Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΔΟΕ- Η Επιτροπή εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της ματαίωσης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε την Τρίτη ότι εφόσον η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή, μετακίνησης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Καναδός, Ντικ Πάουντ, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης, ο οποίος είναι μέλος της ΔΟΕ από τη δεκαετία του ’70, όντας από τα παλαιότερα μέλη της Επιτροπής, τόνισε ότι υπάρχει ένα «παράθυρο» τριών μηνών, ίσως και δύο, προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση για τη μοίρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Πράγμα που σημαίνει ότι μια απόφαση για ακύρωση της διοργάνωσης θα μπορούσε να παρθεί έως τα τέλη Μαΐου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Σε αυτό το διάστημα, θα έλεγα ότι οι λαοί θα πρέπει να ρωτήσουν: Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να είμαστε πλήρως ασφαλείς για να πάμε στο Τόκιο ή όχι;» αναρωτήθηκε ο Πάουντ σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Associated Press».

Καθώς οι Αγώνες πλησιάζουν πρόσθεσε: «Πολλά πράγματα πρέπει να αρχίσουν να συμβαίνουν. Πρέπει να ξεκινήσετε να αυξάνετε την ασφάλειά σας, το φαγητό σας, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα είναι εκεί για να φτιάχνουν τα στούντιο τους».

Ο Πάουντ, πάντως, ενθαρρύνει τους αθλητές να συνεχίσουν την προπόνηση. Περίπου 11.000 αναμένονται να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η «αυλαία» των οποίων είναι προγραμματισμένη να ανοίξει στις 24 Ιουλίου, ενώ 4.400 στη διοργάνωση που θα ακολουθήσει, τους Παραολυμπιακούς, που θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου.

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που χρονολογούνται από το 1896, ακυρώθηκαν μόνο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1940 έπρεπε να διεξαχθούν στο Τόκιο, αλλά ματαιώθηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ιαπωνίας με την Κίνα και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία συνεχίστηκαν όπως είχε προγραμματιστεί το 2016 παρά το ξέσπασμα του ιού «Zika».

Ο Πάουντ επανέλαβε τη στάση της ΔΟΕ, η οποία βασίζεται σε διαβουλεύσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όργανο των Ηνωμένων Εθνών, πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση. Όσο για το ενδεχόμενο αναβολής, είπε: «Απλά δεν αναβάλλεται κάτι του μεγέθους των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπάρχουν τόσα πολλά κινούμενα μέρη, τόσες πολλές χώρες και διαφορετικές εποχές, ανταγωνιστικές εποχές λόγω και της τηλεόρασης. Δεν μπορείτε να πείτε απλά «Θα το κάνουμε τον Οκτώβριο»».

Επίσης, τόνισε ότι μετακίνηση σε άλλη πόλη φαντάζει επίσης απίθανη διότι «υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο που θα μπορούσαν να σκεφτούν την οργάνωση εγκαταστάσεων σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα για να προχωρήσει κάτι τέτοιο».

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου, Σον Μπέιλι, πρότεινε την εναλλακτική λύση της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε, ισχυρίστηκε ωστοσο ότι αυτή τη πρόταση ήταν μια απόπειρα χρησιμοποίησης του ιού για πολιτικούς σκοπούς.

Τέλος, ο Πάουντ, υποστήριξε ότι δεν θα ευνοούσε τη διάσπαση των Ολυμπιακών Αγώνων σε άλλα μέρη του κόσμου, διότι αυτό δεν θα αποτελούσε «Ολυμπιακούς Αγώνες» και όπως διευκρίνισε: «Θα καταλήξετε με μια σειρά από παγκόσμια πρωταθλήματα».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE4 λεπτά ago

«Υπήρχαν φορές που έφευγα με πάρα πολλά νεύρα, με αυτές τις συνθήκες δεν θα το έκανα ξανά»

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Χελώνα: Κινητοποιήθηκε το Λιμενικό για να σώσει τραυματισμένη καρέτα-καρέτα στον Θερμαϊκό

ΜΠΑΣΚΕΤ14 λεπτά ago

Παραμένει νατουραλιζέ ο Ντόρσεϊ – www.ertsports.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Τα πεπραγμένα του Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης

LIFESTYLE22 λεπτά ago

Αυτά τα ζώδια θα έχουν το χειρότερο καλοκαίρι

ΕΛΛΑΔΑ28 λεπτά ago

Τήνος: «Πνίγηκαν» στα σκουπίδια οι κάτοικοι – Μήνυση κατέθεσε ο δήμαρχος

ΜΠΑΣΚΕΤ31 λεπτά ago

«Βασικός υποψήφιος για την Μπασκόνια ο Σφαιρόπουλος»

ΚΟΣΜΟΣ35 λεπτά ago

Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πολωνία: Η μεγαλύτερη «εδώ και τριάντα χρόνια»

LIFESTYLE40 λεπτά ago

«Όταν αποφασίσαμε να χωρίσουμε, το παλέψαμε πολύ, πήγαμε σε οικογενειακό σύμβουλο»

ΕΛΛΑΔΑ47 λεπτά ago

Δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα: Νέα αυτοψία του ιατροδικαστή

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή