ΕΛΛΑΔΑ
Δημήτρης Λιγνάδης: Χαμός στη δίκη του μεταξύ των δικηγόρων – Διέκοψε το δικαστήριο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν έλειψαν και οι προσωπικές αντεγκλήσεις
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται από το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κατά τη διάρκεια της δίκη δεν έλειψαν και οι προσωπικές αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί το δικαστήριο να διακόψει για λίγο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η διαδικασία.
Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;
Κούγιας: Καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!
Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!
Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!
Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…
Βλάχος: Πηδά τη μάντρα και εσύ!
Nωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να διαβιβαστούν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας τον οποίο για λογαριασμό του εντολέα του έχει μηνύσει για ψευδή κατάθεση, ενώ επί μακρόν σχολίασε το περιεχόμενο της ίδιας κατάθεσης αναφερόμενος σε συγκεκριμένα σημεία που δείχνουν κενά και αντιφάσεις ,κατά την υπεράσπιση.
Ο Αλ. Κούγιας στο πλαίσιο του σχολιασμού της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «διεθνή απατεώνα». Ο Δ. Λιγναδης, όπως είπε, έχει μηνύσει τον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και έχει ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία της Αθήνας για να «λογοδοτήσει ο επικίνδυνος αυτός μάρτυρας για τη ψευδή κατασκευή του, που όπως θα αποδειχθεί αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες».
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Γ. Βλάχος, κατέθεσε αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί στο κινητό του αδελφού του Δημ. Λιγνάδη, προκειμένου «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις». Ο Γ. Βλάχος επεσήμανε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.
Η μηνυτήρια αναφορά κατά του μάρτυρα
Η υπεράσπιση υπέβαλε στο δικαστήριο και τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώτου μάρτυρα, όπου αναφέρεται ότι η κατάθεση είναι ψευδής για 19 λόγους μεταξύ των οποίων:
*Η καταγγελία της δικαζόμενης πράξης έλαβε χώρα με καθυστέρηση 10 ή 11 ετών (ανάλογα με την εκδοχή), χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία ιατροδικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δια της κλινικής εξέτασης του μηνυτή από ιατροδικαστή, της λήψεως αίματος και ούρων για τοξικολογικές εξετάσεις και της συλλογής υλικού από το σώμα και τα ρούχα του μηνυτή προς το σκοπό της ανεύρεσης επιθηλιακών ή σπερματικών κυττάρων και τον έλεγχο DNA, δηλαδή με τα μόνα στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν επιστημονικά τη γενετήσια πράξη.
*Στο δικαστήριο ο μηνυτής δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ενώ έχοντας αμφιβόλου εγκυρότητας ιατρική βεβαίωση, εγκατέλειψε την εργασία του στην Σουηδία την 04.12.2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με κουστούμι που απλώς δοκίμασε και δεν αγόρασε με ανύπαρκτο γραφείο και αναζητά μεγάλες προσφορές. Επίσης προσπαθεί να φτιάξει εταιρεία νομιμοποίησης προσφορών με σουηδικές άδειες παραμονής και σουηδική ιθαγένεια.
*Ενώ στη μήνυση του έχει ισχυριστεί ότι κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν ΤΑΞΙ διότι απεργούσαν, αποδείχθηκε ότι την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε απεργία των ΤΑΞΙ (απάντηση Γενικού Γραμματέα ΣΑΤΑ). Στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι αφίχθη μεσάνυχτα και γί αυτό δεν υπήρχαν ταξί, ενώ η αλήθεια είναι ότι στο αεροδρόμιο (ειδικά μάλιστα Αύγουστο που υπάρχει συνεχής κίνηση τουριστών!) υπάρχουν ταξί όλο το 24ωρο.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Πάτρα: Έδεσε ένα σχοινί στο φανάρι και επιχείρησε να κρεμαστεί – Τον έσωσε περαστικός [εικόνες]


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πάγωσαν οι περαστικοί στο κέντρο της Πάτρας
Ένα πρωτοφανές και συνάμα τραγικό γεγονός συνέβη στο κέντρο της Πάτρας λίγο πριν τα μεσάνυχτα σήμερα, με άνδρα που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο νεαρός που ζει στην περιοχή της Πάτρας, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του παγώνοντας όσους βρίσκονταν στην πλατεία Ομονοίας αλλά και τους περαστικούς.
Έδεσε ένα σκοινί στο φανάρι και κρεμάστηκε
Ο νεαρός, έδεσε ένα σχοινί από ένα… φανάρι (!) και κρεμάστηκε. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή, τον είδε ένας περαστικός ο οποίος πρόλαβε και τον έσωσε.
Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον νεαρό για το νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες από το tempo24.news. Άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια, που οδήγησαν τον άνδρα στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Τουρκία: «Επιμένει στη ρητορική του δικαιώματος των παραβιάσεων»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και για τη στάση της γειτονικής χώρας μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, μίλησε ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Να σημειωθεί ότι χθες Παρασκευή δύο τουρκικά μαχητικά εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να μιλά για για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας.
Λίγες μόλις ημέρες μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, όπου ανέδειξε την τουρκική προκλητικότητα, η Αθήνα κάνει λόγο για τουρκική κλιμάκωση, επισημαίνοντας πως η ενέργεια αυτή της Τουρκίας εντάσσεται στην προσπάθειά της να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της.
Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ -το οποίο προέβη σε εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ έδωσε οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ- η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία.
«Έχουν αναβαθμιστεί οι απειλές τους»
Ο κ. Δεσποτόπουλος, μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα. «Υπάρχει κάτι πολύ ανησυχητικό και δείχνει πόσο έχουν αναβαθμιστεί οι απειλές τους. Είναι πρώτη φορά που οι Τούρκοι παραδέχονται ότι κάνουν υπερπτήσεις, είναι η πρώτη φορά που παραδέχονται ότι παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Ο εναέριος χώρος είναι σαν να μιλάμε για το έδαφος, είναι παραβίαση κυριαρχίας, είναι σαν ένα τούρκικο άρμα να προσπαθεί να περάσει τα σύνορα στον Έβρο. Και δεν λένε μόνο ότι το κάναμε, λένε ότι έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε. Αυτό δεν είναι μόνο επικίνδυνη ρητορική, είναι εμφανές ότι ο Ερντογάν έχει μπει σε μία τροχιά σύγκρουσης με την Ελλάδα, βλέπει ότι οι εκλογές είναι μία πρόκληση για εκείνον και επενδύει στην πρόκληση», ανέφερε αρχικά.
«Χθες είχαμε μία επικίνδυνη παραβίαση. Το ότι έχουμε ψυχραιμία μας έχει σώσει από πολλές στιγμές. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τους Τούρκους στο μονοπάτι της παράνοιας, όμως είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι επενδύουν στο να γίνει μία θερμή κατάσταση. Έχουν ανακοινώσει ότι τη Μεσόγειο θα βγάλουν το καλοκαίρι το τέταρτο γεωτρύπανο, έχουν αναβαθμίσει τις απειλές τους», πρόσθεσε ο κ. Δεσποτόπουλος.
«Είναι πολύ σημαντικό το τί θα κερδίσουμε σε επίπεδο ουσίας. Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει ενεργειακός κόμβος αμερικανικών συμφερόντων. Δεν έχουμε την αφέλεια να πιστέψουμε ότι θα πολεμήσει στο πλευρό της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Οι ΗΠΑ είναι αυτοί που σηκώνουν συνήθως το τηλέφωνο ώστε να αποσβέσουν μία ενδεχόμενη κρίση στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αυτός είναι ο ρόλος των ΗΠΑ. Η Τουρκία ψάχνεται για θερμό επεισόδιο γιατί αυτό θα τον βοηθήσει επικοινωνιακά στις εκλογές», κατέληξε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο για τον δικηγόρο της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο