Στο πλευρό 19 προσφύγων από την Ουκρανία στέκονται οι Δήμοι Ζωγράφου και Ραφήνας – Πικερμίου σε κατασκηνώσεις που χρήζουν παρεμβάσεων ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Αναφορικά με την σίτιση των ανθρώπων αυτών, την αναλαμβάνουν 2 ενορίες αφού μάλλον αδυνατούσε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου να παράσχει αυτή την υπηρεσία.

19 πρόσφυγες από την Ουκρανία θα βρούνε στέγη και τροφή στην Ελλάδα κατόπιν μιας καλής πρωτοβουλίας των Δήμων Ζωγράφου και Ραφήνας – Πικερμίου που αποδεικνύουν στη πράξη πως ενδιαφέρονται. Αυτό που όμως δημιουργεί κάποια ερωτηματικά αφορά το χρόνο που θα είναι έτοιμες οι κατασκηνώσεις να υποδεχθούν τους πρόσφυγες αφού χρήζουν παρεμβάσεων και ζητείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης να αποστείλει υλικοτεχνική υποδομή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου δεν διευκρινίζεται τι θα συμβεί αν το Υπουργείο αδυνατεί να στείλει άμεσα υλικοτεχνική υποδομή ή τελικά αν είναι δουλειά των δήμων να την διαθέτουν για την ετοιμότητα των κατασκηνώσεων.

Επίσης, απορίας άξιο είναι το γεγονός πως ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ή ο Δήμος Ζωγράφου ή και οι 2 μαζί δεν αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την σίτιση των ανθρώπων αυτών – 19 είναι στον αριθμό με τις δικές τους δομές – και ζητάνε την συνδρομή 2 ενοριών για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου:

«Τις λεπτομέρειες της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία συζήτησαν οι Δήμαρχοι Ζωγράφου και Ραφήνας Πικερμίου κύριοι Βασίλης Θώδας και Ευάγγελος Μπουρνούς, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Ραφήνας.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι 19 πρόσφυγες (γυναίκες, παιδιά και δύο ηλικιωμένοι) που έχουν ήδη φθάσει στην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις δομές των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Οι δύο Δήμαρχοι κύριοι Μπουρνούς και Θώδας μετά από ενδελεχή συζήτηση για το συντονισμό του τρόπου σίτισης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και φροντίδας με είδη πρώτης ανάγκης των ανθρώπων αυτών, αλλά και τους τρόπους νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οικίσκοι οι οποίοι με στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν να καλύψουν την προσωρινή φιλοξενία των οικογενειών, αφού πρώτα σε συνεργασία των δύο Δήμων πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες και διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο Δήμος Ζωγράφου θα πραγματοποιήσει αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης για την αποστολή υλικοτεχνικής υποδομής που θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των χώρων φιλοξενίας.

Παράλληλα μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας Πικερμίου τη σίτιση των προσφύγων αναλαμβάνουν οι δύο ενορίες Παντοβασίλισσας και Αναλήψεως, με την συνδρομή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Όπως με τον πόλεμο στη Συρία έτσι και στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία οι δύο Δήμοι παραμένουν σταθερά αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο λαό κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Γερμανία: Το τέλος της κληρονομιάς της Άνγκελα Μέρκελ