Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστικοί μπελάδες Τραμπ στην πορεία για τις εκλογές του 2024

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Για αρκετό καιρό φαινόταν ως εάν ο Ντόναλντ Τραμπ να κατάφερνε να αποφεύγει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η έρευνα του Ειδικού Ανακριτή Robert Mueller δεν κατάφερε να αποδείξει συνενοχή του Τραμπ στην υποτιθέμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, ενώ δύο φορές η Γερουσία απέρριψε τα αιτήματα παραπομπής του, ενώ για αρκετό καιρό φαινόταν να έχει τελματώσει η έρευνα της Εισαγγελίας του Μανχάταν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Όμως, τώρα που ο Τραμπ δείχνει να διευρύνει την επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και να παραμένει ο δημοφιλέστερος υποψήφιος του κόμματά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, φαίνεται ότι κάπως αλλάζουν τα πράγματα σε σχέση με ενδεχόμενα δικαστικά προβλήματα.

Η σημασία της έρευνας στην έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα

Όλα αυτά εξηγούν τη σημασία που είχε η έφοδος και έρευνα του FBI στη Mar-A-Lago την εντυπωσιακή έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, που και τώρα αλλά και όταν ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν το πραγματικό στρατηγείο του.

Πρώτα από όλα το ίδιο το γεγονός ότι εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα για να οργανωθεί η έφοδος και η έρευνα σημαίνει ότι υπήρξε δικαστής ο οποίος εξέτασε τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεται το αίτημα και έκρινε ότι υπήρχαν αρκετές ενδείξεις ότι ο Τραμπ είχε παραβιάσει το νόμο.

Προφανώς και οι σε βάρος του κατηγορίες είναι χαμηλότερης ηθικής απαξίας από όσες αρχικά του είχαν αποδοθεί και δεν περιλαμβάνουν το εάν προσπάθησε να παραβιάσει ουσιαστικά το Σύνταγμα παροτρύνοντας στα έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου 2021.

Όμως, ακόμη και έτσι δεν παύουν να αφορούν κυρίως το εάν κράτησε στη Φλόριντα παράνομα έγγραφα και άλλο υλικό που αφορά τη θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ και το οποίο βάζει της αμερικανικής νομοθεσίας είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στα επίσημα προεδρικά αρχεία.

Πρόσκληση για ένορκη κατάθεση σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ανοίγει ξανά η δικαστική διερεύνηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου κλήθηκε να δώσει ένορκη κατάθεση στο γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως για την Πολιτεία της δραστηριότητες real estate της οικογένειάς του.

Εδώ και χρόνια η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς συγκεντρώνει στοιχεία για να διαπιστώσει εάν ο Τραμπ και η εταιρεία του «φούσκωναν» τεχνητά την αξία των ξενοδοχείων του, των γηπέδων γκολφ του και των άλλων περιουσιακών στοιχείων του.

Αυτό κατέληξε στην εκτίμηση ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας του Τραμπ ήταν εξαπατητικές ή παραπλανητικές. Αυτό κατέστησε αναγκαία την ανάκριση του Τραμπ και δύο εκ των παιδιών του για να προσδιοριστεί ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτές τις πρακτικές.

Η έρευνα αυτή αφορά μια αστική υπόθεση και δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις, μόνο σε αστικές αξιώσεις. Μάλιστα, υπάρχουν δύο βασικά ενδεχόμενα: είτε η Τζέιμς θα προχωρήσει σε μια αγωγή σε βάρος του, που θα μπορούσε να πάρει καιρό μέχρι να εκδικαστεί. Σε αυτή την περίπτωση εάν κερδίσει την αγωγή, θα επιβληθούν αυστηρές χρηματικές ποινές στον Τραμπ και περιορισμοί στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί τελικά με τους δικηγόρους του αμερικανού προέδρου κάποιου είδους συμβιβασμό, όπου και πάλι θα κληθεί να καταβάλει σημαντικά ποσά.

Ωστόσο, γύρω από την κατάθεση αυτή υπάρχει πάντα και η σκιά της ενδεχόμενης ποινικής δίωξης, καθώς η Εισαγγελία του Μανχάταν εδώ και καιρό διεξάγει μια παράλληλη ποινική προανάκριση, πάλι με αντικείμενο το εάν ο Τραμπ τεχνητά διόγκωνε την αξία των ιδιοκτησιών του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο η κατάθεση του Τραμπ να δώσει νέα ώθηση και στην ποινική δίωξη που φαινόταν να παραπαίει.

I take the Fifth

Τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης, επικαλούμενος την Πέμπτη Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος που δίνει το δικαίωμα σε κάποιον που καλείται να καταθέσει να μην απαντήσει σε ερωτήσεις για να μην ενοχοποιήσει τον εαυτό του.

Μόνο που συνήθως στα μάτια της κοινής γνώμης μιας τέτοια στάση ενώπιον ανάκρισης φαντάζει πάντα ως μια έμμεση παραδοχή ενοχής. Για αυτό και στη δήλωσή του ο Τραμπ υποστήριξε ότι κάποτε ρώτησε «εάν είσαι αθώος, γιατί να επικαλεστείς την Πέμπτη Τροπολογία», όμως τώρα γνωρίζει την απάντηση: «όταν η οικογένειά σου,  η εταιρεία σου, όλοι οι άνθρωποι του περίγυρού σου γίνονται στόχοι ενός αβάσιμου και με πολιτικά κίνητρα κυνηγιού μαγισσών που υποστηρίζεται από δικηγόρους, εισαγγελείς και τα Fake News Media, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή».

Η διερεύνηση για όσα έγιναν στις εκλογές του 2020

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και άλλες παράλληλες δικαστικές έρευνες που σχετίζονται με την προεδρία του.

Υπάρχει καταρχάς η έρευνα που κάνει η ειδική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021. Οι καταθέσεις που έγιναν εκεί συνέδεσαν σε σημαντικό βαθμό τον Τραμπ με το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην εισβολή των οπαδών του στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Έπειτα υπάρχει έρευνα σε ομοσπονδιακό επίπεδο για το πώς ενεπλάκη στις προσπάθειες να ανατρέψει την εκλογική του ήττα ενώ ένας περιφερειακός εισαγγελέας στην Πολιτεία της Τζόρτζια εξετάζει το εάν υπήρξαν παράνομες παρεμβάσεις του Τραμπ και των συμμάχων του στην εκλογική διαδικασία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι τον υποστηρίζουν, αλλά για πόσο;

Οι δηλώσεις από τα μεριά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και των ενδεχόμενων ανθυποψήφιών του για το χρίσμα του 2024, ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικές.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τραμπ έχει μια πολύ ισχυρή βάση μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και δύσκολα θα μπορούσαν να υπάρχουν τοποθετήσεις σε βάρος του. Ιδίως όταν φαίνεται πώς η έρευνα στη Φλόριντα προκάλεσε οργή στους οπαδούς του Τραμπ.

Όμως, την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο να οδηγηθεί το κόμμα στις προεδρικές εκλογές του 2024 με έναν υποψήφιο πρόεδρο που θα έχει ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις δεν είναι κάτι που υποτιμούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το μεγάλο δίλημμα γύρω από τον Τραμπ. Υπήρξε ένας από τους πιο διαιρετικούς προέδρους που γνώρισε ποτέ η Αμερική και οι γνώμες για αυτόν εξακολουθούν να είναι πολωμένες. Αυτό σημαίνει ότι συσπειρώνει τους οπαδούς του, αλλά δεν είναι απαραίτητα ο υποψήφιος που θα μπορούσε να κερδίσει και τμήμα της βάσης των Δημοκρατικών.

Ρεπουμπλικάνοι: αντεπίθεση με έρευνα για τον γιο του Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας έρευνας σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του αμερικανού Προέδρου, σε σχέση με τις επιχειρηματικές και άλλες δραστηριότητές του και το εάν και σε ποιο βαθμό υπήρξε σύνδεσή τους με τα επίσημα καθήκοντα του πατέρα του, σε μια εμφανή προσπάθεια να διαμορφώσουν ένα αντίβαρο στις διάφορες δικαστικές έρευνες σε βάρος του τέως Προέδριυ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι που στρατολογούνται να κάνουν τατουάζ για να αναγνωρίσουν τα πτώματά τους

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) παρότρυνε χθες τους Ρώσους να εξεγερθούν εναντίον του ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στέλνουν μέλη μειονοτήτων

«Για να το τελειώσετε αυτό, πρέπει να σταματήσετε τον άνθρωπο στη Ρωσία που θέλει τον πόλεμο περισσότερο από τη ζωή», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια του καθημερινού βραδινού μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του.

Δείτε ακόμα – Ρωσία: Η μεγαλύτερη προσάρτηση εδαφών στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Ο πόλεμος στην πιο επικίνδυνη φάση του

Σε άλλο βίντεο, ο κ. Ζελένσκι απευθύνθηκε ειδικά στους κατοίκους της πολυεθνικής περιοχής του Καυκάσου. Πολλά μέλη εθνικών μειονοτήτων φέρονται να στέλνονται στις ουκρανικές εμπόλεμες ζώνες.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα για δολοφονίες, βασανιστήρια, βιασμούς και καταστροφές.

«Αυτό μπορεί να σταματήσει», αλλά ο ρωσικός λαός «πρέπει να υψώσει το ανάστημά του και να δώσει μάχη». Εξήρε επίσης αυτή που αποκάλεσε αντίσταση στη μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Να κάνουν τατουάζ

Ο κ. Ζελένσκι υποστήριξε ακόμη ότι στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 58.000 Ρώσοι.

Ο αριθμός αυτός δεν επιβεβαιώνεται από τη Μόσχα και είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε πως πολλοί ρώσοι στρατιώτες θα σταλούν στα πεδία των μαχών χωρίς διακριτικά, ούτε έγγραφα και παρότρυνε όσους στρατολογούνται να κάνουν τατουάζ με τα ονοματεπώνυμά τους ώστε να μπορούν να παραδίδονται οι πεσόντες στις οικογένειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της – Τι αναφέρει ως αιτία θανάτου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην δημοσιότητα έδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στις 6 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας εκδόθηκε από τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, εφόσον απεβίωσε στο Μπαλμόλαρ.

Το έγγραφο αναφέρει ως αιτία θανάτου της Ελισάβετ Β’ «το γήρας» (old age).

Στο πιστοποιητικό αναφέρεται ολόκληρο το όνομα της εκλιπούσης – Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία – επώνυμο: Ουίνδσορ και επάγγελμα: Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα.

Ο άνθρωπος που δήλωσε τον θάνατο της βασίλισσας ήταν η κόρη της Ελισάβετ, πριγκίπισσα Αννα.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30 λεπτά ago

Ανρί: «Το VAR σκοτώνει τη χαρά του παιχνιδιού»

ΚΟΣΜΟΣ52 λεπτά ago

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι που στρατολογούνται να κάνουν τατουάζ για να αναγνωρίσουν τα πτώματά τους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ώρα ago

“Δένει” Κριστάντε η Ρόμα – www.ertsports.gr

OIKONOMIA1 ώρα ago

Καλάσνικοφ: Ηδη φέτος έχει καταγράψει τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας 20ετίας

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της – Τι αναφέρει ως αιτία θανάτου

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Βόρεια Κορέα: Με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων «χαιρέτισε» την αποχώρηση της Κάμαλα Χάρις από την Σεούλ

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Πούτιν: Αναγνώρισε με προεδρικά διατάγματα Ζαπορίζια και Χερσώνα ως ανεξάρτητα κράτη

ΜΠΑΣΚΕΤ2 ώρες ago

Λεμπρόν: All-time πεντάδα των Λέικερς χωρίς Τζαμπάρ

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Μόσχα: Τελετή προσάρτησης ουκρανικών εδαφών με «μεγάλη ομιλία» του Πούτιν

ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες ago

ΗΠΑ: Timelapse βίντεο για τον κυκλώνα Ίαν προκαλεί δέος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Η τραγική ιστορία ενός 60χρονου γιατρού γράφεται κάθε μέρα στους δρόμους του Βόλου..

MEDIA6 ημέρες ago

Δεν κράτησε ούτε 2 εβδομάδες: Σε μετωπική Λιάγκας και Νομικού, τέλος από το Πρωινό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων από 800 έως 1000 ευρώ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα: Άνετη η Ελλάδα, “καίγεται” η Κύπρος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Σαββάτου: Κύπρος – Ελλάδα προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Έκανε ποδήλατο στον Άναυρο και κατέληξε.. στο νοσοκομείο Βόλου

MEDIA4 ημέρες ago

Τζούλια Αλεξανδράτου: Αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού της (Pics)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε με πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Κάμντεν του Λονδίνου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο γνωστός ξενοδόχος του Βόλου Βασίλης Ταλαδιανός

MEDIA5 ημέρες ago

Στα 38 της πιο χυμώδης από ποτέ: H Γωγώ του «Καφέ της Χαράς» είναι πλέον μια εντυπωσιακή γυναίκα (Pics)

Δημοφιλή