Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε για καταχρηστικές χρεώσεις τραπεζών

Published

on

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε για καταχρηστικές χρεώσεις τραπεζών

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

«Η κυβέρνηση έχει ήδη παρέμβει για τις τραπεζικές προμήθειες και δεν θα διστάσει να το ξανακάνει αν υπάρξουν καταχρήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ερωτηθείς για τις τράπεζες, τις καταχρηστικές χρεώσεις και τον αναβαλλόμενο φόρο, ενώ ζήτησε φιλικότερη στάση των τραπεζών προς τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για τις προμήθειες, πράγματι υπήρχαν καταχρηστικές συμπεριφορές από τις τράπεζες, οι οποίες άπτονταν κυβερνητικής παρέμβασης. Εάν εξακολουθούμε να παρατηρούμε ότι συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές να μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον αναβαλλόμενο φόρο είπε, ότι έχει απαντήσει η ΤτΕ για πόσο θα ήταν το κόστος για τις τράπεζες από την άμεση αποπληρωμή του.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε, πως «θέλουμε οι τράπεζες να είναι πιο ευνοϊκές σε αιτήματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε οι τράπεζες να δίνουν περισσότερα στεγαστικά, να σπρώχνουν τον κόσμο περισσότερο σε αποταμιευτικά προϊόντα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε, ότι η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό και ασφαλές τραπεζικό σύστημα. Τόνισε, πως προτάσεις που συγκρούονται με το συμφωνημένο πλαίσιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο