Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Δήμος Σκιάθου: Ενημέρωση για τη δημοπρασία παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού 2021

Published

on

Η Δημοτική Αρχή, δρώντας σε πλαίσιο διαφάνειας και πλήρους νομιμότητας, ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε τα αρμόδια συλλογικά όργανα, η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβούν εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του φετινού ΦΕΚ (26.3.2021),σε φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία, ενώπιον της προβλεπόμενης από το Νόμο Επιτροπής, για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας ήτοι δημοπρασία για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, τροχήλατων αναψυκτηρίων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής.Από τις 26 Ιανουαρίου, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προέβη σε ενημέρωση των όμορων επιχειρήσεων καλώντας τους «έχοντες το δικαίωμα κατά προτεραιότητα της παραχώρησης χωρίς δημοπρασία για το έμπροσθεν της δραστηριότητάς τους κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού (όμοροι), να υποβάλλουν αίτηση». Η προθεσμία της αίτησης έληγε, ως είθισται, πέντε ημέρες μετά (στις 2 Φεβρουαρίου), ωστόσο ο Δήμος μετά από επικοινωνία με τους όμορους επιχειρηματίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, λάμβανε αιτήσεις σχεδόν δυο μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 η Οικονομική Επιτροπή απέστειλε την με αρ.πρωτ.4141 Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση για το Σάββατο στις 10 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00π.μ για λήψη απόφασης κανονιστικού περιεχομένου με θέμα την παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, καθώς και τον προσδιορισμός αιγιαλών  που παραχωρούνται για άσκηση δραστηριοτήτων,(στους έχοντες το δικαίωμα άνευ δημοπρασίας (όμοροι) και β)στους μη δικαιούχους απευθείας παραχώρησης αποκλειστικά και μόνο με δημοπρασία σύμφωνα με το ΠΔ270/81)

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα με την ψήφο των Λιακόπουλου Νικολάου,

Αντωνίτσα Γεωργίου, Γιαννίτση Ιωάννη, Τσανάκα Ιωάννη και Παπαδούλια Ματούλας ενώ «παρών» ψήφισαν ο Γιαμαρέλος Νικόλαος και η Φιλαρέτου Τασούλα.(ΑΔΑ:Ψ7ΟΜΩ13-ΠΑΣ)

Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 εστάλη η με αρ.πρωτ.4154 Πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ματούλας Παπαδούλια, για έκτακτη συνεδρίαση λόγω καταληκτικών ημερομηνιών για το Σάββατο στις 11 Απριλίου 2021 για να επικυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο Συμβούλιου της 10ης Απριλίου 2021η η μείζονος αντιπολίτευση (Σκιάθος Ενωμένη)και ελάσσονος αντιπολίτευση (Νέοι Ορίζοντες για τη Σκιάθο) αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καθώς, όπως ισχυρίστηκαν δεν είχαν ολοκληρωμένη πληροφόρηση επί του θέματος.

Ωστόσο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορούσαν να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες λειτουργούν 8:00 έως 19:00, και να ενημερωθούν για τα σχετικά αρχεία του θέματος, δεδομένου ότι πρόκειται για προσωπικά στοιχεία τα οποία δεν ανακοινώνονται.

Η ήσσονος αντιπολίτευση (Λαϊκή Συσπείρωση) με ανακοίνωσή της απείχε από την Συνεδρίαση.

Την Κυριακή εστάλη εκ νέου Πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στις 09:00π.μ. έχοντας την ίδια ημερήσια διάταξη όπου και πάλι η μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευση δεν ενέκριναν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συνεδρίασης και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να συνεχιστεί η διαδικασία της συνεδρίασης.

Η καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια των δημοπρασιών από τον Δήμο είναι στις 30 Απριλίου 2021 στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία σε αυτό το χρονικό περιθώριο η διενέργεια των δημοπρασιών παραχωρείται αυτόματα στην Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας.(Με τον Δήμο να λαμβάνει το ποσοστό 70% έναντι της Κτηματικής Υπηρεσίας με ποσοστό 30% επί των δημοπρασιών ανεξάρτητα από που θα διεξαχθεί η διαδικασία).

Ο Δήμαρχος Σκιάθου δήλωσε πως «για ακόμη μία φορά οι μειοψηφίες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις  και να παρεμποδίσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας από πλευράς του Δήμου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα σχετικά με τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Οι δύο μειοψηφίες συνετάχθησαν και έγιναν ένα εμπόδιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τον Δήμο, ένα εμπόδιο για τον δημότη,ένα εμπόδιο για τον επισκέπτη, ένα εμπόδιο για τη Σκιάθο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος έχει οργανώσει εδώ και μία βδομάδα τον ευπρεπισμό των παραλιών με προσωπικό και οχήματα έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Πρασίνου, και προσπαθεί,ως έχει υποχρέωση, με κάθε τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό, να εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή εικόνα του νησιού. Όσο οι μειοψηφίες είναι εμπόδιο, η Δημοτική Αρχή θα βρίσκει τρόπους να λύνει τα προβλήματα, που εσκεμμένα δημιουργούν»

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 λεπτά ago

«Η εκδρομή»: Έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Κάλμπαρη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 λεπτά ago

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

Τέμπη: Αρπάχτηκαν στον αέρα Παγώνη και Μαυροειδάκος για τον γερανό στην Ακαδημίας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Στη Γουαδαλαχάρα η Εθνική Καράτε για το Ευρωπαϊκό

ΜΠΑΣΚΕΤ35 λεπτά ago

Πλησιάζει η ώρα για την εκλογή του νέου προέδρου του ΕΑΣΚΕ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ38 λεπτά ago

Ο Αραούχο θέλει την επιστροφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

OIKONOMIA44 λεπτά ago

ΣΕΚ: «Πλήθος ερμηνειών επιδέχεται το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ Δήμητρα»

ΚΟΣΜΟΣ47 λεπτά ago

Ρωσία: Απαγορεύει τα iPhone σε αξιωματικούς – «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ53 λεπτά ago

ΚΤΕΛ Καρδίτσας: Τα δρομολόγια Αθήνας και Θεσσαλονίκης της 25ης Μαρτίου

LIFESTYLE59 λεπτά ago

Τέιλορ Σουίφτ: Η εντυπωσιακή έναρξη της περιοδείας με… βουτιά από τη σκηνή

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σοκ στον Βόλο – Πέθανε 10χρονο αγόρι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε 63χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής πιτσαρίας από Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έως τις 31 Μαρτίου ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει δύο έκτακτα «δώρα»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Νικόλ Κίντμαν: Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της στα Όσκαρ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή 63χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής πιτσαρίας

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή