ΕΛΛΑΔΑ
Δήμος Παλλήνης: Χρυσό στην ανακύκλωση


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η πολύ καλή δουλειά της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης και η ευαισθητοποίηση των δημοτών επιβραβεύτηκε.
Tο Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση», έλαβε ο Δήμος Παλλήνης, στην φετινή απονομή των Best City Awards 2022.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το βραβείο παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πόπη Ζινέλη, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην Αθήνα.
Ο Δήμος βραβεύτηκε ειδικότερα, για την 5ετή λειτουργία του Προγράμματος Followgreen το οποίο λειτουργεί από το 2016 και αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα επιβράβευσης των πολιτών που ανακυκλώνουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και της mobile εφαρμογής καθώς και μέσω της «Έξυπνης Γωνιάς Ανακύκλωσης».
Οι πολίτες ανακυκλώνουν, κερδίζουν πόντους και τους εξαργυρώνουν με προσφορές σε καταστήματα του Δήμου.
Έως τώρα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 2.700 χρήστες που αντιστοιχούν στο 14% των νοικοκυριών του Δήμου και έχουν γίνει 3.900 εξαργυρωμένες προσφορές τοπικών επιχειρήσεων, με 20.000.000 επιβραβεύσεις σε πολίτες.
Η δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης, δέχεται πάνω από 3.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα έχει στόχο την ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας, μέσα από 6.5000.000 εκπαιδεύσεις (αριθμός άρθρων, βιντεο, κουιζ κλπ που έχουν προβληθεί στους μαθητές) καθώς και Σχολικούς Μαραθωνίους Ανακύκλωσης, οι οποίοι διεξάγονται κάθε χρόνο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Έως τώρα, έχουν συμμετάσχει στους Μαραθωνίους, πάνω από 8.000 μαθητές οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω 115.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, κλπ)
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Ιωάννινα: Άγρια συμπλοκή ατόμων – Τραυματίστηκε αστυνομικός


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τις πρώτες βοήθειες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.
Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε στα Ιωάννινα το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του Άλσους.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, υπήρξε άγρια συμπλοκή ατόμων και το ένα από αυτά τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην 31χρονη που μαχαίρωσε τον άνδρα της
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Τραυματίας όμως είναι και ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε σπεύσει στο σημείο και δέχτηκε επίθεση από τους εμπλεκόμενους.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τις πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο έσπευσαν και παρέμειναν για αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με δύο ημεδαπούς να οδηγούνται στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Αστυνομίας για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Τέμπη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον Ανέστη που επέζησε από το δυστύχημα και αυτοκτόνησε


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μία θλιβερή ιστορία κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία του 35χρονου στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ανέστης βρέθηκε στη λίστα των διασωθέντων του τροχαίου δυστυχήματος το 2003 στα Τέμπη όπου 21 μαθητές σκοτώθηκαν. Μετά από αλλεπάλληλα χειρουργεία, το σώμα του επανήλθε, όμως τα τραύματα στην ψυχή του δεν επουλώθηκαν ποτέ.
Η καθημερινότητά του
Ο Γολγοθάς του Ανέστη ήταν γνωστός τόσο στον ίδιο όσο και στα υπόλοιπα παιδιά που είχαν επιζήσει. Ο Ανέστης πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Τελείωσε το σχολείο, έπιασε δουλειά ως φύλακας αρχαιοτήτων αλλά οι βασανιστικές σκέψεις τον στοίχειωναν καθημερινά.
«Τέτοια τραγικά γεγονότα δεν σβήνουν από τη μνήμη, δυστυχώς. Ο χρόνος αδυνατεί να επουλώσει αυτές τις βαριές πληγές και σε κάθε στιγμή επανέρχονται εκείνες οι στιγμές και τις ξαναζείς» σημείωσε ο τότε λυκειάρχης και συνοδός των παιδιών στην εκδρομή που βάφτηκε με αίμα, Δημήτρης Γκέκας, μιλώντας στο Live News.
«Πολλά παιδιά βρήκαν το δρόμο τους, όμως δεν σημαίνει ότι σβήστηκαν οι πληγές τους, αλλά βρήκαν το δρόμο να προσπαθήσουν και να κερδίσουν τη ζωή» τόνισε ο κ. Γκέκας, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν και οι γονείς που δεν μπορούν να ξεχάσουν ποτέ τα τραγικά εκείνα γεγονότα. Μιλώντας για την προσωπική του εμπειρία και τα ζητήματα που αντιμετώπισε, ο κ. Γκέκας ανέφερε ότι είχε εφιάλτες, αλλά και στην καθημερινότητά του ξυπνούσαν μνήμες από τα γεγονότα των Τεμπών.
«Ηταν τρομερό αυτό που αντίκρισα»
Η διασώστρια του Ερυθρού Σταυρού που πριν από 19 χρόνια συγκλόνισε με τη βοήθεια και την ενθάρρυνση που έδινε στους μαθητές του λεωφορείου μίλησε για τα όσα έζησε.
«Ήμουν πίσω από την νταλίκα όλα έγιναν σε ένα λεπτό, μπροστά στα μάτια μου. Βρήκα την ψυχραιμία να βοηθήσω, γιατί είμαι σαμαρείτισσα, προσπαθούσα να βοηθήσω όπως γινόταν. Ήταν τρομερό αυτό που αντίκρισα, ανέβηκα για σβήσω την μηχανή του λεωφορείου», είπε στο .
Για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ζωή τους οι επιζήσαντες, η διασώστρια των Τεμπών τόνισε την αξία των θετικών σκέψεων. «Σου έρχεται μία αρνητική σκέψη πρέπει αμέσως να την αντικαταστήσεις με μία θετική», υπογράμμισε. Στο γιατί χτυπούσε παλαμάκια εξήγησε η γυναίκα ότι χανόταν η φωνή της για αυτό χτυπούσε παλαμάκια, δεν μπορούσε να μιλήσει άλλο. «Ήταν ο μόνος τρόπος να δίνω κουράγιο στα παιδιά» εξομολογήθηκε η διασώστρια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY4 ημέρες ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Τραυματίστηκε 19χρονος στην Μπούφα τροχαίο ατύχημα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εκοιμήθη ο ιερέας Ευστάθιος Μήτρου στο Ξουρίχτι Πηλίου