Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δείτε τα σημαντικότερα «murals» στους τοίχους της Λάρισας! (φωτο) –

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σύμφωνα με τον Cedar Lewisohn, η «street art» (τέχνη του δρόμου) εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ως ανάγκη έκφρασης νεαρών καλλιτεχνών, οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι την πόλη ως μια απέραντη γκαλερί, άρχισαν να εκθέτουν τα έργα τους σε δρόμους της πόλης -μέσω των graffiti- χωρίς να αναμένουν καταρχήν την αποδοχή τους, από το εκάστοτε καλλιτεχνικό κατεστημένο. Στη συνέχεια, περίπου 15 χρόνια αργότερα,  η τέχνη του δρόμου σταδιακά καθιερώθηκε. Στο ομότιτλο βιβλίο του Allan Schwartzman, οι «street artists» -γνωστοί και ως urban artists, guerilla artists, graffiti artists- είναι αυτοί που έχουν ακαδημαϊκή καλλιτεχνική εκπαίδευση κι επιλέγουν να εξασκούν την τέχνη τους στο δρόμο.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως όλες οι μορφές τέχνης, που περιλαμβάνουν, από απολύτως συμβατικές με την εκάστοτε πραγματικότητα καλλιτεχνικές δημιουργίες, μέχρι τις πλέον αντισυμβατικές, έτσι και η «street art» εξελίσσεται, μετασχηματίζεται, αποκτά νέες διαστάσεις και επίπεδα. Και παρόλο που από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής της (το 1970), το κύριο είδος στη συνείδηση όλων είναι τα graffities, τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι το νέο είδος «street art» που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα είναι τα «murals»: Οι τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους, αναγνωρισμένος από την παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα, ήταν ο Nikita Nomerz ή αλλιώς «Ρώσος Banksy», όπως τον βάφτισε η Telegraph,, ο οποίος έγραψε τη δική  του ιστορία στην τέχνη του δρόμου, ως ο πλέον ανατρεπτικός καλλιτέχνης του δρόμου!

Και παρόλο που η τεχνική βάση των graffities και όλων των καλλιτεχνικών δημιουργιών που ανήκουν στην κατηγορία “street art” (όπως τα “murals”) είναι κοινή, η παραβατικότητα -δηλαδή η μη ανάθεση για την καλλιτεχνική δημιουργία σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία- είναι αυτό που διαφοροποιεί τις αναγνωρισμένες και με άδεια, καλλιτεχνικές δημιουργίες του δρόμου, από τα «παράνομα» “graffities”.

Η νέα λοιπόν -αναγνωρισμένη και νόμιμη- τάση της τέχνης του δρόμου, τα «murals», κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς χαίρει μεγάλης αποδοχής από το ευρύ κοινό των αστικών κέντρων ανά την Ελλάδα. Και πώς να μην ισχύει αυτό άλλωστε, όταν μια προσεγμένη τοιχογραφία, σε έναν αδιάφορο μέχρι εκείνη τη στιγμή τοίχο της πόλης σου, σου προσφέρει τόσες συγκινήσεις, και έχει τη δύναμη να σε προβληματίσει ή να σε κινητροδοτήσει ώστε να «ψαχτείς» ιστορικά, καλλιτεχνικά, πολιτισμικά… Η τάση λοιπόν των «murals», είναι έντονα παρούσα και στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Kυριότερα και χαρακτηριστικότερα καλλιτεχνικά έργα, τα οποία θα τα συναντήσουμε διάσπαρτα, σε διάφορα σημεία της πόλης μας, είναι τα εξής:

1. Η τοιχογραφία-αφιέρωμα στον φωτογράφο Τάκη Τλούπα: Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο για την τοιχογραφία, προέρχεται από ένα ταξίδι του Τάκη Τλούπα στη Γαλλία το 1953 (για να δει τον αδελφό του, τον διάσημο γλύπτη Φιλόλαο Τλούπα, που ζούσε εκεί). Κοσμεί από τον Ιούνιο του 2020 τον τοίχο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Δημιουργοί της τοιχογραφίας είναι τρεις Λαρισαίοι εικαστικοί: ο Αστέριος Λάσκαρης, ο Χρήστος Λάσκαρης και η Δήμητρα Καλογήρου, που δούλεψαν υπό την επιμέλεια της εικαστικής επιμελήτριας και μουσειολόγου Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου.

2. Η τοιχογραφία αφιέρωμα στον ζωγράφο Αγήνορα Αστεριάδη: Η τοιχογραφία με τίτλo «Σύνθεσις -‘21» (Πόλις) κοσμεί τον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Ανθίμου Γαζή 37 στη Λάρισα. Οι δημιουργοί της είναι : Ο γραφίστας- εικονογράφος Γιάννης Πέτρου και ο visual designer Κωστής Τσιάχας, σε επιμέλεια της εικαστικής επιμελήτριας – μουσειολόγου Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου. Σχεδιαστική καθοδήγηση για την τοιχογραφία αποτέλεσε ο εμβληματικός πίνακας του Αγήνορα Αστεριάδη (1898-1977), «Πολιτεία» (Λάρισα), 1969. Υλοποίηση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την εταιρεία χρωμάτων KRAFT Paints (χορηγός) (ως συνέχεια στην 1η τοιχογραφία-αφιέρωμα στον Τάκη Τλούπα).

3. Η τοιχογραφία στον Μύλο του Παππά: Δημιουργός: Demetrio di Grado, Project: “Inside the Myth” – Συνδιοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σύλληψη και επιμέλεια του Francesco Piazza με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Καραμπάτσα, και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του συλλόγου Mansourcing και της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία».

4. Η τοιχογραφία στην όχθη Πηνειού, στην Πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, με θέμα: «Το Ποτάμι»: Δημιουργοί: Ομάδα ΕΤουΚρου του Project ΙππόΚαμπος (Ιlion Afeslari, Grigoris Daskoulidis, Adonis Gagaras, Thomas Kefalas, Alexandros Kiskinis, Giannis Samarinas, Paris Tournavitis, Ioannis Tsetsilas). Project: “Inside the Myth” – Συνδιοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σύλληψη και επιμέλεια του Francesco Piazza με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Καραμπάτσα, και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του συλλόγου Mansourcing και της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία».

5. Η τοιχογραφία «Nuovo Cinema Paradiso» προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη, Ennio Morricone: Η τοιχογραφία βρίσκεται σε τοίχο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η δημιουργία της τοιχογραφίας αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, σε συνεργασία με την ομάδα Urbanact.gr, που τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Istituto Italiano di Cultura di Atene. Αφιερώνεται ειδικά στη σύζυγο του Maestro Ennio Morricone, Maria Travia Morricone και στον σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore Centro di documentazione. Υλοποιήθηκε από τον εικαστικό καλλιτέχνη Pupet. Φωτογραφίες: Χρήστος Νανούλης

6. Τοιχογραφία – απεικόνιση του Ιταλού συνθέτη Ennio Morricone: H τοιχογραφία βασίστηκε σε σπάνιο εξώφυλλο της δισκογραφικής τους συλλογής. Κοσμεί τοίχο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Μανωλάκη, έναντι της υπόγειας ρωμαϊκής δεξαμενής του Διοκλητιανού. Φιλοτεχνήθηκε από τους εικαστικούς Αστέριο Λάσκαρη, Χρήστο Λάσκαρη και Δήμητρα Καλογήρου. Η δημιουργία της τοιχογραφίας αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

7. Τοιχογραφία με θέμα «Μνήμες». Η τοιχογραφία βρίσκεται σε κτίριο της οδού Λάμπρου Κατσώνη. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2021 και φέρει την υπογραφή: «Μνήμες», Σ. Μπόμπολος, Γ. Ζώρας, Ομάδα 184

8. Τοιχογραφία- προσωπογραφία: Η τοιχογραφία κοσμεί τοίχο κτιρίου, επί της οδού Παπαναστασίου, στο ανοικτό δημοτικό Parking. Δημιουργοί: Αστέριος Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης και Δήμητρα Καλογήρου.

Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μια νέα τάση της τέχνης του δρόμου, που πολύ μας αρέσει, και ομορφαίνει τις βόλτες μας στην πόλη. Προς τέρψη όλων λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, μας διαβεβαίωσε ότι τα «murals» ήρθαν για να μείνουν στην πόλη και θα έχουν και συνέχεια!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση η αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην κέντρου υγείας στο Μουζάκι

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Δήμος Μουζακίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση την αξιοποίηση της οικοπεδικής έκτασης 3,5 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν το κατεδαφισθέν παλιό Κέντρο Υγείας Μουζακίου, (μεταξύ της περιφερειακής οδού και της οδού Θεσσαλίας), στο Μουζάκι.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο συγκεκριμένος χώρος που σήμερα ανήκει στην 5 η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας, θα παραχωρηθεί στο Δήμο Μουζακίου.

Δεδομένου ότι το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Μουζακίου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της, ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες και προς κάθε ενδιαφερόμενο, για κατάθεση προτάσεων στην παρακάτω ηλεκτρονική πλατφόρμα (διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα https://www.mouzaki.gr του Δήμου Μουζακίου):

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7UWTWHlE6YVTivLvXzgpmtFDqDlq8da8OLqQrrI8YDCChqA/viewform?usp=sf_link

Οι προτάσεις που υποβάλλονται θα πρέπει να συνοδεύονται από ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας του κάθε συμμετέχοντα στη διαβούλευση, ενώ, θα τηρηθούν όλες οι ισχύουσες διατάξεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Διευκρινίζεται ότι, τα προσωπικά στοιχειά που ζητούνται, είναι απαραίτητα στη δημοτική διοίκηση ώστε να έρθει σε επαφή, (εφόσον το κρίνει αναγκαίο), με τους συμμετέχοντες στη διαβούλευση, για περαιτέρω ανάλυση ή επεξεργασία της κάθε πρότασης.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισήμανε:

«Το οικόπεδο του κατεδαφισθέντος πρώην Κέντρου Υγείας Μουζακίου, με βάση τις επίσημες δεσμεύσεις της Διοίκησης της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας όπου ανήκει, θα παραχωρηθεί προς χρήση στον Δήμο μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εν εξελίξει σήμερα, κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας. Η δημοτική διοίκησή μας, ακολουθώντας την πάγια τακτική της στενής συνεργασίας με τους δημότες για την εκτέλεση σημαντικών έργων που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητα ζωής τους, αποφάσισε να θέσει έγκαιρα σε δημόσια διαβούλευση την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης. Πρόκειται για καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο πιστεύουμε πολύ και ελπίζουμε ότι θα βρει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία. Καλούμε τους συνδημότες να συμμετάσχουν μαζικά στη διαβούλευση καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις. Πεποίθησή μας είναι ότι μπορούν να αποβούν καθοριστικές για τη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης και για την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης έργου που χρειάζεται ο Δήμος για να το υλοποιήσει. Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα συγκεντρωθούν οι κατατεθειμένες προτάσεις, θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων και στη συνέχεια το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί η οριστική απόφαση για την αξιοποίηση του οικοπέδου. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την πορεία προς το μέλλον, τα καλύτερα έρχονται».    

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχεδιασμό του νέου LEADER

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα στελέχη της ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. έγιναν δεκτάστην Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κοΝούσιοΚων/νο, τηνΘεματική Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κα Ρογγανάκη Λίακαι τονΘεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίαςκο Αναγνωστόπουλο Δημήτριο.

Σκοπός της συνάντησης – διαβούλευσης υπήρξε η παρουσίαση του σχεδιασμού της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ / LEADER και η ενίσχυση της συμπληρωματικότητας και συνέργειας των παρεμβάσεών του με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Ο Γενικός Διευθυντής κος Σακελλαρίου τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη πορεία υλοποίησης του προγράμματος LEADER της παρούσας περιόδου με εμφανή τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στη κοινωνία και στην τοπική οικονομία.

Ο κος Νούσιος επεσήμανε πως πρέπει να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας συνδυάζοντας δράσεις πολιτισμού με την προώθηση τηςτοπικής γαστρονομίας και την παραγωγή διατροφικών προϊόντων υψηλής αξίας.

Η κα Ρογγανάκη τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν και να στηριχθούν ‘’έξυπνες’’ δράσεις συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και συλλογικών φορέων που να έχουν κοινωνικό αποτύπωμα ιδιαίτερα προς ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι απομακρυσμένων ορεινών περιοχών ή τα ΑμεΑ.

Ο Συντονιστής κος Ντανοβασίλης τόνισε ότι στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης – εμψύχωσης του τοπικού πληθυσμού θα αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κος Αναγνωστόπουλος τόνισε την ανάγκη συνεργασίαςκαι αξιοποίησης εθελοντικών φορέων και οργανώσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων μέσα από συστήματα ελέγχου και παρακολούθησηςκαι ‘’έξυπνων’’ μορφών οργάνωσης και πρότεινε στην ΑΝ.ΚΑ να οργανωθεί διαβούλευση με τους φορείς του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Οι ενέργειες διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τον πληθυσμό για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027 ‘’Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης’’ συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

Τσιάκος Βασίλειος

Πρόεδρος ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
LIFESTYLE50 δευτερόλεπτα ago

Τι έχει, λέπρα ή ψώρα, για να μην συνεργαστώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία από την εγκληματική οργάνωση

ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό, ένοχος για τις δύο απόπειρες

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Στο Χάρβαρντ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Σίσκος

ΜΠΑΣΚΕΤ13 λεπτά ago

Αλλαγή στο διαγωνισμό καρφωμάτων – www.ertsports.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 λεπτά ago

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στη SL2

ΚΟΣΜΟΣ17 λεπτά ago

Το τελευταίο τηλεφώνημα της Emma Pattison – Λίγα λεπτά μετά θα έπεφτε νεκρή με την κορούλα της

LIFESTYLE21 λεπτά ago

Αστέρης και Αργυρώ θα ξεπεράσουν τα εμπόδια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27 λεπτά ago

Ένταξη παιδιών σε δομές φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Βόλος: Χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς «χτυπά» την πόλη

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της

MEDIA6 ημέρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα η 23χρονη και η οικογένειά της μετά το επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού – Όλα όσα υποστηρίζει ο 45χρονος

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Τσικνοπέμπτη: Πότε θα τσικνήσουμε και πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάολα: Το μήνυμα της τραγουδίστριας μέσα από το νοσοκομείο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Πάμελα Άντερσον – Η σύζυγος του Τόμι Λι αντεπιτίθεται: «Δεν θα νοιαζόσουν, αν πέθαινα»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Παραμένουν στον Άγιο Δομίνικο η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΤΗΝΟΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΚΑΔΟ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ξαφνικά 53χρονος απόστρατος της Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή