Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δοκιμή 5G δικτύου στην Ελλάδα με ταχύτητες σταθερά πάνω από 100Gbps

Published

on

Spread the love


Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 19:41

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

COSMOTE: Δοκιμή 5G δικτύου στην Ελλάδα με ταχύτητες σταθερά πάνω από 100Gbps

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ταχύτητες-ρεκόρ στην ασύρματη μετάδοση δεδομένων πέτυχε η COSMOTE, από τους πρώτους στον κόσμο, αφού σε συνεργασία με την Deutsche Telekom και την Ericsson πραγματοποίησαν πιλοτική μικροκυματική ζεύξη, πετυχαίνοντας ταχύτητες σταθερά άνω των 100Gbps, δεκαπλάσιες από τις υπάρχουσες εμπορικές λύσεις. Πρόκειται για ένα σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα, που αλλάζει τα δεδομένα στην ασύρματη μετάδοση data από το ακραίο δίκτυο προς το δίκτυο κορμού και απαντά στην πρόκληση της επίτευξης των πολύ υψηλών ταχυτήτων που απαιτεί η μετάβαση στα δίκτυα 5ης γενιάς. Έτσι θα μπορούν να υποστηριχθούν στο μέλλον προηγμένες εφαρμογές όπως ο απομακρυσμένος έλεγχος συσκευών και οχημάτων, cloud gaming, 360° video streaming, Virtual Reality, Augmented Reality κ.α. πάνω σε δίκτυο 5G.

Η μικροκυματική ζεύξη που πραγματοποιήθηκε ήταν μήκους 1,5 χλμ και διασύνδεσε το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, με τα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου, επιτρέποντας τη μετάδοση δεδομένων με ταχύτητες που έφτασαν έως τα 140 Gbps. Η επίτευξη των ταχυτήτων αυτών, θα επιτρέψει την παροχή υπερυψηλών ταχυτήτων Internet μέσω μικροκυματικής ζεύξης παντού, ακόμα κι εκεί όπου η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών ενδεχομένως να μην είναι δυνατή.

 


Ο Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης, δήλωσε σχετικά: «Με αυτό το πιλοτικό έργο, η COSMOTE αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας. Οι επαναστατικές τεχνολογίες ασύρματης μετάδοσης δεδομένων υπερυψηλών ταχυτήτων, όπως αυτή που δοκιμάσαμε σε συνεργασία με τη Deutsche Telekom και την Ericsson, θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τις σύνθετες αρχιτεκτονικές δικτύων 5G, που είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Ως η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της χώρας, επενδύουμε στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογικών υποδομών, που θα καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

«Είμαστε υπερήφανοι που επιτύχαμε μια τέτοια εκπληκτική παγκόσμια πρωτιά σε αγαστή συνεργασία με την COSMOTE και την Deutsche Telekom. Δεσμευόμαστε για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της COSMOTE με καινοτόμες τεχνολογίες που θα απλοποιήσουν την ελληνική κοινωνία του μέλλοντος», πρόσθεσε ο Γιώργος Παππάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδος.

Τεχνικές λεπτομέρειες

Για την πιλοτική εφαρμογή μικροκυματικής ζεύξης, συνδυάστηκαν πολλές καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της ασύρματης μετάδοσης με σκοπό την επίτευξη φασματικής απόδοσης που έφτασε για πρώτη φορά τα 55,2bps/Hz, όπως: τεχνολογία πολλαπλών εισόδων-εξόδων (MIMO-8×8) σε συνθήκες διάδοσης οπτικής επαφής με χρήση διπλής πόλωσης σε χιλιοστομετρικές συχνότητες στα 70/80 GHz και ασυρματικά κανάλια υψηλού εύρους της τάξης των ~2000ΜHz.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 19:41

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
OIKONOMIA4 λεπτά ago

Κτηματολόγιο: Από Τετάρτη ψηφιακά και στην Αν. Αττική οι αριθμοί προτεραιότητας

ΒΟΛΟΣ40 λεπτά ago

Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Παλαιών – «Τα φρεάτια βουλωμένα, τα νερά λιμνάζουν, θα πλημμυρίσουμε ξανά»

ΒΟΛΟΣ45 λεπτά ago

«Πνίγηκε» η παραγωγή βαμβακιού – Για απώλεια που ξεπερνά το 30% μιλούν οι πληγέντες

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν για τον κίνδυνο νέας ουκρανικής επίθεσης στην Σεβαστούπολη

TOP2 ώρες ago

Erasmus Special Dinner Gathering του Ιατρικού Συνεδρίου 6th ACTC στο Carnayo Restaurant-Ρεπορτάζ:Γιάννης Αποστολίδης

MEDIA2 ώρες ago

Η Νομολογία που δημιούργησε ο Σάκης Τζήμας με τον δικηγόρο Βόλου Ρούσσα Γεώργιο σώζει σπίτια.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 ώρες ago

Όταν ο Αγοραστός κρύβεται, εμείς αγκαλιάζουμε τον κόσμο –

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

«Σαν ομάδα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα» (vid)

TOP3 ώρες ago

Το Κρουαζιερόπλοιο Seabourn Encore μήκος 210m απο Μύκονο αφιχθεί στην Σκιάθο με πολλούς επισκέπτες-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

TOP4 ώρες ago

Στην Σκιάθο -Μάραθα δεσπόζει η Ελληνική σημαία στο Pegasus η θαλαμηγός του εφοπλιστή Δ.Παπαδημητρίου -Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

VIDEO6 ημέρες ago

Λάρισα: Έκαναν «φτερά» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτιο από τη Γιάννουλη

VIDEO5 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO2 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Άδικα έκαναν τους …δύτες οι διαρρήκτες που άνοιξαν πολυκατάστημα την ώρα που η περιοχή βούλιαζε- “Την πάτησαν” με τα… ψεκασμένα χαρτονομίσματα (φωτο) –

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

ΒΟΛΟΣ2 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή