Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Αμνηστία: Καλεί τις ελληνικές Αρχές να στηρίξουν τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Published

on

Spread the love

Μέσω αυτής καλεί τις ελληνικές Αρχές να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους να προστατεύουν και να στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία, και του δικαιώματός του να έχει ιδιωτική διαβούλευση και επαφή με τον δικηγόρο του, καθώς και να επιτρέψουν στην οικογένειά του να είναι στο πλευρό του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους να προστατεύουν και να στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία, και του δικαιώματός του να έχει ιδιωτική διαβούλευση και επαφή με τον δικηγόρο του, καθώς και να επιτρέψουν στην οικογένειά του να είναι στο πλευρό του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Οποιαδήποτε επανεξέταση της τρέχουσας κατάστασης του Μιχαηλίδη θα πρέπει να λάβει υπόψη στις διαβουλεύσεις τις ανησυχίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα του Μιχαηλίδη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία και του δικαιώματός του να μιλήσει εμπιστευτικά με τον δικηγόρο του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 Οι κρατούμενες/-οι απεργοί πείνας πρέπει να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά το δικαίωμά τους στην υγεία. Θα πρέπει να έχουν επαρκή πρόσβαση σε ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας που παρέχουν υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία, συμπεριλαμβανομένων των αρχών της εμπιστευτικότητας, της αυτονομίας και της συναίνεσης μετά από ενημέρωση. Η απεργία πείνας ενός ατόμου δεν πρέπει να θίγει καμία άλλη πτυχή της υγειονομικής του περίθαλψης. Οι αρχές δεν πρέπει ποτέ να απαιτούν από τους επαγγελματίες υγείας που περιθάλπουν απεργούς πείνας να ενεργούν κατά τρόπο αντίθετο προς την επαγγελματική τους κρίση ή την ιατρική δεοντολογία.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν) με επιστολή του στον πρωθυπουργό εκφράζει και εκείνος με τη σειρά του την ανησυχία του για τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΩΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ «ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΖΩΝΤΑΝΟ…)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΤΟΝ πρωθυπουργό  κ. Μητσοτάκη και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου

 «η Ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται άπαξ και έχει ημερομηνία λήξεως και έχουμε το δικαίωμα να τη χαρούμε, να την μοιραστούμε, να δημιουργήσουμε. ΄Ε! το γεγονός ότι το σύστημα μας εμποδίζει να κάνουμε όλα αυτά και μας οδηγεί στην κατάθλιψη ,στη μιζέρια ,στην ανεργία, στην ανασφάλεια, με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι δημοκρατία…» Χρόνης Μίσσιος

 

Άλλη μια φορά επέτειος για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Η κα Σακελλαροπούλου θάχει πολλούς επίσημους καλεσμένους απόψε στον κήπο του Μεγάρου.

Καλεσμένοι και προσκεκλημένοι δεν θα είναι  άλλη μια φορά οι πρωταγωνιστές της ανατροπής της 7χρονης χούντας ,οι φάροι και οι μαχητές που λέει κι ο κΜητσοτάκης   που εμφανίζεται υποκριτικά  ως προστάτης από το ψέμα και την δημαγωγία. Απόντες θα είναι οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου,ο Σπύρος Μουστακλής,ο Αλέκος Παναγούλης,ο Ανδρέας Λεντάκης,ο Μίκης Θεοδωράκης,ο Μανώλης Γλέζος,ο Λάκης Σάντας,ο Περικλής Κοροβέσης ,οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές ,βασανισμένοι και εξόριστοι της ζωής που χάθηκαν ή  επιβίωσαν από τα ΕΑΤ ΕΣΑ και τα ξερονήσια.

Όχι δεν θάναι κανείς εκεί να μοιραστεί το ψέμα της πολιτειακής ηγεσίας για «πολιτική σταθερότητα» ,τις αξίες του «Κράτους Δικαίου»  και τον αυτοθαυμασμό του «δημοκρατικού τόξου»  που απαξιώνει πρώτα το ίδιο  την κοινωνία και την πολιτική!

Γιατί η σημερινή σας Δημοκρατία  κ Μητσοτάκη είναι συμβολή στην γέννηση  της τρομοκρατίας ,την έχετε «αδειάσει» την Ζωή  από δικαιώματα, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Είναι βιασμένη και κακοποιημένη και δεν έχει ελπίδα επιβίωσης στα χέρια σας….

Δολοφόνοι με στολή ελεύθεροι και ατιμώρητοι και μια δικαιοσύνη σαν «κάλπικη λίρα»  δεν εμπνέουν για σιγουριά και ασφάλεια .

Αποφάσεις Δικαστικές που προωθούν την ανισότητα, τον διχασμό και την αστάθεια δεν τιμούν την Δημοκρατία, δεν είναι η φωνή της, είναι ο τάφος της!

Καθεστώς εξαίρεσης για τους Αναρχικούς, για τα Εξάρχεια, για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, αποθέωση και υποστήριξη κάθε αστυνόμου τραμπούκου ή διμοιρίας με πολιτική εντολή του Κρατικού Μηδενισμού!

Δεν αγωνίσθηκαν για τούτο το σημερινό χάλι, την νομιμοποίηση  της απανθρωπιάς  και την βαρβαρότητα οι ήρωες εκείνοι που επικαλείται «χάριν της ημέρας» ο κΜητσοτάκης και οι θεσμικοί παράγοντες που θα συντρέξουν λάγνοι για παρουσία και φωτογράφηση στην φιέστα  του προεδρικού μεγάρου .

Δεν έγιναν θυσία και μάτωσαν τα χώματα της πατρίδας πατεράδες και παππούδες για να δολοφονείται εδώ και δύο μήνες αργά-αργά  σε ένα θάλαμο νοσοκομείου της Λαμίας ο αναρχικός απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης πού όσο και να διαφωνώ με τον ατομικό και αδιέξοδο τρόπο που εναντιώθηκε στην σύγχρονη εξουσιαστική τυραννία, έχω υποχρέωση να είμαι στο πλευρό του!

Γιατί η πραγματική ενότητα βρίσκεται στο σπάσιμο της σιωπής και της ανοχής μπροστά στο άδικο και το έγκλημα! ‘Οποιο όπλο  κι αν έχει το έγκλημα ,όποιο προσωπείο κι αν έχει ο Δολοφόνος!

Εκεί βρίσκεται η πραγματική ευθύνη κ. Μητσοτάκη και κα Σακελλαροπούλου ,εκεί η ζωή δημιουργεί και εμποδίζει τον άνθρωπο από την τραγωδία της κτηνωδίας και του αίματος που την οδηγεί ένα ανθρωποκτόνο σύστημα που δυστυχώς κάνατε το λάθος της επιλογής να το υπηρετείτε χωρίς να παρεμβαίνετε ακόμα και στις υπερβολές και στις παρεκτροπές του, χωρίς να τηρείτε τους κανόνες και τις ισορροπίες που  προκαλούν αξεπέραστο  πόνο και ανθρώπινες απώλειες.

Η Δημοκρατία δεν είναι όμως η άσκηση πολιτικής  χωρίς ήθος και με άφθονο Μουσολινικό ύφος, αυτό είναι η κηδεία της και όχι το «αντλιοστάσιο της αισιοδοξίας», δεν υπάρχει σήμερα και αύριο με τούτη την «Δημοκρατία»-κολαστήριο….

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης από στιγμή σε στιγμή  υπάρχει περίπτωση- όπως πάει το «οργανωμένο σύστημά σας» να τα καταφέρει – να μην είναι ζωντανός. Θα τον έχετε αφήσει εξήντα και πλέον ημέρες   να λιώνει στο κρεβάτι της εκδίκησης και του αυταρχισμού. Και ο απόλυτος παραλογισμός είναι πώς ο κρατούμενος έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής, σπουδάζει στην Γεωπονική σχολή μέσω της φυλακής(έχει ολοκληρώσει 52 μαθήματα από τα 107),έχει πάρει 200 εκπαιδευτικές άδειες χωρίς να τις έχει παραβιάσει ….και εσείς πάραυτα ,παρά το ότι έχει ακολουθήσει το «γράμμα του νόμου σας» , τον σκοτώνετε!

Αυτό που σήμερα συμβαίνει σε βάρος του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι η αποκορύφωση της αθλιότητας και της Ντροπής. Και η Δημοκρατία τέτοιες μέρες του καλοκαιρινού καύσωνα άσχημα καίγεται αφού πρώτα έχει «αφυδατωθεί» από κάθε τι ανθρώπινο, φοράει πένθος και όχι γιορτινά φορέματα……Να την χαίρεστε…..

Η στιγμή απαιτεί υπευθυνότητα και ελπίζω απελπισμένα πώς θα σκεφθείτε ,λίγο πριν την τελευταία στιγμή …..σωστά….

Η εξουσία ας συνέλθει…..

ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΖΩΝΤΑΝΟ

 

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)

Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

VIDEO1 ημέρα ago

Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

VIDEO4 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτό είναι το ολλανδικό «σχέδιο Δέλτα» που ετοιμάζουν για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή