«Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν ελεγχόταν αν όλοι όσοι δουλεύουν σε δομές που απασχολούν παιδιά, δεν έχουν καταδικαστεί ή / και εκτελέσει ποινή για αδικήματα όπως η παιδεραστία», τόνισε η υφυπουργός

Νέα τοποθέτηση έκανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη, μετά και την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, η οποία, σαφώς ενοχλημένη από τις πρώτες αναφορές της υπουργού στο θέμα των ευθυνών, έκανε λόγο για «δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι σκοπός να πάμε σε ένα ‘κυνήγι μαγισσών’ ή κάποιο κυνήγι ευθύνης», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ. «Αυτή τη στιγμή», προσέθεσε, «ξέρουμε ότι δολοφονήθηκε ένα παιδί και η πολιτεία μας δεν κατάφερε να σώσει το παιδί αυτό εγκαίρως. Καλόπιστα αναφέρομαι στις ευθύνες όλων όσοι συμμετέχουμε στο παζλ της παιδικής προστασίας», εξήγησε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να δούμε πώς να δουλεύουμε καλύτερα, ώστε κανένα παιδί να μην χάνεται στο μέλλον. Συνεχώς εντοπίζουμε και φτιάχνουμε κενά. Πλέον, υπάρχει μια πάρα πολύ στενή συνεργασία, ώστε υπουργείο και τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αθήνα, κοιτάμε πολύ στενά τα ζητήματα ευαλωτότητας και ζητήματα υγείας, όσο και το κομμάτι τις προσχολικής αγωγής. Είμαι σίγουρη ότι στο κομμάτι αυτό έχουμε αλλάξει πλέον σελίδα», είπε μεταξύ άλλων η υφυπουργός.

«Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν ελεγχόταν αν όλοι όσοι δουλεύουν σε δομές που απασχολούν παιδιά, δεν έχουν καταδικαστεί ή / και εκτελέσει ποινή για αδικήματα όπως η παιδεραστία. Αυτό ήταν ένα κενό, το οποίο για 200 χρόνια δεν είχε αλλάξει», σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, επισημαίνεται ότι η Αρχή έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά και πως δεν υπήρχε καμία αναφορά ή καταγγελία για τον μικρό Ανδρέα πριν από το 2018, όταν έφτασε στη Δικαιοσύνη η καταγγελία για την κακοποίηση της αδελφής του. Και αυτό, όπως επισημαίνεται, «καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έρχονται οι «δασοκομάντος»: Προσλήψεις 500 πυροσβεστών για στελέχωση της νέας υπηρεσίας