Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διπλασιάστηκαν σχεδόν οι εκταμιεύσεις των στεγαστικών δανείων

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, 08:20

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυξημένη ζήτηση σε σχέση με το περυσινό δεύτερο εξάμηνο του 2018 παρατηρείται φέτος στον τομέα της στεγαστικής πίστης, κλείνοντας μια χρονική περίοδο δεκαετούς σχεδόν καθοδικής πορείας νέων εκταμιεύσεων στον τομέα αυτό. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αρμόδιων τραπεζικών στελεχών που επικοινώνησε το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι συνολικές νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ, σε σχέση με περίπου 250 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όπως τονίζουν τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη, τα μεγέθη αυτά απέχουν κατά πολύ από την «χρυσή» εποχή της στεγαστικής πίστης που κορυφώθηκε το 2007 με συνολικές εκταμιεύσεις που ξεπέρασαν σε ετήσια βάση τα 16 δισ. ευρώ. Οι εκταμιεύσεις αυτές δεν είναι πλέον το ζητούμενο ούτε το επιθυμητό για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη. Το ζητούμενο είναι μια υγιής ζήτηση που θα εξασφαλίζει και μια ομαλή αποπληρωμή των δανείων.

Σχολιάζοντας την χαμηλή ζήτηση επιτελικά τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι πάντα μετά από μια μεγάλη περίοδο βαθειάς κρίσης, η ανάκαμψη της στεγαστικής πίστης έρχεται με μια μικρή χρονική υστέρηση. Αρχικά παρατηρείται αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς επιχειρήσεων και μετά στην λιανική τραπεζική. Σε κάθε περίπτωση η πορεία της ζήτησης επηρεάζεται άμεσα από τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της οικονομίας.

Που εστιάζουν την προσοχή τους οι τράπεζες

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει νέα προσωποποιημένη τιμολόγηση στεγαστικών δανείων. Ειδικότερα, με βάση τη νέα πολιτική, ο κάθε πελάτης θα απολαμβάνει εξατομικευμένο επιτόκιο, σύμφωνα με το προσωπικό του πιστωτικό και οικονομικό προφίλ, καθώς και ειδικότερων παραμέτρων του δανείου που αιτείται.

Με αυτό τον τρόπο, τονίζουν τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη, ο κάθε πελάτης λαμβάνει το καλύτερο δυνατό επιτόκιο, ως αποτέλεσμα της πλέον σύγχρονης και αποτελεσματικής διαδικασίας τιμολόγησης, ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στη διαμόρφωση του επιτοκίου του, έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Τα στεγαστικά δάνεια κυμαινομένου επιτοκίου χορηγούνται με βάση το Euribor 1 μηνός, πλέον σταθερού περιθωρίου για όλη τη διάρκεια του δανείου από 2,65% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75).

Η Εθνική Τράπεζα από την πλευρά της προσφέρει μια σειρά λύσεων στον τομέα της στεγαστικής πίστης. Δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, δάνεια με χαμηλή δόση για τα πρώτα 1, 2 ή 3 έτη. Επίσης δάνεια για ανακαίνιση σπιτιού έως 20.000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις και χωρίς προσημείωση ακινήτου, με ανταγωνιστικό επιτόκιο για κάθε είδους επισκευές. Επίσης δάνειο που συνδυάζει κυμαινόμενο επιτόκιο και ανώτατο όριο δόσης από το 2ο έως και το 6ο έτος, δάνεια, με σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 3,5 έτη. Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει πλέον και στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση και σταθερό επιτόκιο για έως και 30 χρόνια, με τα ανταγωνιστικότερα επιτόκια της αγοράς, ενδεικτικά 3,64% για 30 χρόνια και 3,50% για 20 χρόνια. Όπως αναφέρουν στελέχη της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει μακρόχρονη συσσωρευμένη εμπειρία στον τομέα της στεγαστικής πίστης, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της στεγαστικής πίστης της χώρας.

Η Eurobank στρέφεται στη νέα γενιά στεγαστικών προγραμμάτων με δυνατότητα σταθερής δόσης, για όλη τη διάρκεια του δανείου και χωρίς κόστος σε περίπτωση πρόωρης, μερικής ή ολικής αποπληρωμής, εγκαινιάζοντας την επανεκκίνηση της αγοράς στεγαστικών δανείων, με σύγχρονους όρους.

Η τράπεζα παρέχει έτσι τη δυνατότητα, σε κάθε ενδιαφερόμενο, να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα ή θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα στην αγορά ακινήτων και δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει απάντηση σχετικά με την οικονομική προέγκριση του δανείου εντός 3 εργασίμων ημερών από την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών. Στα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σταθερών προγραμμάτων στεγαστικών δανείων περιλαμβάνονται σταθερό επιτόκιο για τρία, πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι, εικοσιπέντε και τριάντα έτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου. Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής. Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Παράλληλα, ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η τράπεζα διαθέτει και όλα τα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς, ενώ μεταξύ άλλων προσφέρει για τα στεγαστικά δάνεια προσωποποιημένη τιμολόγηση, άμεση εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά με τα στεγαστικά δανειακά προϊόντα είτε μέσω της νέας αποκλειστικής γραμμής εξυπηρέτησης διαδικτύου.

Για τα νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) προσφέρει όλα τα παραπάνω προγράμματα για απόκτηση ακινήτου, με σημαντικά μειωμένη δόση για τους πρώτους 6 μήνες μέσω καταβολής μόνο τόκων. Τα παραπάνω προγράμματα ισχύουν και για δάνεια για επισκευή ακινήτου.

Η Alpha Bank διαθέτει στεγαστικά δάνεια που καλύπτει κάθε στεγαστική ανάγκη με πλήθος επιλογών καθ΄ όλη τη διάρκεια αποπληρωμής του. Για παράδειγμα με το στεγαστικό δάνειο Alpha Κατοικία χρηματοδοτείται για κάθε στεγαστική ανάγκη, όπως για την αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση, επισκευή κάθε είδους κατοικίας ή άλλου ακινήτου, καθώς και για την απόκτηση οικοπέδου. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το είδος του επιτοκίου που του ταιριάζει, προκειμένου να έχει είτε μία σταθερή δόση μέσω της επιλογής σταθερού επιτοκίου από 5 έως και 30 έτη, είτε να επωφεληθεί από τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς μέσω της επιλογής κυμαινομένου επιτοκίου που συνδέεται με το Euribor τριών μηνών. Επίσης, μπορεί να επιλέξει το ποσό της μηνιαίας δόσης που επιθυμεί να πληρώνει στην αρχή του δανείου, ώστε να διευκολυνθεί με τις αυξημένες υποχρεώσεις που συνοδεύουν μία νέα κατοικία.

Επιλέγοντας τη δυνατότητα «Χαμηλή Εκκίνηση» ορίζει ο ίδιος το ποσό της δόσης που επιθυμεί να πληρώνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι μειωμένο έως και 50% σε σχέση με την κανονική του δόση. Προσφέρεται χρηματοδότηση που ανέρχεται στο 80% της αξίας του ακινήτου και έως το 100% του συμβολαίου αγοράς, με ελάχιστο ποσό 15.000 ευρώ (διάρκεια του δανείου από 5 έως 35 έτη, επιτόκιο σταθερό για 5, 10, 15, 20, 25 ή 30 έτη, κυμαινόμενο με βάση το επιτόκιο Euribor τριών μηνών πλέον σταθερού περιθωρίου από 3,30%, πλέον εισφοράς του Ν. 128/75, το οποίο καθορίζεται στην αρχή του δανείου ανάλογα με το ποσό του δανείου και το ποσοστό χρηματοδότησης).

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μυστηριώδης γαλάζια σπείρα στον ουρανό της Χαβάης

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Φυσικά το εντυπωσιακό και παράδοξο θέαμα προκάλεσε πλήθος θεωριών (στα όρια της συνωμοσίας) στο διαδίκτυο.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παγκόσμια έκπληξη αλλά απορία ακόμη και σε αστρονόμους προκαλούν οι εικόνες μιας μπλε δίνης που καταγράφηκε από ιαπωνικό τηλεσκόπιο πάνω από τη Χαβάη στις 18 Ιανουαρίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η κάμερα Subaru-Asahi Star κατέγραψε μια μυστηριώδη ιπτάμενη σπείρα πάνω από το ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης», η οποία «φαίνεται να σχετίστηκε μετα την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου από την εταιρεία SpaceX», έγραψαν οι ειδικοί που χειρίζονται το τηλεσκόπιο Subaru στις 19 Ιανουαρίου.

Το Αστρονομικό Παρατηρητηρίο της χώρας κοινοποίησε καρέ στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, γράφοντας πως «στην αρχή ήταν απλώς μια μικρή κουκκίδα. Στη συνέχεια, εκτίναξε κάτι που έμοιαζε με τόξο. Έγινε ελαφρώς μεγαλύτερη. Μια φωτεινή κουκκίδα εμφανίστηκε στη σταγόνα και στη συνέχεια μεγάλωσε και μετατράπηκε σε σπείρα».

Φυσικά το εντυπωσιακό και παράδοξο θέαμα προκάλεσε πλήθος θεωριών (στα όρια της συνωμοσίας) στο διαδίκτυο.

«Είναι ένα ρήγμα στο χωροχρονικό συνεχές», σχολίασε ενδεικτικά χρήστης με μπόλικη φαντασία.

Η πραγματική αιτία αυτής της μυστηριώδους μπλε δίνης στον ουρανό ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με την τελευταία εκτόξευση δορυφόρου της SpaceX, στις 18 Ιανουαρίου από τη Φλόριντα.

Αφού ένας πύραυλος εκτοξευθεί στο διάστημα και γίνει δορυφόρος, θα επιστρέψει στη γη έχοντας πρώτα αποβάλει τα καύσιμα του πυραύλου, τα οποία και μάλλον είναι η προαναφερθείσα μπλε σπείρα αφού όταν το καύσιμο του πυραύλου εκτοξεύεται, παγώνει και κρυσταλλώνεται σε σχήμα σπείρας και στη συνέχεια φωτίζεται από τον ήλιο.

Μάλιστα, το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΠΗΓΗ


Post Views: 1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πλανήτης Άρης: Σπάνια φωτογραφία από μετεωρίτη στην επιφάνεια

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ο μεταλλικός μετεωρίτης έχει καλυφθεί σε μεγάλο ποσοστό από την κόκκινη άμμο του Άρη

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν κάποιος έλεγε πριν από 20 χρόνια, ότι βλέπει φωτογραφία ενός μετεωρίτη που βρίσκεται στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, θα τον περνούσαν για τρελό. Και όμως, το 2023, δεν ακούγεται ούτε τρελό, ούτε είναι επιστημονική φαντασία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εικόνες από το Διάστημα είναι πλέον καθημερινότητα και η ανθρωπότητα έχει αρχίσει να τις συνηθίζει, πριν από τα πολύ σπουδαιότερα που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η NASA δημοσίευσε φωτογραφία από μεγάλο κομμάτι μετεωρίτη που εντοπίστηκε στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή, ενώ το μέταλλο του μετεωρίτη δεν φαίνεται να μοιάζει με κανένα από τα μέταλλα που διαθέτουμε στη Γη.

Δείτε την εικόνα: 

Πηγή: skai.gr

ΠΗΓΗ


Post Views: 1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 λεπτά ago

Η άγνωστη σε πολλούς διπλή αεροπορική τραγωδία της Λάρισας – Τα δύο πολεμικά αεροσκάφη που συνετρίβησαν λίγο πριν προσγειωθούν (φωτό)

LIFESTYLE6 λεπτά ago

Τραγωδία – Σταρ του Youtube βρέθηκε νεκρός στα 34 χρόνια του

ΕΛΛΑΔΑ14 λεπτά ago

Παύλος Γλύξμπουργκ: Αναθάρρησαν οι βασιλόφρονες, τον παρακαλάνε να πολιτευτεί

LIFESTYLE27 λεπτά ago

Πηνελόπη Πλάκα – «Η λογική μού λέει ότι ήταν όνειρο ενώ η αίσθηση μου διαφωνεί»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ39 λεπτά ago

Υπέστη ρήξη χιαστού ο Εμμανουηλίδης

OIKONOMIA41 λεπτά ago

Δικαιολογείται η αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία;

LIFESTYLE43 λεπτά ago

Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον είναι ίδια η Μέριλιν Μονρόε και η Μαντόνα στα νιάτα της – Με ποια την έκανε;

ΕΛΛΑΔΑ51 λεπτά ago

Καρκίνος: Πώς η περίθαλψη θα γίνει άμεση και αποτελεσματική

OIKONOMIA60 λεπτά ago

Τα υψηλά κέρδη 200 δισ. ευρώ προκαλούν και τον Λευκό Οίκο

LIFESTYLE1 ώρα ago

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Δοκίμασε το μητρικό γάλα της Ιωάννας Τούνη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε οδηγός ταξί στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

«Πάγωσε» ο Βόλος το πρωί του Σαββάτου- Πέθανε ο 62χρονος Σωτήρης Καπατσέλος

MEDIA2 ημέρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

MEDIA4 ημέρες ago

«Μαύρο Ρόδο»- Έβαλε φωτιά το ζεϊμπέκικο του Θέμη Καστρινού

LIFESTYLE7 ημέρες ago

«Έχασα τη θέση μου στο Πολεμικό Ναυτικό επειδή πήγα στο Survivor»

MEDIA6 ημέρες ago

Ο Καμπούρης ξεσκίζει τον Τατσόπουλο – «Άθλιε υβριστή του καρκίνου της αδερφής μου θα σε…»

ΣΤΟΙΧΗΜΑ5 ημέρες ago

Best Picks Δευτέρας με Super League και NBA

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας Βαλάντη Καπίτσα..

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή