ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Διπλή Ανάπλαση: Ψηφίστηκε η τροπολογία για επί 49 ετών δικαίωμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, επί του 15% των εσόδων του γηπέδου του Βοτανικού

Ψηφίστηκε (και τυπικά) την Παρασκευή (21/01) απ’ τη Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία επί του άρθρου 45 του ν. 4809/2021 (Α’ 102) που αφορά το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού και δίνει πλέον το δικαίωμα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να εισπράττει επί 49 χρόνια (αντί για 15, όπως είχε αρχικά νομοθετηθεί) το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Βοτανικού προς «εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων».

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η τροπολογία, μπήκε ως προσθήκη από το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και δη στο άρθρο 5 προβλέποντας και δυνατότητα παράτασης των 49 ετών με «…κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία: «Παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Τομέα Α Περιοχής Ανάπλασης 11 Βοτανικό -Τροποποίηση Παρ. 7 άρθρου 45 ν. 4809/2021
Το πρώτο και τρίτο εδάφιο παρ. 7 του άρθρου 45 του ν. 4809/2021 (Α’ 102) τροποποιούνται ως προς προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και παρ. 7 διαμορφώνεται ως εξής:
«7. Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των εσόδων από τα εισιτήρια και εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται σωματείο, για εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα σαράντα εννέα (49) από έναρξη παραχώρησης αυτό, λόγω απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σκοπό εψαρμογή του προγράμματος ‘Διπλή Ανάπλαση’ και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, εφαρμοζόμενων των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου παρ. 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (Α’ 121).
Πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ως άνω αποδίδεται Δήμο Αθηναίων, αναλαμβάνει συντήρηση του γηπέδου. Ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) δύναται να παρατείνεται Κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago
Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για 56χρονη γυναίκα από Γατζέα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες ago
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ελάχιστες αλλαγές στη νέα κάλπη