Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η κόντρα που αρχικά εμφανίστηκε να υπάρχει ανάμεσα σε τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο και τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ Διονύση Ακτύπη γύρω από το θέμα του εμβολιασμού με αφορμή την παρουσία του γαλάζιου βουλευτή σε μοναστήρια και τη φωτογράφισή του την πρωτοχρονιά με «αντιεμβολιαστές μοναχούς».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιστολή του Μητροπολίτη σε Μητσοτάκη

Ο ίδιος ο κ. Ακτύπης με αναρτήσεις του τις προηγούμενες ημέρες υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να τον συνδέουν κάποιοι με το αντιεμβολιαστικό κίνημα δηλώνοντας ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού. Ωστόσο αντίθετες γνώμες εκφράζει ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ο οποίος με επιστολή του στον πρωθυπουργό κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ υπονομεύει τον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού καθώς επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τη στάση του βουλευτή Ζακύνθου Διονυσίου Ακτύπη» επισημαίνει στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και επισήμαινε μεταξύ άλλων:

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος τη μάχη για να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με τους αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Διαβάστε επίσης: Διονύσης Ακτύπης – Απαράδεκτο να με συνδέουν με τους αντιεμβολιαστές

Συμφέροντα και ιδιωτικοποιήσεις

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στα όσα απάντησε ο βουλευτή της ΝΔ λέγοντας ότι ως γιατρός ο ίδιος είναι υπέρ του εμβολιασμού, συμπεριλαμβάνει και αιχμές καθώς αποδίδει τις επιθέσεις που δέχεται στις «τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών».

Μάλιστα ο κ. Ακτύπης με τον πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου και νυν Δωδώνης Χρυσόστομο είχαν άγρια κόντρα στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό IONIAN το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το imerazante.gr ο βουλευτής της ΝΔ απέδωσε ευθέως την άποψη ότι η επίθεση των Μητροπολιτών στο πρόσωπό του έχει να κάνει με την περίφημη υπόθεση του Ναυαγίου της Ζακύνθου, «κατηγορώντας» μάλιστα τον Μητροπολίτης Δωδώνη κ.κ. Χρυσόστομο, ότι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο γιατί έθιξε στη βουλή τα συμφέροντά του και ότι η εκκλησία επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει την περιοχή στα ορεινά της Ζακύνθου.

Πληρωμένο εμβόλιο και «by by»

Ακολούθησε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Δωδώνης κκ Χρυσοστόμου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίσκεψη του βουλευτή Ζακύνθου στα μοναστήρια όπου υπάρχει τάση αντιεμβολιαστική.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης κκ Χρυσόστομος άφησε αιχμές για «πληρωμένο» εμβόλιο από την πλευρά των Μοναχών, δίχως όμως να δοθεί συνέχεια στη συζήτηση.

Τέλος ο Μητροπολίτης Δωδώνης με τα λόγια «by by κ. Ακτύπη» θέλησε να αποχαιρετίσει τον βουλευτή όταν διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr