Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δυναμική εκκίνηση του ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης – P.A.D.A. από το ιστορικό γυμνάσιο Φαναρίου γενέτειρα του ιδρυτή Ι. Ραχωβίτσα

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Εμπνευστής και συντονιστής της είναι ο συντοπίτης μας, Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των διωκτικών αρχών σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του κηρύχθηκε με πανηγυρικό τρόπο στη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε και πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 26/4/2022 ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με τους συντελεστές του Ινστιτούτου, στο  Φανάρι, γενέτειρα του ιδρυτή του.

Ως αφετηρία των δράσεων που θα εξαπλωθούν σε όλη τη χώρα επιλέχθηκε το ιστορικό Γυμνάσιο του χωριού, καθώς ο Γιάννης Ραχωβίτσας έχει στενούς δεσμούς μαζί του από την παιδική ηλικία.

Εκεί, στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό Γυμναστήριο του παλιού Πειραματικού Διδακτηρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας και φορέων μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για το νέο εγχείρημα, ευχόμενοι κάθε επιτυχία. Παράλληλα, καταξιωμένοι επιστήμονες, συνεργάτες του Ινστιτούτου, με εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από το μείζον ζήτημα των ναρκωτικών ανέλυσαν επιμέρους θέματα σχετιζόμενα με τη χρήση, τις εξαρτήσεις, την διάδοση και την αντιμετώπισή τους στη σύγχρονη κοινωνία μας.Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι σκοποί και οι στόχοι του P.A.D.A.,ενώ εντύπωση προκάλεσαν προσωπικές μαρτυρίες ένθερμων υποστηρικτών του Γιάννη Ραχωβίτσα για την ανθρώπινη πλευρά και για την πολυετή τεράστια συνεισφορά του ιδίου στο συνεχή πόλεμο ενάντια στην εμπορία και διακίνηση του «λευκού θανάτου» ειδικά στη νεολαία μας.

Ειδικότερα, την εκδήλωση χαιρέτησαν, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλωνκ.κ. Τιμόθεος ο οποίος εξήρε την ξεχωριστή προσπάθεια που ξεκινάει και τις ιδιαίτερες ικανότητες του καθοδηγητή της κ. Γιάννη Ραχωβίτσα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζώκας, οΕλληνοαμερικανόςπρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας κ. Κρίς Σπύρου, ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στέφανος Κούτρας και οΟικονομικός Διευθυντής της Εταιρείας «Θεόνη» χορηγού της εκδήλωσης κ. Δημοσθένης Αναστασίου. Το παρών έδωσαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής κρίσης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος,  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λίνα Αγγελάκη, Γιάννης Πατσιαούρας, Γιώργος Φούντας, Γιώργος Παπακώστας, Ηλίας Τρυφέρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, άλλοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με επιστολή του που αναγνώστηκε, ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης δήλωσε τον ενθουσιασμό του για την υλοποίηση της ιδέας του Γιάννης Ραχωβίτσα να κηρύξει την επίσημη έναρξη των δράσεων του Ινστιτούτου από το Γυμνάσιο Φαναρίου, το χωριό όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά χρόνια. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε μια συνάντηση που είχαν παρουσία της έφηβης κόρης του η οποία – όπως είπε – άκουγε με μεγάλο ενδιαφέρον το Στρατηγό να μιλάει για τα ναρκωτικά και περιστατικά από την καριέρα και τους σημαντικούς αγώνες του. Ο κ. Στάθης τόνισε τη χαρά του που βλέπει γεμάτο το Γυμναστήριο του Διδακτηρίου από κόσμο που έσπευσε να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στην καινούργια προσπάθεια ενάντια σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα όπως είναι τα ναρκωτικά. «Οφείλω να ομολογήσω – πρόσθεσε – ότι η σημερινή εκδήλωση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει όχι μόνο στο Δήμο Μουζακίου, αλλά σε όλη την Ελλάδα» Και έκλεισε τη σύντομη ομιλία του λέγοντας: «Τα ναρκωτικά είναι μάστιγα, ένα τεράστιο πρόβλημα που μεγάλα κράτη και πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να λύσουν μα αυτό γίνεται δυστυχώς ακόμη μεγαλύτερο. Εδώ λοιπόν, με αυτή την προσπάθεια, την ίδρυση του Ινστιτούτου P.A.D.A., έρχεται ο Γιάννης Ραχωβίτσας ναδώσει λύσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και όπως έκανε πάντα στο παρελθόν, θα καταγράψει και σε αυτόν τον τομέα τεράστιες επιτυχίες».

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστόςτόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τη Θεσσαλία διότι ένα άξιο τέκνο της επιστρέφει για να ξεκινήσει μια μεγάλη δράση για την κοινωνία, για τον άνθρωπο». «Πρόκειται – υπογράμμισε – για το Γιάννη Ραχωβίτσα, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη ιστορία στην καταπολέμηση των ναρκωτικών στη χώρα μας. Απευθύνεται στην κοινωνία για να μοιραστεί την πλούσια εμπειρία και αποτελεσματικότητά του στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην προστασία όχι μόνο της νέας γενιάς μας, μα και των αγέννητων παιδιών. Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε και την έναρξη των δράσεων αντιναρκωτικής δράσης του Ινστιτούτου P.A.D.A.από εδώ,απ’ το Φανάρι των αγώνων, το Φανάρι της ιστορίας, γράφοντας με το εγχείρημά σας μια άλλη σύγχρονη ιστορία».

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζώκαςεπισήμανε μεταξύ άλλων: «Το φαινόμενο των παρανόμων ουσιών εξάρτησης, θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα θέμα δημόσιας υγείας και αποτελεί ένα από τα των κυριότερα προβλήματα που καλείται η παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίσει.Οι διάφορες γεωπολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες συντελούνται στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον, συντείνουν στο ευμετάβλητο και διαρκώς μεταβαλλόμενο χαρακτήρα του φαινομένου, κατά τρόπο που η αντιμετώπισή του αποτελεί πρόκληση. Η προστασία των παιδιών και των νέων από τα ναρκωτικά είναι αναγκαία και επείγουσα υπόθεση, καθώς σύμφωνα με διεθνείς έρευνες επίσημων οργανισμών η χρήση ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο ανάμεσα στους ενήλικες αλλά και τους εφήβους, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την χρήση ναρκωτικών.Για την Αστυνομία, το φαινόμενο των Ναρκωτικών, εξαιτίας των πολλών και σοβαρών επιπτώσεων, που έχει για την κοινωνία, αλλά και το ίδιο το άτομο, αποτελεί θέμα άμεσης και διαρκούς προτεραιότητας. Αποτελεί ένα διεθνές πρόβλημα, που απαιτεί για την αντιμετώπισή του μια κοινή, ισορροπημένη και συνεκτική προσπάθεια από όλους τους κοινωνικούς φορείς. Αυτά βεβαίως είναι τόσο γνωστά για τον Στρατηγό Ραχωβίτσα το όνομα του οποίου σε μας τους αστυνομικούς είναι συνυφασμένο με την δίωξη… την καταπολέμηση των ναρκωτικών…. αφού με επιτυχίες ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του και της δραστηριότητάς του στην προσπάθεια για τη μείωση της προσφοράς παράνομων ουσιών.Οι δραστηριότητες του Στρατηγού και των Υπηρεσιών που υπηρέτησε και διοίκησε για δεκαετίες με τομέα δράσης  αυτόν της καταστολής και μοναδικό στόχο την παροχή στους συμπολίτες μας, ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, υγείας και δικαιοσύνης εστιάζονταν κυρίως στην επιβολή του Νόμου για την αποτροπή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, στην παρεμπόδιση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, στην αντιμετώπιση της εκτροπής πρόδρομων ουσιών και στην αντιμετώπιση της διάχυσης των νέων ψυχοτρόπων ουσιών στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Τώρα με την μεγάλη του εμπειρία, πλαισιωμένος με ικανό επιστημονικό δυναμικό, είμαι βέβαιος ότι με την ίδρυση αυτού του Ινστιτούτου θα συμβάλει στην ενημέρωση, στην προβολή, στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συμβάλει κυρίως στην προστασία των νέων του τόπου μας, ώστε να μην υποκύπτουν στην πίεση και να είναι σε θέση να πουν «ΟΧΙ» στα ναρκωτικά».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ

Στην ομιλία του ο κ. Ραχωβίτσας, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης και έπλεξε το ιστορικό εγκώμιο του Φαναρίου είπε μεταξύ άλλων: «Κάνοντας τα πρώτα βήματα στην Αστυνομία, λύγισα μπροστά στην ιστορία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος, μέρα με τη μέρα, σκότωνε τον ίδιο του τον εαυτό, από τη χρήση ναρκωτικών της εποχής εκείνης, είχε περάσει από το χασίς στην ηρωίνη και στην κυριολεξία οι γονείς του τον έβλεπαν να λιώνει και να αποσυντίθεται.Ζητούσαν βοήθεια, όχι οικονομική, αλλά στήριξη και ένα τρόπο να απεξαρτηθεί το παιδί τους, από τις δολοφονικές αυτές ουσίες, να πάψει να φλερτάρει με το θάνατο και να μπορέσει να μείνει στη ζωή. Ο άνθρωπος αυτός κατέληξε, σε ηλικία μόλις 23 ετών… Η Πολιτεία την εποχή εκείνη, ήταν αμήχανη μπροστά στο φαινόμενο αυτό. Εμένα η ζωή μου δυστυχώς είχε να κάνει με αυτό, που άλλοι τον λένε υπόκοσμο, άλλοι τον λένε κόσμο της νύχτας. Αλλά ήταν ένας κόσμος που μάραινε τις ζωές και τις ψυχές των νέων. Φανταστείτε, να καλλιεργεί κάποιος στον κήπο του, ένα πανέμορφο λουλούδι και αντί να το βλέπει να καλλωπίζεται και να μεγαλώνει, να βλέπει το αντίθετο, δηλαδή να το βλέπει να μαραίνεται μέρα με τη μέρα και στο τέλος να ξεραίνεται και να πεθαίνει, επειδή κάποιος επιτήδειος τρίτος, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λουλουδιού, το έπεισε ότι θα το κάνει μοναδικό στον κόσμο, ότι θα εξαφανίσει τα αγριόχορτα που υπήρχαν γύρω του και ασχήμαιναν την αισθητικότητα του και να το εθίζει στα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και να το σκοτώνει.Βάλτε τώρα στη θέση του κήπου, μια οικογένεια, στη θέση του κηπουρού τους γονείς, στη θέση του λουλουδιού το παιδί τους, στη θέση του φυτοφάρμακου τις ναρκωτικές ουσίες, και στη θέση του επιτήδειου τρίτου, αυτόν που τις εμπορεύεται και τις διοχετεύει και να σκορπά το θάνατο στο βωμό του βρώμικου χρήματος και του βρώμικου κέρδους.Κάπως έτσι, έγινα ορκισμένος πολέμιος των ναρκωτικών και ορκισμένος εχθρός των δολοφόνων εμπόρων.Στη βάση αυτής της μάχιμης πορείας, που στην πράξη μεταφράζεται σε πολύχρονη εμπειρία – διήρκεσε μερικές δεκαετίες – οραματίστηκα να υλοποιήσω μια κοινωνική αντιναρκωτική δράση, μια δράση προστασίας από την τοξικομανία, προστασίας της ζωής από τις θανατηφόρες εξαρτησιογόνες τοξικές ουσίες, και στην καθομιλουμένη, να αναληφθεί και να υλοποιηθεί μια κοινωνική δράση προστασίας  της ανθρώπινης ζωής από τα ναρκωτικά.Σε αυτό που αφιέρωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου μέχρι τώρα, τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, φιλοδοξώ να τον ολοκληρώσω, προσφέροντας στην κοινωνία από άλλο μετερίζι. Η αγαθή τύχη, με ευνόησε να γνωρίσω και να συνεργαστώ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου διαδρομής, με καταξιωμένους επιστήμονες εθνικού και υπερεθνικού βεληνεκούς, με συναδέλφους μου αστυνομικούς που ρίσκαραν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, και να γνωρίσω ανθρώπους με υποδειγματική και παραδειγματική στάση στην κοινωνία, με τους οποίους δημιούργησα στενούς φιλικούς δεσμούς. Αυτοί οι άνθρωποι, που διαπνέονταν από το ίδιο κοινό όραμα, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ευαισθησία στο κάλεσμά μου, για την ίδρυση του Ινστιτούτου P.A.D.A. ( ProtectionAgainstDrugAddiction) το οποίο θα έχει βάση την Ελλάδα, θα έχει ξεκινήσει από το Φανάρι, αλλά θα είναι οδοδείκτης και φάρος σε μία σειρά χωρών γειτονικών, αλλά ακόμα και σε όλη την Ευρώπη.  Ξεκινάμε πάντα με παρουσία σε όλη τη χώρα.  Επειδή η παρουσία μας όμως δεν μπορεί να είναι πάντα φυσική, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε την τεχνολογία.Μπορούμε με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, με σύγχρονο, εύληπτο και κατανοητό λόγο, μέσα από τους επικοινωνιακούς διαύλους που μας παρέχουν τα socialmedia, να προσφέρουμε χρήσιμο υλικό, με εικόνες και βίντεο, στο οποίο θα έχει πρόσβαση όποιος θέλει και όσες φορές θέλει. Που στοχεύουμε? Σε γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε εργασιακούς χώρους που έχουν σχέση με νέους.   Στοχεύουμε στους γονείς που τα παιδιά τους ΔΕΝ έχουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, που είναι γονείς νέων παιδιών, από νεογέννητα έως 20 ετών και τέτοιοι γονείς ξεπερνούν το εκατομμύριο, άνθρωποι και ειδικότερα γονείς, που τα παιδιά τους  μπαίνουν στην εφηβεία. Τι οραματιζόμαστε ?  Έναν κόσμο χωρίς εξαρτήσεις. Την Ελλάδα χωρίς φόβο και αρνητικά συναισθήματα που οδηγούν στις εξαρτήσεις , μια Ελλάδα καθαρή,  με Ελληνόπουλα υγιή. Τι φοβάμαι ? Αυτό που έμαθα σε όλη μου την καριέρα, είναι να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Η πολιτεία δεν αρκεί από μόνη της.  Χρειαζόμαστε την κοινωνία των πολιτών, ειδικά στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Εδώ λοιπόν είμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μαζί. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και την εμπειρία μας για την προστασία των νέων από τη μάστιγα των ναρκωτικών».

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ραχωβίτσας απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στο Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθη, στον πρόεδρο της Τ.Κ. Φαναρίου κ. Ιωάννη Φασιανό και στον Οικονομικό Διευθυντή της «Θεόνη» για τη στήριξή της κ. Δημ. Αναστασίου.

 

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ29 δευτερόλεπτα ago

Πανελλαδικές 2023: Οι αλλαγές στις φετινές εξετάσεις

OIKONOMIA7 λεπτά ago

ΗΠΑ: Συμφωνία στο παρά πέντε για το χρέος

ΚΟΣΜΟΣ10 λεπτά ago

Εκλογές στην Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες για την μάχη Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου

LIFESTYLE15 λεπτά ago

Μουζουράκης-Κοζάρη: Το παθιασμένο φιλί και ο χορός των νεονύμφων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 λεπτά ago

Ορκίζεται σήμερα η Βουλή – Όλες οι διαδικασίες μέχρι τη διάλυσή της και την προκήρυξη των νέων εκλογών

LIFESTYLE33 λεπτά ago

Η Τόνια Σωτηροπούλου με σέξι, διάφανο φόρεμα στις Κάννες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ39 λεπτά ago

«Δεν αποκλείονται τουρκικές αντιδράσεις για τον υποθαλάσσιο αγωγό»

OIKONOMIA45 λεπτά ago

Ανατροπές στον ενεργειακό χάρτη της ΝΑ Μεσογείου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ48 λεπτά ago

Όταν το «βρώμικο» επανακτά τις δυνάμεις του στη Λάρισα – Νέο hot spot που σφύζει από ζωή (φωτο)

LIFESTYLE51 λεπτά ago

Δέκα διάσημοι που προσπάθησαν να ζητήσουν συγγνώμη και τα έκαναν… χειρότερα

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Σφίγγει ο κλοιός για την Άντζελα Γκερέκου: Η αυστηρή απαγόρευση από την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου – Τι δεν την αφήνει να κάνει

MEDIA4 ημέρες ago

Τηλεθέαση στον ΣΚΑΙ – Το 3,8% που πόνεσε τη θεία από το Κιλκίς

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Χαρές στο Χαλάνδρι – Παντρεύτηκε ο γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, Δημήτρης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Αυτό είναι το χωριό της Λάρισας όπου η Νέα Δημοκρατία έσπασε το… κοντέρ με 76,67%

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γονείς βρήκαν νεκρό τον γιο τους μέσα στο σπίτι τους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος- Σοκ με τον θάνατο του Χρήστου Μπόκου σε ηλικία μόλις 42 ετών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Νέο σοκ στη Μαγνησία – Πέθανε 45χρονος από τη Ζαγορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες ago

Πολυθεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη Μυτιλήνη

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Σοβαρό τροχαίο στην Λεωφόρο Αθηνών: Νεκροί 37χρονος και 19χρονος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΒΑ-ΜΑΪΟΣ 2023

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή