Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δυναμική εκκίνηση του ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης – P.A.D.A. από το ιστορικό γυμνάσιο Φαναρίου γενέτειρα του ιδρυτή Ι. Ραχωβίτσα

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εμπνευστής και συντονιστής της είναι ο συντοπίτης μας, Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των διωκτικών αρχών σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του κηρύχθηκε με πανηγυρικό τρόπο στη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε και πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 26/4/2022 ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με τους συντελεστές του Ινστιτούτου, στο  Φανάρι, γενέτειρα του ιδρυτή του.

Ως αφετηρία των δράσεων που θα εξαπλωθούν σε όλη τη χώρα επιλέχθηκε το ιστορικό Γυμνάσιο του χωριού, καθώς ο Γιάννης Ραχωβίτσας έχει στενούς δεσμούς μαζί του από την παιδική ηλικία.

Εκεί, στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό Γυμναστήριο του παλιού Πειραματικού Διδακτηρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας και φορέων μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για το νέο εγχείρημα, ευχόμενοι κάθε επιτυχία. Παράλληλα, καταξιωμένοι επιστήμονες, συνεργάτες του Ινστιτούτου, με εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από το μείζον ζήτημα των ναρκωτικών ανέλυσαν επιμέρους θέματα σχετιζόμενα με τη χρήση, τις εξαρτήσεις, την διάδοση και την αντιμετώπισή τους στη σύγχρονη κοινωνία μας.Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι σκοποί και οι στόχοι του P.A.D.A.,ενώ εντύπωση προκάλεσαν προσωπικές μαρτυρίες ένθερμων υποστηρικτών του Γιάννη Ραχωβίτσα για την ανθρώπινη πλευρά και για την πολυετή τεράστια συνεισφορά του ιδίου στο συνεχή πόλεμο ενάντια στην εμπορία και διακίνηση του «λευκού θανάτου» ειδικά στη νεολαία μας.

Ειδικότερα, την εκδήλωση χαιρέτησαν, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλωνκ.κ. Τιμόθεος ο οποίος εξήρε την ξεχωριστή προσπάθεια που ξεκινάει και τις ιδιαίτερες ικανότητες του καθοδηγητή της κ. Γιάννη Ραχωβίτσα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζώκας, οΕλληνοαμερικανόςπρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας κ. Κρίς Σπύρου, ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στέφανος Κούτρας και οΟικονομικός Διευθυντής της Εταιρείας «Θεόνη» χορηγού της εκδήλωσης κ. Δημοσθένης Αναστασίου. Το παρών έδωσαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής κρίσης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος,  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λίνα Αγγελάκη, Γιάννης Πατσιαούρας, Γιώργος Φούντας, Γιώργος Παπακώστας, Ηλίας Τρυφέρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, άλλοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με επιστολή του που αναγνώστηκε, ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης δήλωσε τον ενθουσιασμό του για την υλοποίηση της ιδέας του Γιάννης Ραχωβίτσα να κηρύξει την επίσημη έναρξη των δράσεων του Ινστιτούτου από το Γυμνάσιο Φαναρίου, το χωριό όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά χρόνια. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε μια συνάντηση που είχαν παρουσία της έφηβης κόρης του η οποία – όπως είπε – άκουγε με μεγάλο ενδιαφέρον το Στρατηγό να μιλάει για τα ναρκωτικά και περιστατικά από την καριέρα και τους σημαντικούς αγώνες του. Ο κ. Στάθης τόνισε τη χαρά του που βλέπει γεμάτο το Γυμναστήριο του Διδακτηρίου από κόσμο που έσπευσε να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στην καινούργια προσπάθεια ενάντια σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα όπως είναι τα ναρκωτικά. «Οφείλω να ομολογήσω – πρόσθεσε – ότι η σημερινή εκδήλωση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει όχι μόνο στο Δήμο Μουζακίου, αλλά σε όλη την Ελλάδα» Και έκλεισε τη σύντομη ομιλία του λέγοντας: «Τα ναρκωτικά είναι μάστιγα, ένα τεράστιο πρόβλημα που μεγάλα κράτη και πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να λύσουν μα αυτό γίνεται δυστυχώς ακόμη μεγαλύτερο. Εδώ λοιπόν, με αυτή την προσπάθεια, την ίδρυση του Ινστιτούτου P.A.D.A., έρχεται ο Γιάννης Ραχωβίτσας ναδώσει λύσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και όπως έκανε πάντα στο παρελθόν, θα καταγράψει και σε αυτόν τον τομέα τεράστιες επιτυχίες».

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστόςτόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τη Θεσσαλία διότι ένα άξιο τέκνο της επιστρέφει για να ξεκινήσει μια μεγάλη δράση για την κοινωνία, για τον άνθρωπο». «Πρόκειται – υπογράμμισε – για το Γιάννη Ραχωβίτσα, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη ιστορία στην καταπολέμηση των ναρκωτικών στη χώρα μας. Απευθύνεται στην κοινωνία για να μοιραστεί την πλούσια εμπειρία και αποτελεσματικότητά του στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην προστασία όχι μόνο της νέας γενιάς μας, μα και των αγέννητων παιδιών. Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε και την έναρξη των δράσεων αντιναρκωτικής δράσης του Ινστιτούτου P.A.D.A.από εδώ,απ’ το Φανάρι των αγώνων, το Φανάρι της ιστορίας, γράφοντας με το εγχείρημά σας μια άλλη σύγχρονη ιστορία».

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζώκαςεπισήμανε μεταξύ άλλων: «Το φαινόμενο των παρανόμων ουσιών εξάρτησης, θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα θέμα δημόσιας υγείας και αποτελεί ένα από τα των κυριότερα προβλήματα που καλείται η παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίσει.Οι διάφορες γεωπολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες συντελούνται στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον, συντείνουν στο ευμετάβλητο και διαρκώς μεταβαλλόμενο χαρακτήρα του φαινομένου, κατά τρόπο που η αντιμετώπισή του αποτελεί πρόκληση. Η προστασία των παιδιών και των νέων από τα ναρκωτικά είναι αναγκαία και επείγουσα υπόθεση, καθώς σύμφωνα με διεθνείς έρευνες επίσημων οργανισμών η χρήση ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο ανάμεσα στους ενήλικες αλλά και τους εφήβους, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την χρήση ναρκωτικών.Για την Αστυνομία, το φαινόμενο των Ναρκωτικών, εξαιτίας των πολλών και σοβαρών επιπτώσεων, που έχει για την κοινωνία, αλλά και το ίδιο το άτομο, αποτελεί θέμα άμεσης και διαρκούς προτεραιότητας. Αποτελεί ένα διεθνές πρόβλημα, που απαιτεί για την αντιμετώπισή του μια κοινή, ισορροπημένη και συνεκτική προσπάθεια από όλους τους κοινωνικούς φορείς. Αυτά βεβαίως είναι τόσο γνωστά για τον Στρατηγό Ραχωβίτσα το όνομα του οποίου σε μας τους αστυνομικούς είναι συνυφασμένο με την δίωξη… την καταπολέμηση των ναρκωτικών…. αφού με επιτυχίες ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του και της δραστηριότητάς του στην προσπάθεια για τη μείωση της προσφοράς παράνομων ουσιών.Οι δραστηριότητες του Στρατηγού και των Υπηρεσιών που υπηρέτησε και διοίκησε για δεκαετίες με τομέα δράσης  αυτόν της καταστολής και μοναδικό στόχο την παροχή στους συμπολίτες μας, ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, υγείας και δικαιοσύνης εστιάζονταν κυρίως στην επιβολή του Νόμου για την αποτροπή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, στην παρεμπόδιση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, στην αντιμετώπιση της εκτροπής πρόδρομων ουσιών και στην αντιμετώπιση της διάχυσης των νέων ψυχοτρόπων ουσιών στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Τώρα με την μεγάλη του εμπειρία, πλαισιωμένος με ικανό επιστημονικό δυναμικό, είμαι βέβαιος ότι με την ίδρυση αυτού του Ινστιτούτου θα συμβάλει στην ενημέρωση, στην προβολή, στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συμβάλει κυρίως στην προστασία των νέων του τόπου μας, ώστε να μην υποκύπτουν στην πίεση και να είναι σε θέση να πουν «ΟΧΙ» στα ναρκωτικά».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ

Στην ομιλία του ο κ. Ραχωβίτσας, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης και έπλεξε το ιστορικό εγκώμιο του Φαναρίου είπε μεταξύ άλλων: «Κάνοντας τα πρώτα βήματα στην Αστυνομία, λύγισα μπροστά στην ιστορία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος, μέρα με τη μέρα, σκότωνε τον ίδιο του τον εαυτό, από τη χρήση ναρκωτικών της εποχής εκείνης, είχε περάσει από το χασίς στην ηρωίνη και στην κυριολεξία οι γονείς του τον έβλεπαν να λιώνει και να αποσυντίθεται.Ζητούσαν βοήθεια, όχι οικονομική, αλλά στήριξη και ένα τρόπο να απεξαρτηθεί το παιδί τους, από τις δολοφονικές αυτές ουσίες, να πάψει να φλερτάρει με το θάνατο και να μπορέσει να μείνει στη ζωή. Ο άνθρωπος αυτός κατέληξε, σε ηλικία μόλις 23 ετών… Η Πολιτεία την εποχή εκείνη, ήταν αμήχανη μπροστά στο φαινόμενο αυτό. Εμένα η ζωή μου δυστυχώς είχε να κάνει με αυτό, που άλλοι τον λένε υπόκοσμο, άλλοι τον λένε κόσμο της νύχτας. Αλλά ήταν ένας κόσμος που μάραινε τις ζωές και τις ψυχές των νέων. Φανταστείτε, να καλλιεργεί κάποιος στον κήπο του, ένα πανέμορφο λουλούδι και αντί να το βλέπει να καλλωπίζεται και να μεγαλώνει, να βλέπει το αντίθετο, δηλαδή να το βλέπει να μαραίνεται μέρα με τη μέρα και στο τέλος να ξεραίνεται και να πεθαίνει, επειδή κάποιος επιτήδειος τρίτος, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λουλουδιού, το έπεισε ότι θα το κάνει μοναδικό στον κόσμο, ότι θα εξαφανίσει τα αγριόχορτα που υπήρχαν γύρω του και ασχήμαιναν την αισθητικότητα του και να το εθίζει στα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και να το σκοτώνει.Βάλτε τώρα στη θέση του κήπου, μια οικογένεια, στη θέση του κηπουρού τους γονείς, στη θέση του λουλουδιού το παιδί τους, στη θέση του φυτοφάρμακου τις ναρκωτικές ουσίες, και στη θέση του επιτήδειου τρίτου, αυτόν που τις εμπορεύεται και τις διοχετεύει και να σκορπά το θάνατο στο βωμό του βρώμικου χρήματος και του βρώμικου κέρδους.Κάπως έτσι, έγινα ορκισμένος πολέμιος των ναρκωτικών και ορκισμένος εχθρός των δολοφόνων εμπόρων.Στη βάση αυτής της μάχιμης πορείας, που στην πράξη μεταφράζεται σε πολύχρονη εμπειρία – διήρκεσε μερικές δεκαετίες – οραματίστηκα να υλοποιήσω μια κοινωνική αντιναρκωτική δράση, μια δράση προστασίας από την τοξικομανία, προστασίας της ζωής από τις θανατηφόρες εξαρτησιογόνες τοξικές ουσίες, και στην καθομιλουμένη, να αναληφθεί και να υλοποιηθεί μια κοινωνική δράση προστασίας  της ανθρώπινης ζωής από τα ναρκωτικά.Σε αυτό που αφιέρωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου μέχρι τώρα, τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, φιλοδοξώ να τον ολοκληρώσω, προσφέροντας στην κοινωνία από άλλο μετερίζι. Η αγαθή τύχη, με ευνόησε να γνωρίσω και να συνεργαστώ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου διαδρομής, με καταξιωμένους επιστήμονες εθνικού και υπερεθνικού βεληνεκούς, με συναδέλφους μου αστυνομικούς που ρίσκαραν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, και να γνωρίσω ανθρώπους με υποδειγματική και παραδειγματική στάση στην κοινωνία, με τους οποίους δημιούργησα στενούς φιλικούς δεσμούς. Αυτοί οι άνθρωποι, που διαπνέονταν από το ίδιο κοινό όραμα, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ευαισθησία στο κάλεσμά μου, για την ίδρυση του Ινστιτούτου P.A.D.A. ( ProtectionAgainstDrugAddiction) το οποίο θα έχει βάση την Ελλάδα, θα έχει ξεκινήσει από το Φανάρι, αλλά θα είναι οδοδείκτης και φάρος σε μία σειρά χωρών γειτονικών, αλλά ακόμα και σε όλη την Ευρώπη.  Ξεκινάμε πάντα με παρουσία σε όλη τη χώρα.  Επειδή η παρουσία μας όμως δεν μπορεί να είναι πάντα φυσική, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε την τεχνολογία.Μπορούμε με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, με σύγχρονο, εύληπτο και κατανοητό λόγο, μέσα από τους επικοινωνιακούς διαύλους που μας παρέχουν τα socialmedia, να προσφέρουμε χρήσιμο υλικό, με εικόνες και βίντεο, στο οποίο θα έχει πρόσβαση όποιος θέλει και όσες φορές θέλει. Που στοχεύουμε? Σε γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε εργασιακούς χώρους που έχουν σχέση με νέους.   Στοχεύουμε στους γονείς που τα παιδιά τους ΔΕΝ έχουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, που είναι γονείς νέων παιδιών, από νεογέννητα έως 20 ετών και τέτοιοι γονείς ξεπερνούν το εκατομμύριο, άνθρωποι και ειδικότερα γονείς, που τα παιδιά τους  μπαίνουν στην εφηβεία. Τι οραματιζόμαστε ?  Έναν κόσμο χωρίς εξαρτήσεις. Την Ελλάδα χωρίς φόβο και αρνητικά συναισθήματα που οδηγούν στις εξαρτήσεις , μια Ελλάδα καθαρή,  με Ελληνόπουλα υγιή. Τι φοβάμαι ? Αυτό που έμαθα σε όλη μου την καριέρα, είναι να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Η πολιτεία δεν αρκεί από μόνη της.  Χρειαζόμαστε την κοινωνία των πολιτών, ειδικά στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Εδώ λοιπόν είμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μαζί. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και την εμπειρία μας για την προστασία των νέων από τη μάστιγα των ναρκωτικών».

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ραχωβίτσας απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στο Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθη, στον πρόεδρο της Τ.Κ. Φαναρίου κ. Ιωάννη Φασιανό και στον Οικονομικό Διευθυντή της «Θεόνη» για τη στήριξή της κ. Δημ. Αναστασίου.

 

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων επισκέφθηκε η ανιψιά του γνωστού αναρριχητή Dietrich Hasse (φωτό)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος. Η κ. Anna Dursch ανιψιά του γνωστού γερμανού αναρριχητή Dietrich Hasse που επισκέφτηκε την περιοχή μας μένοντας έκπληκτη από την ομορφιά των Μετεώρων καθώς και την αγάπη των κατοίκων στο πρόσωπο του θείου της, με τη συνοδεία του Προέδρου της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας κ. Αριστείδη Μητρονάτσιου δέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου με χαρά και μαζί με την οικογένεια της τον επισκέφτηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε την οικογένεια της κ. Dursch αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο θείος της για την περιοχή μας δημιουργώντας αυτό το μοναδικό αναρριχητικό πεδίο παγκοσμίως από το μηδέν, κάνοντας γνωστή την πόλη μας αναρριχητικά και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά της η κ. Dursch ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση και τα καλά λόγια που άκουσε για τον θείο της καθώς και για τα δώρα, που θα αποστείλει στους συγγενείς της στη Σαξονία, παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Νικολογιάννη για την υπέροχη φιλοξενία.

Αποχαιρετώντας τους ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε καλή διαμονή και τους προσκάλεσε εκ νέου στον υπέροχο τόπο μας.

Λίγα λόγια για τον μεγάλο αυτό ορειβάτη – αναρριχητή:

Ο Dietrich Hasse (γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1933 στη Δρέσδη, † 19 Απριλίου 2022) ήταν Γερμανός ορειβάτης-αναρριχητής και συγγραφέας που έγινε γνωστός για τις δύσκολες και απαιτητικές αναβάσεις ορθοπλαγιών και κατακτήσεις κορυφών τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Ο Hasse, ο οποίος καταγόταν από το Bad Schandau της Σαξονίας, ήταν ένας από τους καλύτερους ορειβάτες στα βουνά Sandstone του Έλβα τη δεκαετία του 1950. Οι πιο γνωστές πρώτες αναβάσεις του στην περιοχή αναρρίχησης της Σαξονίας περιλαμβάνουν τη διαδρομή της κοιλάδας στο Höllenhund, τη δυτική κόψη στο Falkenstein και την διαδρομή εις μνήμη του Rudolf-Fehrmann στο Bloßstock. Το 1955 άφησε τη Ανατολική πλευρά της Γερμανίας και πήγε στο Δυτικό Βερολίνο. Μετά από σπουδές γεωγραφίας, πολιτικής και βιολογίας στο Bergakademie Freiberg και στο FU Berlin εργάστηκε ως καθηγητής σε λύκεια της Στουτγάρδης και του Μονάχου.

Ο Dietrich Hasse καταξιώθηκε διεθνώς με την πρώτη ανάβαση της βόρειας ορθοπλαγιάς Direttissima στην Cima Grande στους Δολομίτες το 1958 σε ηλικία 25 ετών. Επανέλαβε επίσης πολλές δύσκολες διαδρομές και πραγματοποίησε πρώτες αναβάσεις, όπως π.χ. Β. στη νοτιοδυτική ορθοπλαγιά Roda di Vael μαζί με τον Lothar Brandler . Ο Χάσε πήρε μέρος και σε ορειβατικές αποστολές, π.χ. Β. 1960 στο Hindu Kush , 1969 στις Άνδεις και 1972 στα βουνά Hoggar στη Σαχάρα.

Το 1975 επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Μετέωρα επιχειρώντας λίγες αναβάσεις, συνεπαρμένος από την ομορφιά του τοπίου. Τα επόμενα χρόνια έχοντας την έγγραφη άδεια από το κράτος με την σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, αρχίζει να οργανώνει το αναρριχητικό πεδίο των Μετεώρων, διαμένοντας καιρό στην περιοχή γνωρίζοντας τα ήθη και τα έθιμα, την κουλτούρα και την φιλοξενία των κατοίκων, γίνετε ένα με τους ντόπιους.

Η αγάπη για την περιοχή των Μετεώρων είναι τόσο μεγάλη, γίνετε ο δάσκαλος αναρρίχησης των πρώτων ντόπιων αναρριχητών που αγαπά σαν παιδιά του και στα τέλη της δεκαετίας του 80΄ κατασκευάζει δικό του σπίτι στο Καστράκι. Η έκδοση αναρριχητικών οδηγών των Μετεώρων και η σωστή οργάνωση του πεδίου έχουν  ως αποτέλεσμα την γνωστοποίηση της περιοχής σε παγκόσμια κλίμακα με τον ερχομό χιλιάδων αναρριχητών κάθε χρόνο, πράγμα που συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ήπιας μορφής τουρισμού από νωρίς.

“Τα Μετέωρα ήταν και θα είναι χιλιάδες χρόνια εδώ, όλοι εμείς οι περαστικοί θα πρέπει να τα προσέξουμε και να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για τις επόμενες γενεές”, ήταν τα λόγια ενός ανθρώπου που τα αγάπησε όσο λίγοι.

Από το γραφείο του Δημάρχου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπεξαίρεση στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ελασσόνα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που η Εφημερίδα «Έκδοση της Ελασσόνας» είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας παράνομες ενέργειες υπαλλήλου του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελασσόνας που ενέπλεκαν αρκετούς πελάτες είτε σε γνώση τους είτε όχι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με ενέργειες του τότε διευθυντή του καταστήματος αποκαλύφθηκε η απάτη και πλέον, μετά την προκαταρτική έρευνα που διενεργήθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, που κυκλοφόρησε την Κυριακή 22 Μαΐου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της υπαλλήλου του καταστήματος για πράξεις απάτης που υπερβαίνουν το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ κατ εξακολούθηση, όπως και της πλαστογραφίας επίσης κατ εξακολούθηση.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά του συζύγου της υπαλλήλου για συνέργεια στην υπεξαίρεση ποσού που υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ κατ εξακολούθηση.

Αυτό σε ότι αφορά την Εθνική Τράπεζα και τους προαναφερόμενους ποινικά διωχθέντες και ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες αρκετών πελατών που ενεπλάκησαν.

Επίσης από την έρευνα που διεξήχθη δεν προέκυψε να εμπλέκεται άλλος υπάλληλος του Τραπεζικού καταστήματος.

Α.Ν. – Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Έκδοση της Ελάσσονας”

Πηγή: elassona884.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

Δημοφιλή