβικής σημασίας για τη μείωση των βλαβερών ρύπων, αλλά ταυτόχρονα έχει αποκτήσει πλέον γεωπολιτική διάσταση, καθώς είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της χρόνιας εξάρτησης της Ευρώπης από τις μεγάλες εισαγωγές ορυκτών καυσίμων κι από συγκεκριμένους προμηθευτές ή οδεύσεις.

Οι πληροφορίες τονίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει, ωστόσο, ότι στη σημερινή συγκυρία οι ενεργειακές επιλογές θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν μία ισορροπία. Αφενός ανάμεσα στις μακροπρόθεσμες ανάγκες, οι οποίες επιτάσσουν ευρύτατο πράσινο μετασχηματισμό, και αφετέρου τις μεγάλες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που απορρέουν πρωτίστως από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι οποίες επιβάλλουν την μεταβατική αξιοποίηση των ορυκτών καυσίμων για την κάλυψη κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών αναγκών.

Ο πρωθυπουργός, εκτός από τη σταδιακή ανάδειξη της Ελλάδας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο,  θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις συζητήσεις του στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να αναπτύξει η Ελλάδα. Δηλαδή, χάρη στις τεράστιες δυνατότητες που έχει όσον αφορά την μεγάλη παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει για την προσέλκυση επενδύσεων και την ουσιαστική ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλουν να βάλουν… γκολ με τα ψηφοδέλτια – «Βροχή» οι προτάσεις κομμάτων σε αστέρες του αθλητισμού

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μπορεί οι βουλευτικές εκλογές του 2023 να μην έχουν ακόμα οριστεί, ωστόσο έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα κατέβουν υποψήφιοι έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν φωτιά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανάμεσά τους, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε προεκλογική περίοδο, είναι και ορισμένα πρόσωπα από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει ήδη κρούση στον Άγγελο Χαριστέα να κατέβει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, ενώ πάντα υπάρχει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Από την άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα-έκπληξη που φέρεται να «παίζει» από τον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Μάλιστα, όπως αναφέρει το κανάλι, αν ο Ρότσα πει το «ναι», τότε θα μπει στο ψηφοδέλτιο για το Επικρατείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι από τους θαυμαστές του και μάλιστα πέρυσι τον συνάντησε στην Ηγουμενίτσα, όταν ο Ρότσα ήταν προπονητής στον Θεσπρωτό.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, το «φάντομ», ο Νίκος Σαργκάνης, ακούγεται πως έχει δεχτεί πρόταση να είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα, ενώ για τον Πειραιά ακούγονται τα ονόματα του Τάκη Λεμονή, αλλά και του Παναγιώτη Φασούλα από τον χώρο του μπάσκετ.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με κριτήρια, τα δωρεάν καυσόξυλα από τον Δήμο Κηφισιάς

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Δήμος Κηφισιάς προσφέρει καύσιμη ύλη (καυσόξυλα) σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε συνανθρώπων μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Πρόκειται για ξυλεία που προέρχεται από έργα καθαρισμού του Δήμου», επισημαίνει  ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

Ο τεμαχισμός τους και η συσκευασία τους έχει πραγματοποιηθεί από την Υπηρεσία Πρασίνου. Οι διανομές τους θα γίνουν από τα δύο φυτώρια του Δήμου, σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, κάθε Τρίτη και Παρασκευή με σειρά προτεραιότητας και κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια.

Τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης.

Για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών ενημερώνουμε για τα δικαιολογητικά,  τα κριτήρια και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

1η Κατηγορία : Εγγεγραμμένοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας (καταθέτουν μόνο τη σχετική αίτηση χωρίς δικαιολογητικά)

2η Κατηγορία: Δημότες με κοινωνικά κριτήρια ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι (καταθέτουν τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά)

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν την αίτησή τους προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Κηφισιάς (Δημαρχείο Κηφισιάς Μυρσίνης και Διονύσου, Κηφισιά, τηλ 2132007100) ή ηλεκτρονικά  https://www.kifissia.gr/sadk

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ34 δευτερόλεπτα ago

Πλημμύρισαν σπίτια και εκτάσεις σε Παλαιόπυργο και Κουλούρα (φωτο) –

ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 λεπτά ago

«Συνέντευξη» σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων έδωσε ο Δήμαρχος Θάνος Σκάρλος

LIFESTYLE4 λεπτά ago

Όλες οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε στο Netflix τον Δεκέμβριο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Όταν ο Τζάκι Τσαν θα συναντήσει τον Σπάικ Λι… θα ξεκινήσει διάλογος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 λεπτά ago

Θέλουν να βάλουν… γκολ με τα ψηφοδέλτια – «Βροχή» οι προτάσεις κομμάτων σε αστέρες του αθλητισμού

ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

Στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Σε “ρυθμούς” Μακάμπι ο Άρης

OIKONOMIA18 λεπτά ago

ΕΣΕΕ: Ικανοποίηση για τη Black Friday, σκεπτικισμός για την επόμενη ημέρα

LIFESTYLE23 λεπτά ago

«Με κοιτάς ώρες-ώρες λες και είμαι ο λυκειάρχης σου»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ25 λεπτά ago

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου αναζητά εθελοντές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

LIFESTYLE6 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΛΗΣ :ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Καρφί της Δέσποινας για τον Ντέμη: Δεν έχω αγαπηθεί όπως θα ήθελα στη ζωή μου, ένιωσα εξαπατημένη (vids)

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας: Τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

«Λαμπερά» εγκαίνια για το υποκατάστημα της Optima Bank στη Λάρισα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Πρώην παίκτης ριάλιτι: «Ήμουν ο πιο επιτυχημένος άνδρας escort με 1.000€ την βραδιά, είχα πελάτες ηθοποιούς»

MEDIA6 ημέρες ago

“Maestro” – Η «σύζυγος» του Ορέστη, η πρώτη εμφάνιση και ο αποτυχημένος γάμος

Δημοφιλή