Ο Δήμος διόρθωσε ένα χρόνιο πρόβλημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων που από το 1954 που εγκαινιάστηκε δεν ήταν προσβάσιμη από όλους. Μια δαπάνη 18 χιλιάδων ευρώ χρειάστηκε τόσα χρόνια για να γίνει αποδεικνύοντας πως για να δεις ένα πρόβλημα είτε πρέπει να το έχεις ο ίδιος είτε να ενδιαφέρεσαι για τους άλλους.

Το νέο απόκτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, δεν είναι άλλο από την προσθήκη ενός ανελκυστήρα σκάλας, που εξασφαλίζει για πρώτη φορά την πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε μητέρες με καρότσια, αλλά και στην εύκολη μεταφορά μεγάλων φορτίων.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την λειτουργία της το 1954, δεν ήταν πραγματικά «ανοικτή» για όλους. Το νέο απόκτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, θα εξασφαλίσει έπειτα από χρόνια, για πρώτη φορά, την ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες που θέλουν να την επισκεφθούν», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Διορθώνουμε μια παράλειψη χρόνων, για το μεγάλο φιλαναγνωστικό κοινό των Χανίων, με μία μικρή κίνηση, που όμως αποτελούσε προτεραιότητα ουσία», επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Ο νέος ανελκυστήρας σκάλας, αξίας 18.758 ευρώ εξασφαλίστηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων και μπορεί να μεταφέρει βάρος μέχρι 250 κιλά.

Μπράβο στη δημοτική Αρχή για αυτή την παρέμβαση αν και δεν καταλαβαίνουμε για πιο λόγο έπρεπε να περάσουν σχεδόν 3 χρόνια από το 2019 που εκλέχθηκε για να διορθώσει το πρόβλημα που υπάρχει φυσικά δεκαετίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Και ο Ναϊνγκολάν ψωνίζει μέσω Shopflix.gr (vids+pics)