ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δείτε live την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Γ. Οικονόμου
Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Φλώρινας: Κατασκευάζεται νέο διυλιστήριο στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας εντάχθηκε το έργο κατασκευής διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της Φλώρινας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το έργο, προϋπολογισμού 18.840.000€, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, δίνοντας μια οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης της Φλώρινας.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιαννάκης ανέφερε:
«Το έργο του διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», με δικαιούχο την Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και χρηματοδοτείται με 18.840.000 € από το Ταμείο Συνοχής.
Με την ένταξη αυτή, που πέρασε από χίλια κύματα, φαίνεται η αρχή του τέλους του μεγάλου προβλήματος της ύδρευσης της πόλης της Φλώρινας που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.
Έβρεχε πολύ κόβονταν το νερό γιατί βούλωναν τα φίλτρα του διυλιστηρίου, δεν έβρεχε δεν είχε ο χείμαρρος νερό και πάλι στεγνές οι βρύσες. Ένα μαρτύριο για όλους μας.
Στις 12/08/2020 ήταν η υποβολή της πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Ύδρευση πόλης Φλώρινας από φράγμα Τριανταφυλλιάς», συνολικού προϋπολογισμού τότε 17.520.000 €, που αφορούσε την κατασκευή διυλιστηρίου πόσιμου νερού και την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει το πόσιμο νερό από το διυλιστήριο στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΦ στην πόλη. Φτάσαμε πλέον στο τελευταίο στάδιο πριν την άμεση δημοπράτηση του.
Με την υλοποίηση του έργου είναι βέβαιο πως θα επιλυθούν τα εποχιακά προβλήματα της σημερινής υδροδότησης της πόλης της Φλώρινας» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκόπηση GPO: Στο 8,9% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ο Ανδρουλάκης μπροστά από τον Τσίπρα στην δημοφιλία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και πακέτο των μέτρων κοινωνικής στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του ακριβού ρεύματος αφήνουν ήδη το δημοσκοπικό αποτύπωμά τους, διευρύνοντας ξανά την εκλογική ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της πανελλαδικής έρευνας της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ», για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση βρίσκει ζωτικό χώρο και αποκτά νέα δυναμική, που οδηγεί και σε αύξηση των ποσοστών της ΝΔ. Σύμφωνα με τη μέτρηση, κλείνει ο κύκλος των απωλειών που είχε ανοίξει από τις αρχές του έτους και το κυβερνών κόμμα καταγράφει άνοδο κατά 1,3%, αυξάνοντας και τη διαφορά του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 8,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Οι μεταβολές στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ και η νέα εικόνα που αναδεικνύεται για την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθούν τον θετικό αντίκτυπο για την πλειονότητα των ερωτηθέντων τόσο από τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, με αποκορύφωμα τη συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και την ιστορικού χαρακτήρα πρωθυπουργική ομιλία στο Κογκρέσο, όσο και από τα μέτρα ανάσχεσης του κύματος ακρίβειας, πρωτίστως με την κυβερνητική κάλυψη μεγάλου ποσοστού των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι προφανές ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό επανέρχεται μεν η εκλογολογία στο προσκήνιο, αλλά παράλληλα ο Πρωθυπουργός κινείται μέσα σε ένα λιγότερο πιεστικό κλίμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού.
Ενίσχυση διπολισμού
Από την ίδια δημοσκόπηση διαφαίνεται επίσης μια τάση έστω και περιορισμένης ενίσχυσης του διπολισμού, καθώς, πέραν της κυβέρνησης, οριακή άνοδο (της τάξης του 0,4%) καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της GPO. Η εικόνα αυτή συμπιέζει τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το MέPA25 καταγράφονται με μειωμένα ποσοστά.
Τα ηχηρά μηνύματα για τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, έρχονται από τους πίνακες για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό και την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών. Στην πρώτη περίπτωση, το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα προσεγγίζει εκ νέου τις 15 ποσοστιαίες μονάδες (44,8% έναντι 30,1%). Στη δεύτερη περίπτωση, από την ίδια μέτρηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην τρίτη θέση των αρχηγών (με θετική γνώμη από το 36,6% των ερωτηθέντων), καθώς σε θετική αξιολόγηση τον προσπερνά εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (50,1%) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης (36,9%). Πρόκειται για ακόμη ένα στοιχείο που δείχνει ότι η εκλογή Ανδρουλάκη έχει ανακατέψει την πολιτική τράπουλα.
Οι μετακινήσεις
Κρίσιμα συμπεράσματα προκύπτουν και από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, όπως και από τις κομματικές συσπειρώσεις. Στο ισοζύγιο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής η υπεροπλία της ΝΔ (το 2,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ από τις κάλπες του 2019 μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την αντίθετη διαδρομή ακολουθεί το 5,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ). Παράλληλα, τη μεγαλύτερη συσπείρωση (80,4%) σε σχέση με τις δεξαμενές ψηφοφόρων του 2019 εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τις όποιες απώλειές του να είναι μεγαλύτερες προς τη ΝΔ (4,6%) σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ (1,9%).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη