ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας: Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, η αμυντική στρατηγική και η ενιαία Άμυνα της ΕΕ στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου στην Κύπρο

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Ο υπουργός Εθνικής ΆμυναςΝίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στη Λευκωσία, υπογράμμισε: «Σήμερα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, θα συζητήσουμε πέραν από την Ουκρανία, τα ζητήματα ασφάλειας και ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση “Ασπίδες”, της οποίας η Ελλάδα ασκεί τη διοίκηση, έχει μια πολύ κεντρική σημασία: o ρόλος τον οποίο θα έχει η διεύρυνση της εντολής και βεβαίως, η ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν».
«Θα συζητήσουμε τα ζητήματα που αφορούν την αμυντική στρατηγική της ΕΕ, την ενιαία άμυνά μας, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βραχίονα συμπληρωματικό στο ΝΑΤΟ, βασισμένο στο άρθρο 42 παρ. 7 της Συνθήκης [της ΕΕ], δηλαδή της αντίληψης για την αμοιβαία συνδρομή, την αμοιβαία βοήθεια, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» τόνισε ο κ. Δένδιας.
«Ως καταληκτική παρατήρηση», πρόσθεσε, «επειδή τελειώνει και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, να πω ότι για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού, τη στιγμή που η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, της ενιαίας ευρωπαϊκής μας οικογένειας».
«Πιστεύω ότι οι ψυχές του Γιάννου Κρανιδιώτη και του Θεόδωρου Πάγκαλου θα είναι ευτυχείς» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ18 ώρες agoAγρότες: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση 15% στην αγορά λιπασμάτων – Ποιο διάστημα καλύπτει
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες agoΟΠΕΚ+: Εν αναμονή ενδεχόμενης συμφωνίας για την τέταρτη αύξηση των στόχων πετρελαϊκής παραγωγής μέσα σε λίγους μήνες
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες agoΈνας νεκρός και τουλάχιστον 5 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ – «Εξουδετερώθηκαν» οι δύο δράστες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΠάνω σε «κινούμενη άμμο» η Αριστερά: Στο άγνωστο ο ΣΥΡΙΖΑ, έντονες διεργασίες ΜέΡΑ25 – ΝΕ.ΑΡ. και στη μέση ο Αλέξης Τσίπρας
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΠρόστιμα 270.300 ευρώ σε 55χρονο που εγκατέλειψε εννέα γατάκια σε οικόπεδο στην Καλαμαριά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ8 ώρες agoΔιεκόπη λόγω πυραυλικής επίθεσης το Χάποελ Τελ Αβίβ-Χάποελ Ιερουσαλήμ
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΙσραηλινοί έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού απαντώντας σε πυρά της Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΈλον Μασκ: Ένα βήμα πριν γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία – Μόλις 20 χώρες με οικονομίες μεγαλύτερες του 1 τρισ.












