Πώς έστησαν την φονική ενέδρα στον Άλκη

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έρχονται καθημερινά, την ώρα που οι εμπλεκόμενοι στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στον άτυχο φίλαθλο του Άρη αρχίζουν να μιλούν και να δίνουν πρόσωπα και ονόματα για τον ρόλο τους στην δολοφονική επίθεση.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από όσα συμπεριλαμβανόνται στην δικογραφία προκύπτει ότι η εντεκάδα των κατηγορούμενων, της δολοφονικής αγέλης των χούλιγκαν, είχε συγκεκριμένους ρόλους. Ηταν χωρισμένη σε ομάδες εντοπισμού των υποψήφιων στόχων, άτομα παρακολούθησης, αποθηκάριους οπλισμού και τους θηρευτές της ομάδας κρούσης που έκαναν τα εκδικητικά αιματηρά σαφάρι εναντίον των αντιπάλων τους. Δηλαδή, υπήρχε μια δομή στο επίπεδο των επιθέσεων και βασική ομάδα κρούσης διαφόρων ηλικιών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείγμα αυτών των ομάδων εντοπισμού προέρχεται από τις αναφορές σε καταθέσεις που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ:

«Ο 23χρονος πήρε κάποιον τηλέφωνο, να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου, υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο, κάλεσε και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μόνο διάσπαρτες παρέες σε πεντάδες. Τότε ο 23χρονος είπε να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά….» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.

Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αποδίδεται στον 23χρονο ένας καθοδηγητικός ρόλος. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ήταν ο «κλειδοκράτορας» του συγκεκριμένου συνδέσμου.

Η κατάθεση του αστυνομικού για το μοιραίο βράδυ

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου περιγράφει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Ο αστυνομικός περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα υποστήριξαν οι συλληφθέντες, τον σχεδιασμό της οργανωμένης, όπως φαίνεται, επίθεσης κατά οπαδών του «Άρη», του Άλκη και των φίλων του.

Ο ίδιος περιγράφει και τον ρόλο του τρίτου οχήματος το οποίο σταμάτησε στην οδό Γαζη, μπροστά από την παρέα του Άρη. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία αναζητά και 12ο άτομο.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση του αστυνομικού σε έναν από τους συλληφθείς βρέθηκε πάνω του ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κατάθεση ενός εκ των δραστών ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη με το δρεπάνι, δίνοντας άλλη τροπή στην υπόθεση.

Διαβάστε την κατάθεση του αστυνομικού:

Την 06/02/2022 εκτελέστηκαν τα εντάλματα συλλήψεως των …, …, …., …., …., …., …., …., ενώ οι …. Και …. δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται. Ο… εντοπίστηκε εξερχόμενος από την οικία του, επί της οδού Πάστερ. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’οίκον έρευνα η, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβλήθηκαν. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης και συγκεκριμένα ήταν συνοδηγός στο λευκό citroen. Ισχυρίστηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ των δύο παθόντων, προκαλώνοντας του δύο τραύματα στο πόδι, αλλά δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος. Μάλιστα, από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού χεριού, τραύμα το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

  • Διαβάστε επίσης: Παράνομοι όλοι οι σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ – Πρέπει να κλείσουν τώρα

Ο …. εντοπίστηκε εξερχόμενος της οικίας του, επί της οδού Κομνηνών -Καλαμαριά. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’ οίκον έρευνα, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλονται επίσης. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, χωρίς ωστόσο να λάβει μέρος σε αυτή, εκφράζοντας πάραυτα την μεταμέλεια του και περιγράφοντας τις πράξεις του, καθώς και των υπολοίπων δραστών, με λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε μεταξύ των δραστών της επίθεσης τους …., …., …, …. ,…. ,…. ,…. ,…. ,…., …. και έναν ακόμη άγνωστο δράστη, περιγράφοντας τις πράξεις των ανωτέρω σε αστυνομικό της υπηρεσίας μας με λεπτομέρειες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, την ημέρα του συμβάντος, βράδυ της 31/1/2022, τον πήρε από το σπίτι του με βανάκι της δουλειάς του ο ….

Η «αφορμή» για την επίθεση: «Χτυπήστε όποιον βρείτε»

Και μετά πήγαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π. Γερμανού στο κέντρο. Στάθμευσαν το αυτοκίνητο επί της Εγνατίας Οδού και μεταξύ των ατόμων που ήταν στο σύνδεσμο ήταν ο …., …. Αργότερα ήρθε ο … και ο …. που ήταν από τον σύνδεσμο τους «Μακεδόνες», μετά ήρθε μόνος του ο …. Και γύρω στις 10.00 το βράδυ ήρθε ο …. Με τον …., οι οποίοι ήταν πριν στον αγώνα βόλεϊ. Αφορμή για τον συμβάν που έγινε στην Χαριλάου, όπως ανέφερε, ήταν το γεγονός ότι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Τότε ο …. Πρότεινε να επιτεθούν οι ίδιοι στους Αρειανούς και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και σε άλλα άτομα και σε συνδέσμους. Πήρε τηλέφωνο τον …. Που είναι στον σύνδεσμο του Αμπαλαέα του ΠΑΟΚ . Μετά δε από λίγη ώρα ήρθε ο …. Μαζί με τον …. Όταν μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι, συμφώνησαν να χτυπήσουν και αυτοί Αρειανούς και μάλιστα ο …. Πήρε κάποιον τηλέφωνο, καθώς στις μικρές ηλικίες κάνει αυτός κουμάντο να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο τον πήρε τηλέφωνο πίσω το άτομο αυτό και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα συγκεντρωμένα, παρά μόνο σε πεντάδες διάσπαρτα άτομα.

Τότε ο … είπε να φύγουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά. Λίγο πριν φύγουν ο …. πήρε τηλέφωνο και κάποιο άλλο άτομο, τον οποίο όπως είπε ο …., τον έβλεπε πρώτη φορά. Αυτός ήταν γύρω στα 23-24 ετών, γύρω στο 1,70 ύψος, φορούσε σκούφο και ήταν αξύριστος. Γύρω στις 23.30 έφυγαν τρία αυτοκίνητα, για να πάνε για την επίθεση , συνολικά δηλαδή 12 άτομα, σε κάθε όχημα 4 άτομα. Είπε επίσης ότι σε κάθε όχημα ποιος ήταν, όπως ακριβώς δηλαδή τα είπε ο ….

Έκαναν βόλτες στο Χαριλάου μέχρι να βρουν κάποιο θύμα

Σχετικά με το ποιος επιβιβάστηκε και σε ποιο όχημα. Μπήκαν στο αυτοκίνητο, πρώτο πήγαινε ο … και οι άλλοι ακολουθούσαν από πίσω. Δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού. Έκαναν βόλτες στα στενά στην Χαριλάου μήπως βρουν κάποιους. Όπως ήταν εκεί στην Πλαστήρα, με τη σειρά τα αυτοκίνητα, πρώτο το citroen, πίσω το clio , το τρίτο όχημα έστριψε ξαφνικά στη Θ.Γαζή και σταμάτησε μπροστά ακριβώς στο σημείο που έγινε το συμβάν. Βγήκαν από το polo τρία άτομα, ο συνοδηγός και οι δύο που κάθονταν πίσω και ταυτόχρονα εν τω μεταξύ είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Όταν βγήκαν από το polo , τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και αυτοί απάντησαν «Άρης ρε πουτάνες». Ταυτόχρονα, βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής.

Ποιος επιτέθηκε με το μαχαίρι

Από τους πέντε Αρειανούς, οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Αναφορικά με τους άλλους τρεις Αρειανούς, πρώτα, σύμφωνα με όσα είπε, τους όρμησαν αυτοί από το polo. Βέβαια, όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, οπότε το ποιος όρμησε πρώτος ή δεύτερος είναι πολύ σχετικό ζήτημα. Από το clio βγήκαν και οι τέσσερις που ήταν εντός και όρμηξαν. Από το citroen βγήκε ο …, ο …, αλλά όπως είπε δεν επιτέθηκε ο ίδιος. Είπε επίσης ότι κατέβηκε και ο … και ο …

Μαχαίρωναν επαναλαμβανόμενα, τους είδα να κρατάνε στειλιάρια

Ο … είπε ότι πήρε στο κυνήγι τον έναν από τους Αρειανούς που έτρεξε να φύγει και όταν γύρισε, είχε τελειώσει το επεισόδιο και ξαναγύρισε στο αυτοκίνητο. Για τον … είπε ότι είχε μαχαίρι, κατέβηκε, πλην όμως δεν πήγε στο συμβάν, γιατί κύλησε το αυτοκίνητο και επέστρεψε σε αυτό. Για τον ίδιο είπε ότι ξεκίνησε και αυτός να πάει στην συμπλοκή, αλλά φοβήθηκε και επέστρεψε στο αυτοκίνητο. Για τον …. Είπε ότι πήγε κανονικά στην συμπλοκή. Από τα άτομα που επιτέθηκαν είπε ότι ο … είχε το δρεπάνι , ο … ένα μεγάλο μαχαίρι, και αυτοί όρμηξαν και επιτέθηκαν και μαχαίρωναν επαναλαμβανόμενα. Με μαχαίρι είπε ότι επιτέθηκε και ο … και χτύπησε με αυτό κάποιο από τα τρία άτομα, αλλά δεν μπορούσε να πει ποιο συγκεκριμένα.

Είπε επίσης ο … , … και ο … κρατούσαν στυλιάρια και τους είδε κανονικά να επιτίθενται και να χτυπάνε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι . Είπε επίσης για τον … και τον … ότι φορούσαν κράνη και ότι ο … με τον …. Ότι είδε ότι να χτυπάνε, αλλά δεν μπόρεσε να δει αν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχονταν επίθεση να φωνάζει «φτάνει, φτάνει» και εκείνη την στιγμή είδαν να έρχονται από την Πλαστήρα οκτώ περίπου οπαδοί του Άρη που κρατούσαν αντικείμενα.  Ταυτόχρονα τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν.

Είχε αίματα στο αυτοκίνητο

Κατά την φυγή τους είπε ότι δεν συναντήθηκαν τα τρία αυτοκίνητα, citroen, clio, polo. Αυτοί κινήθηκαν με το citroen προς την Παπαναστασίου με προορισμό το κέντρο και κάπου στο ύψος του γυράδικου του Πρασσά, μετά το κατάστημα …., έστριψαν δεξιά και στάθμευσαν το αμάξι εκεί, όπου το παράτησαν και έφυγαν πεζοί. Το αριστερό χέρι του… όπως είπε είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Για το λόγο αυτό είπε ο … έβγαλε από το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε έναν κάδο, λίγο παρακάτω από το σημείο που είχαν παρκάρει.

Εκεί αποφάσισαν ο … με τον … να φύγουν με ταξί στον σύνδεσμο στην Π.Π.Γερμανού για να δέσει το χέρι του εκεί ο …. Να γυρίσε με το βανάκι της δουλειάς για να τους πάρει κι αυτούς, τους άλλους δύο , τον … δηλαδή και τον … Οι δύο τελευταίοι είχαν δώσει στον …. ένα σημείο να τους περιμένει, αλλά τελικά δεν περίμεναν και συνέχισαν να κινούνται επί της Παπάφη. Τότε κάποια στιγμή ο … ρώτησε τον …. αν έχει τηλέφωνο, διότι ο ίδιος δεν είχε μαζί του, του είπε ότι είχε και επικοινώνησε ο … με τον … για να περάσει να τους πάρει από το σημείο που είχαν φτάσει στην Παπάφη, Άφησαν τον ….

Πέταξε το μαχαίρι σε υπόνομο

Στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π.Γερμανού και τον … τον γύρισε πίσω στο σπίτι του στην Καλαμαριά. Σε συνομιλία του… με τον … είπε ότι ο … λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το citroen  πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο. Ο …. Εντοπίστηκε εντός της οικίας του, επί της οδού Σ.Πετρούλα Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ οίκον έρευνα , οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλαμε. Επιπρόσθετα, σας υποβάλλαμε και μία Έκθεση Ανεύρεσης Οχήματος καθ’υπόδειξη και κατασχέσεως, με την οποία κατασχέθηκε το υπ’αριθμ. …. ΙΧΕ μάρκας Renault clio, χρώματος μαύρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ως μέσο μετάβασης και διαφυγής τους προς και από το θανατηφόρο επεισόδιο. Ο …. είχε μάλιστα σταθμεύσει σε ιδιαίτερα μακρινή απόσταση από την οικία του.

Συγκεκριμένα, η οικία του βρίσκεται στην οδό… όπως σας προανέφερα και το όχημα ανευρέθηκε πάνω από το Καυτατζόγλειο, στο δρόμο που βγαίνει προς τον περιφερειακό, στη συμβολή των οδών Κυριάκου Μάτση και Σκουφά. Ο … εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή Δελφών και συνελήφθη. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα  και κατάσχεση και κατόίκοιν έρευνα και κατάσχεση και συντάχθηκαν οι σχετικέ εκθέσεις που σας υποβάλλουμε.

Ο συλληφθείς είχε πάνω του κάνναβη

Επιπρόσθετα, σε βάρος του σχηματίστηκε έτερη δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς σε σωματική του έρευνα από τους αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κάνναβης). Οι… και … εντοπίστηκαν σε οικία επί της οδού Αλεξανδρείας, όπου και διενεργήθηκε κατόίκον έρευνα και κατάσχεση. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο ….ισχυρίστηκε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, επιβαίνοντας στο μαύρο Renault Clio , χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο για τις πράξεις του. Από τους υπόλοιπους δράστες ισχυρίστηκε ότι γνώριζε μόνο τον ….

Οι … και …. εντοπίστηκαν σε οικία επί της οδού Αρτέμιδος στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν προσωρινά. Σε κατοίκον έρευνα και κατάσχεση που διενεργήθηκε στη συγκεκριμένη οικία βρέθηκαν ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κάνναβη), για την οποία σχηματίστηκε και υποβάλλεται έτερη δικογραφία. Κατ΄οίκον έρευνες προς εντοπισμό των ανωτέρω διενεργήθηκαν επίσης και στις οικίες τους, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλονται. Επίσης διενεργήθηκε σωματική έρευνα και κατάσχεση σε βάρος του αδερφού του…, με την οποία κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ισχυρίστηκε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης, επιβαίνοντας μαζί με τον …. Στο τρίτο όχημα, το άγνωστο μέχρι στιγμής vw polo, μη γνωρίζοντας τον οδηγό και συνοδηγό του οχήματος. Από τους υπόλοιπους δράστες ανέφερε ότι γνώριζε μόνο τον ….

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Φάρμακα: Παράδοση κατ’ οίκον από διανομείς